Beseda s Josefem Dvořákem

 

 

video TV Chrastava    fotogalerie

 

V pondělí 9. března 2020 navštívil Chrastavu známý komik, divadelní, filmový a seriálový herec, ředitel divadla pan Josef Dvořák. Beseda se pro velký zájem konala v kině a spolu s hercem dorazil i herec a moderátor aktuální publicistiky na Českém rozhlase Plus pan Jan Burda, který je i mimo jiné zetěm Josefa Dvořáka.
Herec vyrostl v Kadani, kde začínal v ochotnickém divadle a později působil v Kladivadle v Ústí nad Labem a poté i v divadle Semafor. Nejdříve hrál s Jitkou Molavcovou a Jiřím Suchým a později vytvořil samostatnou skupinu. Společně pak s dalšími herci (J. Molavcovou, Š. Haničincovou, P. Zedníčkem a dalšími) vytvořil sérii pořadů pro děti (Malý televizní kabaret), propůjčil hlas několika večerníčkům mezi nejznámější patří Maxipes Fík za něhož dostal 10 platinových desek, Včelí medvídci nebo Bob a Bobek, diváci ho také mohou znát z Arabely a Návštěvníků. Před kamerou ztvárnil přes 800 postav, mezi nejznámější filmy a seriály patří Jáchyme hoď ho do stroje, Parta Hic, Nemocnice na kraji města, Hřbitov pro cizince, Rozpaky kuchaře Svatopluka a Hospoda.
Beseda s hercem se ,,nesla" v příjemné atmosféře, bavič chvilku neposeděl a svým vystoupením, historkami a vyprávěním všechny přítomné pobavil.


Klára Sehnoutková