Strom splněných přání 2020

 

  

video TV Chrastava   fotogalerie  fotogalerie  od dětí

   

Město Chrastava ve spolupráci s Dětským domovem, Základní a mateřskou školou, příspěvkovou organizací Krompach v Čechách již devátým rokem připravilo Vánoční strom splněných přání. Ten letošní byl ale v mnohém úplně jiný, než ty předchozí. Vzhledem k situaci, která rok 2020 provázela, nebylo možné si přáníčka od dětí vyzvednout přímo v Infocentru, jak byli dárci zvyklí, ale seznam přáníček od dětí se rozesílal elektronicky, kde si dárci ze seznamu vybrali přáníčko, které pak koupili a následně donesli do Infocentra, kde se vše zabalilo a nafotilo. Bohužel nebylo možné dárky dovézt přímo k dětem, jak jsme byli po celé předchozí roky zvyklí a ani děti nemohly dorazit za námi, jak tomu bylo v loňském roce. Pro dárky si tak přijela paní ředitelka a dovezla je dětem do domova. I přes situaci, která bohužel nastala se našlo spousta hodných dárců, kteří pro děti dárky nakoupili, popř. objednali přes internet, když byly obchody uzavřeny. Dokonce se podařilo opět zakoupit i dárky do jednotlivých rodinek v podobě společenských her, knížek, omalovánek a dalších drobností. Velice si vážíme všech, kdo se do Stromu splněných přání zapojili a pomohli tak vykouzlit dětem úsměv na tváři.
 

Jmenovitě to jsou:
Šeflovi, Moravcovi, Kačenovi, M. Bohatová + P. Bezvoda, Pečinkovi, p. Suchanová, T. Dostál, Máchovi, Šafaříkovi, T. Loučková, Dostálovi, Machatí, p. Matoušová, J. Loučková s rodinou, Loučkovi, p. Rotschedlová, V. Benešová + J. Doležal, p. Kosová, rodina Zahradníkova, p. Černá, Bártovi, p. Václavík, p.Vajnerová, p.Václavíková ml., p. Z. Václavíková, Martyniovi, Marxovi, Sehnoutkovi
Město Chrastava, ZŠ Chrastava, Sokol ženy II, kolektiv pečovatelek Chrastava, KČT Chrastava, nohejbalisti Chrastava

Malé shrnutí, jak předávání a rozbalování dárků probíhalo si můžete prohlédnout v reportáži, kterou natočily děti přímo z Dětského domova.

Všem přeji, aby byl rok 2021 krásnější, pohodovější a zdravější.


Klára Sehnoutková

Chrastava 23. 12. 2020