Koncert Josefa Pepsona Snětivého
 

 

video TV Chrastava      fotogalerie

 

I v letošním roce se Město Chrastava ve spolupráci se Společenským klubem rozhodlo pokračovat v konání venkovních koncertů v atriu Městského úřadu. Bohužel nám není přáno letní koncerty venku pořádat, jelikož nám stejně jako v loňském roce, ani letos nevychází počasí.


Takže koncert zpívajícího saxofonisty Josefa Pepsona Snětivého byl přesunut do obřadní síně nad knihovnu. Vystoupení se konalo v pondělí 3. srpna 2020 od 18:00 hod. Pan J. P. Snětivý nás navštívil již podruhé a opět sklidil velký úspěch. Zahrál nám na dva saxofony i na klarinet, zazpíval nám své vlastní skladby, ale i převzaté, a zarecitoval nám poezii, kterou sám napsal. Přivezl sebou svého syna Matyáše Bernarda, který mu koncert ozvučil a celý zdokumentoval. Svého úkolu se zhostil na jedničku. Josef Pepson Snětivý se narodil v roce 1973 v Táboře, osmnáct let strávil v Jablonci nad Nisou a nyní žije v Praze. Celý jeho život je vyplněn muzikou, hraje na několik hudebních nástrojů, komponuje skladby. Přezdívka „Pepson“ ho provází již od střední školy.


Koncert, který trval téměř hodinu a půl, přítomné diváky v čele s panem starostou Michaelem Canovem, nadchnul. Josef Pepson Snětivý je nejen hudebník, zpěvák a saxofonista, ale i spisovatel, překladatel, nakladatel, básník, skladatel, cestovatel, fotograf, milovník historie a fotbalu. Jeho život je opravdu pestrý. I když vystudoval VŠ ekonomie, zabývá se výukou jazyků. Vlastní své nakladatelství a jazykovou agenturu. Vydal několik svých CD, které bylo možné po koncertě zakoupit. V nabídce bylo i mnoho knih, což někteří návštěvníci uvítali. Některé knihy si od tohoto autora můžete zapůjčit i v naší knihovně.


Klub seniorů Pohoda při DPS Bílokostelecká připravil na koncert pohoštění. Nejen pro účinkujícího, ale i pro návštěvníky, byly napečeny rohlíčky plněné tvarohem, povidly a mákem, za což jim patří poděkování.


Další letní venkovní koncert se uskuteční ve středu 19. srpna 2020 od 18:00 hod. v atriu Městského úřadu. Tentokrát vystoupí Naďa Urbánková. Budeme doufat, že počasí se už vydaří.
 

Jitka Marxová – referentka informačního centra
Chrastava 4. 8. 2020