O pohár Mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko 

 

 

video TV Chrastava


Organizátorem této atletické soutěže je již od roku 2015 Mikroregion Hrádecko-Chrastavsko, což je dobrovolný svazek obcí na česko-německo-polském pomezí. Svazek čítá deset obcí, z toho jsou dvě města a osm venkovských sídel. Podstatou se staly nejen sportovní výzvy, setkávání dětí a učitelů, ale hlavně spolupráce obcí a měst, které mají k sobě nejblíže.


Nemusíme dlouze vysvětlovat, proč se nekonal minulý ročník tohoto sportovního setkávání. Dlouho jsme nevěřili, že se v letošním roce uskuteční, ale nakonec to vyšlo k radosti všech zúčastněných – starostů obcí, ředitelů škol, učitelů a hlavně dětí. Pořadatelem letošního ročníku se stala obec Rynoltice s velmi pěkným sportovním zázemím a připraveným programem.


Pětičlenné smíšené atletické týmy byly sestaveny jedním zástupcem z každého ročníku 1. stupně základní školy. Takových týmů se v úterní ráno postavilo na zahajovací ceremoniál hned jedenáct! Sportovní disciplíny byly, jak jinak, než atletické. Skákalo se do písku a přes švihadla, běhaly se sprinty, spolupracovalo na štafetě, házelo do koše a nechybělo ani týmové fandění a sportovní chování.


K dětem promluvili starostové i ředitelé škol z mikroregionu. A po úvodním motivačním proslovu se mohlo jít na věc! Každé družstvo dostalo přesný harmonogram a mapu sportovních stanovišť, aby nedošlo k časovým prodlevám či neznalosti terénu. Organizace dopoledne byla po tak dlouhé době nečinnosti jakýchkoli akcí naprosto bezchybná. Jednoduše se myslelo na vše a nezapomnělo na nic.


Naše týmy Chrastíci a Puzlíci získali pro naše město 5. a 6. místo a rozhodně se nemají za co stydět. Gratulujeme těm nejlepším a děkujeme ostatním, bez kterých by to nešlo. Všichni účastníci, bez ohledu na umístění, byli odměněni drobnostmi a perníkovými medailemi. Nikdo tak nepřišel zkrátka a všichni se rozhodně těší na další ročník, kterému snad už nic nestojí v cestě…

Základní škola Chrastava, 25. května 2021