Pozvánka na vzpomínkovou akci

 

 

 

video TV Chrastava


 

Vážení spoluobčané,
všechny si Vás dovoluji pozvat na vzpomínkovou akci 11 let poté.

Bude opět 7. srpen, bude opět sobota. Bude to přesně 11 let poté, co naše město zničila povodeň.

Na tento hrůzný den a na dny, měsíce i roky následující, kdy jsme se všichni snažili překonat důsledky této povodně, která si však naštěstí nevyžádala v Chrastavě lidské životy, zavzpomínáme na vzpomínkové akci, která se bude konat na náměstí 1. máje od 16 hodin.

Poté, co zazní symfonická báseň Vltava, promluví v první části tehdejší představitelé státu, kraje, IZS a médií, kteří nám tehdy pomohli a v Chrastavě osobně byli. Prezident Václav Klaus, premiér Petr Nečas, hejtman Stanislav Eichler, velitel HZS Liberec Roman Hlinovský, redaktor libereckého studia České televize Milan Brunclík a redaktorka libereckého studia Českého rozhlasu Ivana Bernáthová.

Po slavnostním křtu knihy vystoupí současný hejtman Martin Půta, autor unikátního transbordéru v Andělské Hoře Martin Rainiš, zástupci složek záchranného integrovaného systému Miroslav Brázda (AČR) a Jan Hadrbolec HZS. V závěrečné části pak představitelé partnerských měst Eichstätt a Lwówek Śląski, kteří nám před těmi 11 lety taktéž pomohli. Vzpomínková akce bude zakončena českou státní hymnou.

Na vzpomínkovou akci jsou samozřejmě zváni i starostové a zástupci hasičů z okolních obcí, kteří si prožili povodně 2010 obdobně jako my v Chrastavě a samozřejmě všichni Chrastavané i návštěvníci Chrastavy, kteří si budou chtít 11 let starou historii připomenout.

Jste všichni srdečně zváni.

Chrastava 29.07.2021

Ing. Michael Canov, starosta města Chrastava


Odkazy:
Od 07.08.2010 Povodňová stránka Chrastavy
08.08.2010 Rozhovor prezidenta, premiéra, ministra vnitra, hejtmana a starosty u řeky Jeřice (audio)