Nesouhlas s novým bytovým domem na sídlišti    

 

 

 

video TV Chrastava


Město Chrastava, zastoupené radou města, vydalo jednomyslně na své schůzi dne 22. listopadu 2021 svým usnesením zásadní nesouhlas s výstavbou nového bytového domu s 16 bytovými jednotkami na Střeleckém Vrchu Okresním stavebním družstvem Liberec.

Město Chrastava vydalo své stanovisko na základě žádosti investora o vyjádření k předložené projektové dokumentaci.

Město Chrastava odůvodnilo svůj zásadní nesouhlas z důvodu rozporu s územním plánem, z důvodu nevyřešení likvidace srážkových vod, z důvodu protipovodňové prevence a z důvodu svého nesouhlasu jako vlastníka stavbou dotčených pozemků (nesouhlas s napojením předmětného domu na komunikaci ve vlastnictví města a s uložením inženýrských sítí a jejich přípojek do pozemků ve vlastnictví města).

Město Chrastava, zastoupené starostou města, sdělilo zástupcům investora svůj zásadní nesouhlas ústně i stručně písemně již v dubnu tohoto roku. Investor na to reagoval v květnu PR článkem na Liberecké drbně, kde mj. tvrdil, že toto stanovisko nebude mít na vlastní realizaci projektu zásadní vliv, snad jen na procesní lhůty.

V listopadu investor předložil projekt (na rozdíl od studie je v projektu nové 28místné parkoviště, které je prostorově oddělené od předmětného bytového domu a přitom je tomuto domu určené, které zabírá většinu dosud zeleného prostoru mezi autobusovou zastávkou a prvním panelovým domem) spolu s žádostí, aby se město k tomuto projektu vyjádřilo. Město se vyjádřilo, jak výše uvedeno, zásadně zamítavě.

Další vývoj v dané věci záleží na investorovi. Samozřejmě budeme rádi, pokud bude respektovat stanovisko Města a projekt bez realizace ukončí. V případě ovšem, že tomu tak nebude a bude o realizaci bytového domu na předmětném místě nadále usilovat, budou rozhodovat příslušné správní orgány, nelze vyloučit ani soudy. Každopádně věříme, že ve prospěch Města.

Chrastava dne 23.11.2021

Michael Canov


22.11.2021 Výpis z usnesení a podrobné stanovisko Města Chrastava
10.11.2021 Žádost investora o vyjádření Města Chrastava
 

11/2021 Katastrální situační výkres (součást projektu)
04/2021 Architektonická studie


Články související:
25.05.2021 PR článek investora na Liberecké drbně
20.04.2021 Nový panelák na sídlišti? (Tv Chrastava)