MLADÍ HASIČI NA MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

Historicky první samostatné MČR v běhu na 60 metrů s překážkami se uskutečnilo v Benešově v neděli 25. září a naši mladí hasiči byli u toho.
Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska uspořádalo ve spolupráci s Okresním sdružení hasičů Benešov pod záštitou Petry Peckové, hejtmanky Středočeského kraje, Jaroslava Hlavničky, starosty města Benešov první samostatné Mistrovství České republiky v běhu na 60 metrů s překážkami.
Na mistrovství bylo se sjelo 120 závodníků z každé kategorie ze všech krajů ČR.
Liberecký kraj měl zastoupení hned čtyřmi našimi mladými hasiči. Vitek Schveiger, Jan Weber a Jakub Stahoň v kategorii mladší chlapci a Lucie Křížová v kategorii starší dívky.
Mezi chlapci se nejlépe vedlo Vítkovi, který obsadil 36. místo, za ním se umístil Kuba na 92. místě a Jan skončil na 109.místě..
Lucie se ve své kategorii umístila na 48. místě.
Umístění však až tak nehraje roli, důležitý je ten fakt, že vychováváme aktivní jedince a sportovce, kteří jsou schopni se probojovat na soutěže nejvyšších kol, protože každý z postupujících se musel nejdříve kvalifikovat v základním, okresním kole a následně vybojovat postup v kole krajském.To znamená se prodrat mezi další minimálně stovkou závodníků
A to by se samozřejmě neobešlo bez adekvátní přípravy, za kterou patří velké poděkování všem, kteří se na ní podíleli.


Vladimír Židlický 3.10.2022