KOMU PATŘÍ POPELNICE?

 

Komunální odpad z domácností se shromažďuje v nádobách na odpad o objemu 120 l pro 5 osob, 240 l pro 10 osob (viz článek 11 Obecně závazné vyhlášky města Chrastavy č. 02/2021). Tyto nádoby jsou v majetku města, nepatří tedy poplatníkům, jsou jim pouze zapůjčeny.


O velikosti nádoby a jejím umístění rozhoduje odbor ORM MěÚ Chrastava, Ing. Jiří Vodička, tel : 776 042 116. Současně řeší výměnu poškozených nádob a vývoz odpadu. Nepostačuje-li Vám přidělená nádoba na odpad, prosíme o důsledné třídění odpadů na komunální odpad a tříděný odpad. Odpad lze také bezplatně odkládat na sběrném dvoře v Liberecké ulici čp.  35, otevřeno pondělí, středa 14 -18 hod, úterý, čtvrtek, pátek 8 - 12 hod, v sobotu 9 - 12 hod. Nechceme přece žít na smetišti …

Placením místního poplatku za „odpad“ se občané pouze podílí na celkových nákladech města na likvidaci odpadu a provozu sběrného dvora. Výše poplatku je stanovena pro všechny ve stejné výši a činí 500 Kč/rok (viz Obecně závazná vyhláška města Chrastavy č. 6/2021) bez ohledu na to, kolik odpadu vyprodukujeme, kolik měsíců v roce se zdržujeme na území města.


Odbory HFO a ORM