Jarní koncert žáků chrastavské hudební školy

fotogalerie  video TV Chrastava

Po dvouleté odmlce se sál centra volnočasových aktivit zaplnil opět rodiči, prarodiči, ale i spolužáky a kamarády žáků chrastavské hudební školy. Žáci, kteří na koncertě vystupovali měli svá vystoupení o poznání těžší než jejich předchůdci v minulých letech. Většina z nich zažila on-line výuku hry na hudební nástroj a již zato jim patří velký obdiv a respekt, protože to nebylo nic jednoduchého. Místo vystupování na klasickém koncertě natáčeli videa, a tak i pro zkušené hudebníky byl tento jarní koncert takovou druhou premiérou.
Celým odpolednem nás provázela Adéla Ryvolová, která každou skladbu uvedla zajímavým doplněním o autorovi, či o skladbě samotné. Mohli jsme slyšet skladby známé i neznámé v podání kláves, kytar, klavírů anebo dechových nástrojů a jedno pěvecké vystoupení. Z těch známějších jsme mohli slyšet například skladby „Asi do Věží“, „I can´t help falling in love“, „Country roads“, a mnohé další. Všichni žáci se svého úkolu zhostili se ctí a velkou snahou. Občas nějaký ten tón ujel, anebo se někdo trochu ztratil, ale to hlavní je, že to všichni zvládli, na koncertě si zahráli a sklidili krásný potlesk. Slyšeli jsme žáky zkušené, ale i ty, kteří hrají teprve krátce, a právě díky koncertům získávají zkušenosti a ztrácí nervozitu.
Již nyní připravuji skladby na závěrečnou akademii žáků, která se bude konat 22. června. Budeme rádi, pokud si naše žáky přijdete poslechnout. Myslím, že se máme opět na co těšit.

Za lektory chrastavské hudební školy
Helena Kačenová – oddělení kytar