Přestavba koupaliště finišuje

  fotogalerie

Na koupališti v Chrastavě se blíží k závěru práce na jeho přestavbě. Projekt, který mimo jiné řeší problém s kolísavou kvalitou vody, má menší zpoždění, na sezónu ale bude vše připravené. Původní betonová nádrž napouštěná z Vítkovského potoka je zmenšená na polovinu, což umožní lepší výměnu vody. Na uvolněném místě už dělníci vybudovali novou nerezovou nádrž, která bude napájená pitnou vodou, případně vodou z vrtu. Její rozměry jsou 20 x 8 metrů. Součástí je i 30 cm hluboké brouzdaliště a vodní prvky pro děti.
V těchto dnech už bagry a buldozery pracují na úpravě terénu. Díky tomu by mělo být v areálu víc místa na trávníku. Ten bude možné využít prakticky hned po otevření koupaliště. Část plochy totiž pokryjí travní koberce a nebude nutné čekat, až vzejde vysetá tráva. K odpočinku bude sloužit i betonové molo vedle přírodní nádrže. Drobnou úpravou projde také zázemí koupaliště. Počítá se s výměnou dveří u toalet, oken, sprch a podobně. Návštěvníky uvítá i nové dláždění.
Rekonstrukce přijde na bezmála 30 milionů korun. Město ji hradí plně ze svého rozpočtu. Práce mají skončit na přelomu května a června. Od 10. června bude koupaliště otevřené pro veřejnost. Slavnostní otevření s kulturním program se plánuje na 17. červen.
Chrastava 20. duben 2022
Věra Baumgartnerová
informační a mediální referent


Článek související:

05.11.2021 Rekonstrukce koupaliště zahájena  (video TV Chrastava)

29.07.2021 Bude od příštího roku zrekonstruované koupaliště? (Tv Chrastava)