V Chrastavě se loni narodilo 65 dětí

V Chrastavě se v loňském roce narodilo 65 dětí, z toho bylo 34 chlapců a 31 děvčat. Dvojčátka loni nebyla žádná. Rodiče i tentokrát vybírali pro své děti jak tradiční, tak méně obvyklá jména. Z těch méně obvyklých vybíráme například Josefínu, Saimona, Damiena, Livii nebo Lili. Krásnou tradicí je vítání nových občánků, ke kterému jsou zvány všechny narozené děti. Ne všichni se však slavnostního aktu v obřadní síni radnice zúčastní. Loni se vítání občánků uskutečnilo hned 4x – v březnu, červnu, září a prosinci.
Matriční úřad v Chrastavě zajišťuje také svatební obřady. Své „ano“ si loni řeklo 50 párů, a to v celém matričním obvodu, kam spadá kromě Chrastavy i Nová Ves, Bílý Kostel n. N., Mníšek, Oldřichov v Hájích a Kryštofovo Údolí. Nejvíc svateb (42) se konalo v Chrastavě.
Dalšími krásnými obřady jsou svatební výročí. Zlatou svatbu, tedy 50 společných let, v Chrastavě oslavily v loňském roce hned dva manželské páry, jeden pár potom i svatbu diamantovou, kterou se označuje 60 společně prožitých let.
Do našeho města se loni přistěhovalo 238 nových obyvatel a 182 se jich odstěhovalo. 81 lidí v roce 2021 zemřelo. V Chrastavě tak k 31. prosinci 2021 žilo celkem 6216 lidí.


Věra Baumgartnerová

mediální a informační referent