Beseda s Městskou policií Chrastava - dopravní výchova

 V druhé polovině měsíce dubna 2022 navštívila Městská policie Chrastava žáky prvního stupně základní školy na náměstí 1. máje. Hlavním cílem besedování s dětmi byla teoretická příprava a znalosti z dopravní výchovy a následná návštěva dopravního hřiště, která děti čeká v průběhu měsíce května. Zde za své znalosti a dovednosti získávají průkaz cyklisty.

V průběhu debaty si děti zopakovaly povinnou výbavu na kolo a pro cyklisty. Většina z nich na kole jezdí a je potřeba, aby znaly pravidla silničního provozu a jak vůbec můžou jezdit na kole. Po jaké straně, zda s doprovodem či ne, atd. Cílem bylo, aby si uvědomily, že i jako cyklisté jsou účastníky silničního provozu a řidiči na ně mnohdy ani ohledy brát nebudou, a proto musí umět značky a pravidla stejně dobře jako ostatní, pokud se chtějí zařadit do silničního provozu.

Další téma byla znalost křižovatek, včetně „pravidla pravé ruky“, určovaly, kdo má přednost a v jakém pořadí kdo na křižovatce pojede, dále si procvičily dopravní značky, pokyny policistů a znalosti o povinnostech cyklistů a chodců.

Na závěr všechny děti ve všech třídách dostaly dárky v podobě pexesa s dopravní tématikou a reflexní prvky. Dětem všechny dárky věnovala Městská policie Chrastava a BESIP.


Městská Policie Chrastava
Mojmír Boch

12.05.2022