Zahájení stavebních prací v parku u tržnice – realizace přeshraničního projektu „Přiblížení a propagace kulturně-přírodního dědictví Świerzawy a Chrastavy“ 

 

 

video TV Chrastava

 

Projekt „Přiblížení a propagace kulturně-přírodního dědictví Świerzawy a Chrastavy“, registrační číslo projektu: CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_012/0003038, je společným přeshraničním projektem, ve kterém se s polským městem Świerzawa věnujeme rozvoji, přiblížení a propagaci objektů kulturního a přírodního dědictví.
Město Chrastava bude v rámci tohoto projektu ve středu 29.06.2022 zahajovat stavební práce na opravě parku u tržnice, ulice Turpišova.
Stavební práce spočívají v odstranění stávající zámkové dlažby a její nahrazení žulovou dlažbou a perkem, terénních úpravách a ve výměně lampy veřejného osvětlení.
Opravné práce budou probíhat po dobu prázdnin do konce srpna a budou doprovázeny omezením průchodu pro pěší. Průjezd aut bude záviset na aktuálně probíhajících pracích, zhotovitel se bude snažit v rámci možností o jeho maximální zachování. Provoz tržnice bude zachován.
Po ukončení stavebních prací budou následovat práce zahradnické a s nimi spojená výsadba nové zeleně.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Euroregionu Nisa.

V Chrastavě dne 28.06.2022
Mgr. Jakub Dvořák, vedoucí ORM MěÚ Chrastava