Sezóna na koupališti skončila

video TV Chrastava   fotogalerie

Letošní sezóna na Koupališti Chrastava začala 18. června slavnostním otevřením nově zrekonstruovaného areálu. Návštěvníci se mohli těšit ze zcela nově vybudovaného bazénu s nerezovou vanou, z brouzdaliště pro nejmenší děti nebo z herních prvků. Obnovou prošlo i zázemí, zejména převlékací kabiny, sociální zařízení a podobně.
Od prvního dne bylo jasné, že nové koupaliště se líbí. K vysoké návštěvnosti přispělo i mimořádně vydařené počasí. Dny, ve kterých bylo pro nepříznivé podmínky zavřeno, by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Za necelé tři měsíce provozu sem našlo cestu 7.936 platících návštěvníků, tedy těch, kteří si zakoupili jednorázovou vstupenku (50, resp. 20 Kč). K nim se přidalo dalších 163 permanentkářů, kteří využili možnost zakoupení zvýhodněné vstupenky na celou sezónu (500, resp. 200 Kč).
Od 11. července pak přišla možnost ranního kondičního plavání. Zájemci z řad dospělých majitelů permanentek mohli přijít každý všední den od 6 do 9 hodin. Tuto možnost využilo každý den kolem 7 – 8 lidí, převážně seniorů, kteří ranní plavání pojali jako společenské setkání, a velmi si tuto možnost pochvalovali. Závěr sezóny připadl na neděli 4. září. V tento den měli zájemci možnost přijít plavat zcela zdarma a v pravé poledne se mohli zúčastnit Plavání se starostou. Počasí nebylo zcela ideální, přesto se několik odvážlivců našlo a společně se starostou Michaelem Canovem sezónu ukončilo.
Vedení města teď čeká vyhodnocení celé sezóny a diskuze nad podněty, které až během provozu ukázaly, jak je možné naše nové koupaliště ještě více vylepšit. Příští sezóna začne 1. června 2023.


Chrastava 6. září 2022
Věra Baumgartnerová


mediální a informační referent