Příměstské tábory

fotogalerie

Stalo se již tradicí, že Společenský klub pořádá během letních prázdnin dva příměstské tábory. Ani letos tomu nebylo jinak. První turnus se nesl v duchu Mafie, ve druhém pak děti zavítaly na Robinsonův ostrov. Pro táborníky byl po celý týden od rána do odpoledne připravený pestrý program, výlety, spousta zážitků a nechyběli ani zajímaví hosté. Děti byly rozděleny do 5 oddílů a po dobu tábora plnily různé úkoly.
Na prvním běhu se táborníci měnili v mafiány. Měli možnost naučit se několik „hazardních“ her, střílet ze vzduchovky, z luku a na plechovky. Navštívili RANČ V ÚDOLÍ, kde se svezli na koních, „venčili“ ovečky, prohlédli si tee-pee, opekli si vuřty a nakoupili spoustu dobrůtek a dárečků. Hostem prvního turnusu byl fakír Zdeněk Zahrádka, který je zapsán do Guinessovy knihy rekordů. Předvedl ohnivou šou a spoustu kouzelnických triků. Kdo měl odvahu, mohl se vyfotit se s hadem, kterého fakír přivezl s sebou. V průběhu celého tábora děti řešily příběh s mafiánskou zápletkou. Po vyřešení byly pasovány do mafiánské rodiny a dostaly za odměnu klobouk - nezbytný doplněk všech mafiánů.
Následující týden se táborníci přesunuli do Afriky na Robinsonův ostrov. „Africké“ bylo tentokrát i počasí. Podobně jako v televizním soutěžním pořadu Survivor i tady děti každý den soutěžily o výhodu, která byla důležitá ve hře o imunitu. Kromě toho Robinsoni navštívili kukuřičné bludiště, díky jehož tvaru se alespoň na chvíli ocitli v Maďarsku. Podívali se také k libereckým hasičům a zažili, jak vypadá skutečný výjezd k požáru. Nakonec si sami vyzkoušeli roli hasičů, když jim velitel svěřil hasicí pistoli. Zpestřením tohoto turnusu byl cvičený pes Karel, který kromě tance na hudbu ukázal také, jak se chová pes, když najde například drogy. Na závěr týdne byl vyhlášen nejlepší bojovník a výherce Robinsonova ostrova.

Tábory se vydařily a my se už teď těšíme na další rok a nové táborníky!

Chrastava 28. červenec 2022

Klára Sehnoutková a Petra Urbanová, táborové vedoucí