Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

nová parkovací plocha
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
petrtlach



Založen: 29.4.2007
Příspěvky: 128
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2007 3:50 pm    Předmět: Citovat

Blanka Vávrová:
PS: nechtěla byste tu rovnou budovat nadzemní a podzemní garáže?? Návrh, který tu dal Milan je takový, že travnatá polocha tu bude, ušetří se za sekání, zpřístupní se více míst. ostaně, asi jste si nevšimnula, že stačí, aby zapršelo a všude máte bahno. Vy jste asi nezažila, že by před barákem jste měla v létě 14 dní nevyvezené odpadky?? nebo, že by vám někdy hořelo v baráku!! Sanitka či stěhování tu je taky problém..

košina:
Vážený pane, asi Vám nedošlo, že parkoviště neuhlídáte. Tady v Chrastavě by Vám ukradli i ten Váš kamerový systém, parkovat se tam bude, jedině tehdy, když se město zaručí, že zaplatí plnou výši vozidla, které tam bude odcizeno!!! Very Happy A to úřad neudělá. Doporučuji, abyste spíše udělali sezení s lidmi, kterých se tento problém týká, to znamená lidí ze sídliště. Zkoušel jste někdy obejít večer všechny byty a dotázat se osobně? Názory občanů vás asi moc netrápí. Vy jste od toho aby pomáhalia něco to stojí, né, že budete sedět na úřadě, mouchy snězte si mě, pojďte si pro mě, Vy musíte za občany, nebo jste pak k ničemu a děláte si pomníky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2007 8:10 pm    Předmět: Citovat

Autobusem a vlakem dojíždím do práce.
O tom, že průjezdnost na sídlišti je děsná, se s Vámi nepřu. Proto si taky myslím, že průjezd po upravené betonce byl docela dobrý nápad, ale prý je tam nějaký problém s kanalizací. Garáže by dobré byly, ale ať už na parkovací místa nebo na garáže je třeba dobrý projekt a hlavně investor.
Souhlasím, že by se měli sejít všichni zainteresovaní a poradit se, jak celou věc řešit - s chladnou hlavou! Město má za sebou dost investic a nejsem si jista, že by bylo schopno sehnat a splácet další úvěr. Pane Košino, to by mohl být úkol pro Vašeho spolustraníka, pana Němce, exposlance se spoustou kontaktů! To by byl tah na voliče!
Ostatně ochranu města nepokládá radnice za prvořadou, protože od roku 2004 nebyla radnice schopna... Urgoval to někdo? Nemělo by se, ale zapomenout může každý. Hydranty se samozřejmě opravit či vyměnit musí, je-li stav tak vážný. Opět - upozornil někdo MÚ? Na to by se peníze najít měly.
Pokud se někdo pravidelně bezohledně chová k druhým, viz problém s vyvážením odpadu, měli by jste se dohodnout mezi sebou a domluvit mu. Nepomůže-li, poznamenat čísla vozů, která popelářům brání ve vyvážení odpadu a ohlásit MP. Otázka je, zda existuje v takovém případě nějaká sankce. Ale že by se spolu chlapi v hospodě u piva nedomluvili?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
košina



Založen: 16.4.2007
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2007 10:25 pm    Předmět: Citovat

Vážený Petře,
na úřadě nesedím a s některými lidmi se bavím o problémech ve městě. Jsou názora pro i proti, jako u většiny věcí. Nyní jde o to, aby se přiklonilo k většině. Jak jsem již psal, je to návrh. Pokud nebudou návrhy, nic se nevyřeší a ani neudělá.
Pokud jde o travnaté plochy, tak plocha na jiné využití, musí projít změnou územního plánu pokud není pro požadovaný záměr určena. To je pak otázka i několika let.
Věřte, že pomníky stavět nechci a zájem stavět nemám. Co bych chtěl aby zde bylo krom jiného postaveno (tedy krom vyřešení parkování ve městě), i několik dětských hřišť. To jak na Stř.vrchu, tak například i v parku ve Vítkovské ulici. To nejsou finančně náročné stavby a asi ani ne pomníky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
košina



Založen: 16.4.2007
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2007 10:48 pm    Předmět: Citovat

Jen bych poznamenal, že mi nejde jen o parkování ve městě, jak by asi někoho napadlo z příspěvků. Jde celkově o město a o využití volného času ve městě. To je nyní asi dost špatné. S motoklubem jezdíme po Evropě a většinou po menších městech a můžu (jak většina z vás) porovnat s námi. A jak již v parkování (a zase jsem u tohoto tématu), tak i ve spoustě dalších věcí. A to už se zase vracím ke sportu a kultuře. Zde je největší problém hlavně o víkendu. To je ale na další témata a delší debaty. A to jsou věci kde se nestaví pomníky. Trochu jinou cestou jdeme v motoklubu a snažíme se sami vybudovat mimo město sportovní areál (nejen pro motorky). Ale pak by asi vznikl nějaký pomník, ale z financí které si sami seženeme.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Chrastavák



Založen: 21.6.2007
Příspěvky: 225

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2007 11:33 pm    Předmět: Citovat

košina:
Vážený pane, asi Vám nedošlo, že parkoviště neuhlídáte. Tady v Chrastavě by Vám ukradli i ten Váš kamerový systém, parkovat se tam bude, jedině tehdy, když se město zaručí, že zaplatí plnou výši vozidla, které tam bude odcizeno!!! Very Happy A to úřad neudělá. Doporučuji, abyste spíše udělali sezení s lidmi, kterých se tento problém týká, to znamená lidí ze sídliště. Zkoušel jste někdy obejít večer všechny byty a dotázat se osobně? Názory občanů vás asi moc netrápí. Vy jste od toho aby pomáhalia něco to stojí, né, že budete sedět na úřadě, mouchy snězte si mě, pojďte si pro mě, Vy musíte za občany, nebo jste pak k ničemu a děláte si pomníky...[/quote]
To si snad dalate legraci,ne??Jako porad nechapu,proc by mesto melo budovat nejaky parking pro ty vraky,parkujici kolem sidliste??A jeste za Vama chodit a ptat se Vas??Kde zijete ??na sidlisti.. Rolling Eyes Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
milan



Založen: 23.6.2007
Příspěvky: 8
Bydliště: chrastava

PříspěvekZaslal: ne červenec 08, 2007 9:09 pm    Předmět: Citovat

Co lze k tomu dodat , kameroví systém , obsluha apd Cena _ 2 mil + 1.mil
ročního nákladu . mzdy,proud,údržba . Dost drahý.
Projektoval svobodný , bez auta asi .
Oproti návrhu je můj návrh levnějěší , lze ho realizovat po etapách nemá
další vedlejší naklady.
Ta část plochy která by se na to půoučila není nijak využivána k hraní dětmi

Milan
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jan.rok



Založen: 26.7.2007
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 7:23 am    Předmět: Citovat

Vážení spoluobčané,
na zdejší debatu o řešení parkování na Střeleckém Vrchu bych se pokusil podívat snad trochu z jiného pohledu.

Zkuste se podívat na sídliště jako na místo k bydlení, ne jako místo, kde potřebujete parkovat. Mít auto přímo u domu je velmi pohodlné, ale v konečném důsledku budete bydlet uprostřed parkoviště. Úprava ploch uvnitř sídliště povede k zvětšení počtu parkovacích míst, ale v horizontu několika málo let toto stejně nebude stačit a opět budeme stát před podobným problémem. V Chrastavě bydlím pouze od roku 1997, tehdy bylo velké parkoviště u vjezdu na Stř. Vrch poloprázdné. Za 10 let se situace velmi zhoršila, za dalších 10 let bude mít běžná rodina 2 auta a bude to ještě horší.

Myslím, že by mělo být zájmem městkého úřadu vytěsnit dopravu pokud možno z města ven, alespoň mimo rezidenční oblasti. To se přece ví už dávno, proto se budují obchvaty měst, pěší zóny, P+R parkoviště na okraji velkých měst. Tohle platí ve zmenšeném měřítku i pro Chrastavu.

Město by mělo ve vlastním zájmu obtěžující dopravu nasměrovat mimo obydlené plochy. Vytvoření nějakého parkoviště mimo Střelecký Vrch (a nevyužité plochy u Liberecké ulice si o to přímo říkají) považuji za jediné dlouhodobě perspektivní řešení. Otázka zabezpečení zde parkovaných aut je druhotná a snadno řešitelná. Plochy lze např. oplotit, nainstalovat třeba webové kamery, závory - to prosím nejsou milionové částky, ostatně kdo tam parkovat nechce, nemusí.

Co však toto řešení přinese? Především udrží Střelecký Vrch ve stavu, kdy je vhodný k bydlení jako sice panelákové sídliště, ale sídliště NEPOROVNATELNĚ ZELENĚJŠÍ nežli sídliště liberecká, hrádecká, frýdlantská apod. Uvědomme si ještě další věc, která nás čeká: bude-li silnice z Liberece prohlášena za rychlostní komunikaci (tj. bude se zde jezdit min. 130 km/h), výrazně naroste i hluk. Jedinou ochranou proti tomu je ono "křoví" u rybníčků. Čím víc ho tam bude, tím lépe. Mimochodem ať město nechá změřit hladinu hluku směrem od dálnice v létě a v zimě, kdy není listí. Hodnoty jsou výrazně odlišné. Podobně vyšší hluk je ve směru od okálů, kde není tolik zeleně, která by hluk pohltila. Proto také považuji návrhy na vytvoření parkoviště místo "háječku" za posledním panelákem za zcestné.

Ještě jeden postřeh a tím jsou zplodiny z aut: doba mezi cca 6. a 7. hodinou ranní (zvláště v zimě), kdy nastatuje několik aut na hlavní silnici na sídlišti, musí být pro obyvatele přízemních bytů docela děsná - hluk, smrad (v zimě auta běží po dobu, než rozmrznou, kolik minut).

Jinak pro město: to takhle zpoplatnit stání? Velmi nepopulární. Ale kdyby bylo zpoplatněno stání uvnitř sídliště, pak by jistě mnoho lidí parkovalo i na odlehlejším zabezpečeném parkovišti.

Shrnuto: parkoviště mimo sídliště, nějak zabezpečit a sídliště zachovat zelené jako místo k bydlení, ne k parkování. Směr k dálnici zalesnit jak jen to půjde.

A ještě pro toho pána, který je hasišem a při poplachu by raději jezdil autem: přece jako hasič, tudíž osoba pro město důležitá, můžete mít nějaké vyhrazené stání - to by město třeba mohlo zařídit...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jan.rok



Založen: 26.7.2007
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 7:26 am    Předmět: Plány řešení Citovat

Lze na web Chrastavy umístit předběžné územní plány, kde by bylo vidět, jaké varianty řešení parkování "jsou na stole"? Abychom se bavili konkrétně.
J.R.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 2:02 pm    Předmět: for Jan Rok Citovat

V těchto dnech jste mohl na sídlišti zaregistrovat pány, kteří prováděli vyměřování při přípravě studie. Až bude studie hotová, předpokládám, že jednak na její téma uspořádám večer se starostou a jednak, že (pokud tam nebude nějaký technický problém) ji pověsíme na web.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petrtlach



Založen: 29.4.2007
Příspěvky: 128
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: ne červenec 29, 2007 3:10 pm    Předmět: Re: Plány řešení Citovat

jan.rok:
Nikdo tady do vašeho křovíčka u dálnice zasahovat nechce, ale asi jste nepochopil co se tu několikráte psalo, že by se využila nevyužívaná plocha, která je věčně zabahněná, kde je jen tráva a rozšíření vozovek.
Auto řped dome je luxus, to ao, Máte vůbec auto? Před lety ty ukradli za jednu noc několik předních oken z aut i s dálniční známkou. To parkoviště o kterém se tu mluví je k ničemu, protože kdo se potáhne tak daleko s nákupy? Problém s popelářema a stěhováním parkoviště mimo sídliště nevyřeší, tady se musí sáhnout do plochy sídliště. Já tu bydlím od roku 1986, tak vím o čem mluvím, pamatuji, kdy tu na parkovišti stála 3 4 auta.
A ještě jedna věc, náš návrh je finančně vratný, zatímco kamerový systém by peníze jen pohlcoval a musel byste zaplatit 2 městské strážníky, tedy minimálně, aby hlídali kamery. Ty peníze by se daly investovat jinam. Díky ušetřeným financím mohl starosta dopnit výstroj hasičům, kteří chrání město a během několika málo let bude muset opět, protože životnost požární techniky je 10 let. rekonstrukce vozu příjde i s novějším vybevením na cca 500 000 Kč, pokud se nekupuje zrovna nové vozidlo, a to možná bude potřebovat, protože v roce 2011 končí "životnost" další cisterně, a to má různé generální opravy a jedná se o vozidlo z první poloviny 60.let.

Michael Canov:
S tím večerem se starostou to bude asi nejlepší, abychom mohli předvést co s Milanem myslíme, protože očividně nikdo nechce chápat jaký je náš úmysl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: po červenec 30, 2007 1:52 pm    Předmět: petrtlach, jan.rok, Michael Canov Citovat

S tím večerem se starostou to bude asi nejlepší, abychom mohli předvést co s Milanem myslíme, protože očividně nikdo nechce chápat jaký je náš úmysl.
Další diskuse bez faktických šetření na místě opravdu nemá cenu. Setkání se starostou by podle mne mělo být setkání všech zainteresovaných včetně případného projektanta, před samotným zadáním projektu a i s možností jednání přímo na místě. Což je pravděpodobně plánováno. Takže všichni sledujte, kdy setkání proběhne, abyste se mohli zúčastnit a vyjádřit. Důležité je, aby se celá věc hnula dopředu. Do té doby jsou veškeré dohady a negativní emoce zbytečné. Přeji Vám všem pěkný den. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
col.KURTZ



Založen: 1.8.2007
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2007 11:59 am    Předmět: Citovat

Parkování na Střeleckém vrchu je problém to je bez diskuzí. Ale paneláky v kterých nespokojení obyvatelé bydlí patří pokud má informace je správná bytovému družstvu v Liberci. A pokládám otázku - co udělá bytové družstvo pro spokojenost svojích nájemníků ??? Nic !!!! Nemělo by se zabývat touto problematikou například společně s městem ??? Nemělo by být v zájmu bytového družstva spokojenost nájemníků ??? Proč hned všechno házet na město Chrastava??? Jednoduché - na družstvu se s vámi nikdo o této problematice bavit nebude,protože ani nechce. Chybí totiž tlak ze strany nájemníků Střeleckého vrchu na toto příslušné bytové družstvo. Pozemky okolo paneláků jsou města tak ať se stará že??? Myslím si, že cesta vede z každého problému jen se lidé musí chtít domluvit.Připadá mi to totiž jako za dob totality, kdy jsme byli zvyklí aby nás někdo vodil za ručičku a vše za nás někdo vyřešil. Parkoviště navrhované v Liberecké ul. mezi křižovatkou a kotelnou to si myslím ,že je skok do tmy. Každý rozumný člověk přeci ví,že zbudování takového parkoviště pokud by investor chtěl zajistit dokonalou bezpečnost jak v denních tak nočních hodinách by bylo velice nákladné a neekonomické. Chtěl bych vidět ty dobrodruhy co by si tam svoje auto dali.Každé ráno s hrůzou přijít a klepat se jestli auto bude na svém místě nebo jestli mu nebudou chybět kolečka a nebo jiné zajímavé části. Myslím si , že tudy cesta nevede. Ale v každém případě to byl alespoň nápad a to se cení...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Šmidrkalovi



Založen: 17.5.2007
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2007 11:23 pm    Předmět: Citovat

Myslím že tu začíná žabomyší válka pro nic, defakto se tu lidé hádají za chyby minulosti,co takhle na tom place nechat jakoukoliv slušnou firmu vybudovat parkovací dům, řekněme dvě patra pod zem, dvě nad, a aby v něm byly zamykatelné sekce, kde by se za úplatu pronajímalo stání pro majitele plechových miláčků ze sídliště. Jako další krok bych sídliště nechal zprůjezdnit, ale směrem k sjezdu z dálnice,jednosměrně. Vše dozdobit nějakým tím zákazem stání, sem tam nechat neukázněncům odtáhnout špatně parkující vozidlo, vždyť v chrastavě odtahové vozidla jsou, tak ať si přivydělají. Ve finále by bylo po problémech typu,,kam s ním" , na sídlišti by se ulevilo, a město by na tom tutově taky něco vydělalo. Rozhodně by to nebyl takový propadák jako slavný skatepark. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
e.kolomy



Založen: 3.8.2007
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2007 1:43 pm    Předmět: Citovat

Myslím, že než by se případně realizovalo parkoviště, dalo by se několik parkovacích míst přidat celkem jednoduše. Stačilo by např. propojit silnici odbočující u bloku 672 doprava s parkovací plochou za restaurací U plaváčka, zrovna tak propojit silnici u bloků 706-708. Dále umožnit objetí bloků u rybníků shora. Silnice rozšířit na asi 8m a udělat z nich jednosměrky. Na průjezdný pruh stačí kolem 4m a na levé straně by se dalo všude šikmo parkovat. Myslím, že těch pár metrů, co by se tak muselo najet navíc při vyjíždění ze sídliště by nemusel být zase až takový problém. Jediný zádrhel by asi bylo, že by nesměl nikdo nechat auto zaparkované v průjezném pruhu. To by ale šlo vyřešit okamžitým odtažením auta ze strany MP a za tučný poplatek, aby si to dotyčný "dobrák" příště rozmyslel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mape



Založen: 25.7.2007
Příspěvky: 147
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: pá srpen 03, 2007 8:59 pm    Předmět: Citovat

e.kolomy napsal:
Myslím, že než by se případně realizovalo parkoviště, dalo by se několik parkovacích míst přidat celkem jednoduše. Stačilo by např. propojit silnici odbočující u bloku 672 doprava s parkovací plochou za restaurací U plaváčka, zrovna tak propojit silnici u bloků 706-708. Dále umožnit objetí bloků u rybníků shora. Silnice rozšířit na asi 8m a udělat z nich jednosměrky. Na průjezdný pruh stačí kolem 4m a na levé straně by se dalo všude šikmo parkovat. Myslím, že těch pár metrů, co by se tak muselo najet navíc při vyjíždění ze sídliště by nemusel být zase až takový problém. Jediný zádrhel by asi bylo, že by nesměl nikdo nechat auto zaparkované v průjezném pruhu. To by ale šlo vyřešit okamžitým odtažením auta ze strany MP a za tučný poplatek, aby si to dotyčný "dobrák" příště rozmyslel.


Ano tento nápad mi přijde asi nejlepší (slyšel jse ho již vícekrát). Pár metrů navíc nikomu neuškodí. Stejně je teď najezdí při hledání místa.

Jinak doporučuji přečíst si výsledky ankety na této stránce http://www.chrastava.cz/muinfo/akt07/anketa.htm

Nejhorší na tom je, že se jí zůčastnilo necelých 12% oslovených. Strašná představa, že žiju mezi 88% ignorantů. Nadávat to by jim šlo, ale jak je vidět nejsou ochotni udělat ani to nejmenší pro vyřešení problému. Na snadě je pak otázka: Má to smysl ???

Mape
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com