Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Dotaz - BREMI
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Žďárský



Založen: 24.6.2008
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: pá listopad 27, 2015 1:01 am    Předmět: Re: To: pan Žďárský Citovat

Michael Canov napsal:
Dobrý den,
dovoluji se ohradit pane Žďárský ? a to velmi důrazně ? že město své občany neinformuje.
Opak, jak dále dokládám, je totiž pravdou.
Doložení mého tvrzení:
a) Zcela nadstandartní setkání s představiteli firmy pro občany a to celkem 3x z iniciativy města (2x přímo na radnici, 1x v areálu firmy Wassa v Příšovicích) ? jinde se nic takového vůbec neděje
b) Nadstandartní upozornění, že na elektronické úřední desce bude zveřejněno oznámení o sloučeném stavebním a územním řízení ? řečeno na setkání s občany, v reportáži Tv Chrastava, napsáno v říjnových Chrastavských listech, v aktualitách na webu města, na tomto foru upozornění, když se tak skutečně stalo ? jinde jen prosté zveřejnění na elektronické úřední desce a nic více http://www.chrastava.cz/deska/2015/15-181.pdf

V tomto oznámení o sloučeném stavebním a územním rozhodnutí je uvedeno, že odstranění stavby je v samostatném řízení (str. 3) a že účastníci řízení mohou nahlížet do veškerých podkladů (astr. 10) rozhodnutí. Řízení o odstranění stavby má na rozdíl od řízení o sloučeném stavebním a územním rozhodnutí jen omezený počet účastníků (ze zákona definováno jaké), neboť se jedná jen o přechodný stav, a jen těm se ze zákona zasílá a může zasílat oznámení o tomto řízení, ale zároveň kdokoli může prohlásit, že se jím cítí z nějakých důvodů cítí být a stavební úřad ho může přizvat. Toto tak mohl využít kdokoli, kdo se o věc zajímal a kdo nahlížel do podkladů rozhodnutí o sloučeném stavebním a územním rozhodnutí. Vy jste tak učinil, požádal jste o zařazení mezi účastníky i v řízení o odstranění stavby a účastníkem jste se stal. Pokud tak někdo neučinil, je to jeho právo a jeho věc, ale v žádném případě ne vina a zodpovědnost města.

Co se týče mateřské školy ? město v řízení o odstranění stavby požaduje, aby se demolice realizovala v době, kdy budova mateřské školy v Nádražní ul. bude bez dětí. Tzn. buďto v prázdninových měsících červenec a srpen anebo, pokud se bude jednat o jiné období, tak pouze za podmínky uzavřené smlouvy mezi zhotovitelem a městem, kdy se zhotovitel zaváže že zaplatí náklady na přestěhování dětí do náhradních prostor (předpokládáme v objektu základní školy).


Vážený pane starosto,

svůj příspěvek jsem psal ve vztahu k demolici objektu, nikoliv ve vztahu k k celému záměru. Nezpochybňuji, že v organizaci města byla uskutečněna dvě setkání s firmou WASSA a představení jejich záměru pro občany. Předmětem mého příspěvku bylo ale něco jiného. Při zmiňovaných setkáních s firmou WASSA byla řešena i demolice objektu. Během setkání byla ze strany stavebního úřadu předána informace, že demolice bude předmětem samostatného řízení. Pokud si dobře vzpomínám bylo i během prvního setkání probíráno jak demolice zasáhne do činnosti mateřské školy. Podle informace firmy WASSA měla demolice probíhat v letních měsících, kdy mateřská škola nebude fungovat. Na to se ozvala dr. Zatočilová jak v podmínkách demolice má fungovat stomatologická ordinace a naše bydlení. Myslím , že si pamatuji dobře Vaše prohlášení, že každý bude mít možnost vznést připomínky týkající se demolice objektu při jeho projednávání.
V této chvíli se musím důrazně ohradit já. V případě demolice objektu areálu bývalé továrny MYKANY město občanům informace neposkytlo. I přes příslib, že se budeme moci k demolici objektů vyjádřit, ono se nás to vzhledem bezprostřednímu kontaktu s areálem skutečně dotýká, jsme informaci o tom, že bude zahájeno řízení nedostali. Naivně jsme se nechali ukolébat tvrzeními, že město má zájem nejen o nový průmyslový areál, ale i o své obyvatele. Jen náhodou jsme zjistili, že jsme se mýlili.
Skutečnost, že bylo zahájeno řízení o odstranění stavby jsem zjistil v pondělí 23.11., kdy jsem byl studovat podklady pro zahájené sloučené územní a stavební řízení. V projektové dokumentaci byla vložena složka se záměrem odstranění stavby s projektovou dokumentací a oznámením zahájení řízení vydaným stavebním úřadem. Ve středu 25.11., kdy jsem se znovu probíral projektovou dokumentací již součástí spisu záměr demolice nebyl. Tím, že jsem již věděl o zahájení řízení jsem stavební úřad požádal o předložení této dokumentace a bylo mi vyhověno, dokumentaci jsem si znovu mohl prostudovat. Pokud bych ale nebyl na stavebním úřadu v pondělí, nezjistil bych, že nějaká demolice bude probíhat. Tím dokladuji své tvrzení, že město o demolici neinformovalo, zase já.
Pravdou je, že vedoucí stavebního úřadu mi v pondělí 23.11. po mém značném údivu, že bylo vyhlášeno řízení o odstranění stavby sdělil, že se, i když nejsme účastníci řízení, můžeme také účastnit jednání, že stavební úřad nebude nikoho vyhazovat ze zasedací místnosti. Raději jsem se za za účastníka řízení přihlásil (na rozdíl od Vás informaci, že jsem účastník jednání oficiálně nemám).
I nadále se domnívám, že jsme mimo dalších obyvatel, měli být přímo určeni jako účastníci řízení a ne se jen náhodou dovědět, že budou probíhat činnosti, které mohou způsobit, že budeme dotčeni na svých právech. Na základě své vlastní zkušenosti zpochybňuji tvrzení, že se každý mohl za účastníka řízení přihlásit, pokud by si dokumentaci kdokoliv prohlížel ve středu 25.11. tak informaci o demolici nenašel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: pá listopad 27, 2015 6:46 am    Předmět: Citovat

Vážený pane Žďárský,
sám píšete, že, cituji:
"Během setkání byla ze strany stavebního úřadu předána informace, že demolice bude předmětem samostatného řízení."
No a tato informace je i na str. 3 (jak jsem psal v předchozím příspěvku), řízení o sloučeném stavením a územním řízení.
V dalším textu sám potvrzujete, že můžete vznést k demolici připomínky, pokud jste názoru, že se Vás na Vašich právech dotýká. To není, že jste se to dozvěděl náhodou, to je tím, že jste se o to zajímal. Přímo stavebním úřadem jste nebyl určen (na rozdíl od spolčenství vlastníků v Lipové ul.), protože dle parametrů platných pro stavební úřad u přechodné záležitosti (demolice) pod definici účastníka nespadáte, ale tím, že jste se za účastníka prohlásil, se jim stáváte (že se dotčený cítíte). Na to jste si dokumentaci dne 25.11. nemusel prohlížet. Stačilo, abyste na základě informace uvedené ve sloučeném stavebním a územním řízení o tom, že demolice bude předmětem samostatného řízení, prohlásil, že se cítíte účastníkem tohoto řízení o demolici (dokonce to stačilo na základě informace podané na setkání s občany). Sám píšete: "Myslím , že si pamatuji dobře Vaše prohlášení, že každý bude mít možnost vznést připomínky týkající se demolice objektu při jeho projednávání.". No a to, co jste napsal, platí pro každého. Stačí, aby se přihlásil tak jak jste to udělal Vy.
Ústní jednání o demolici je neveřejné. To, že (jak sám píšete) nebudete z ústního jednání vyhazován, znamená že jím jste (jinak byste tam být nemohl).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
George



Založen: 20.9.2015
Příspěvky: 27

PříspěvekZaslal: st prosinec 09, 2015 10:38 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,

dnes jsem si byl prostudovat projektovou dokumentaci k výstavbě areálu Wassa. Dovolil bych si zde vypsat několik poznatků a vyzdvihnout řadu zásadních nepravd, které zazněly na jednání s Wassou.

Poznatek: Celkem se ke kácení na 57 stromů s obvodem kmene nad 80cm (ze 110ks), z toho cca 20ks z důvodu výstavby. Dále se ke kácení navrhuje cca 181 dřevin s obvodem kmene pod 80cm (z cca 255). K výsadbám se navrhuje 34ks stromů. Pokácí se tedy cca 238 stromů a vysadí 34ks. Samozřejmě zelená hradba, která dělí ulici Lipovou od zamýšleného objektu bude vymýcena. Předpokládám, že se tak děje z důvodu lepšího dopadu slunečního svitu na stovky kolektorů, které mají být umístěné na střeše.

Nepravda: Každá technická místnost (kompresorovna, strojovna VZT, strojovna sprinklerů) je větrána podtlakovým způsobem odvodního ventilátoru. Ten je umístěn na stěně a je vyveden na fasádu pomocí samotížné žaluzie. Měl jsem za to, že na setkání s občany se mluvilo o tom, že žádně prostupy způsobující hluk nebudou umístěny.

Nepravda: Větrání výrobní haly, skladu a expedice. Odvod tepelné zátěže v letním období bude zajištěn otvíravými světlíky, přívod čerstvého vzduchu bude hrazen otevřenými vraty/okny. Po shlédnutí výkresu střechy, že těchto otvíravých světlíků bude alespoň polovina ze všech osazených, kterých bude hrubým odhadem 100. [i]Opět bych si tedy dovolil zpochybnit tvrzení firmy Wassa, že žádný hluk a pach z fabriky nebude slyšet. Zajímalo by mne, jak toho chce firma v letních měsících při otevřených vratech a světlíkách na střeše hodlá dosáhnout.[/i]

Poznatek: Informace špatná pro obyvatele Lipové ulice. Všechna výroba dle výkresu bude směřovat právě tímto směrem. Dle výkresu se nejedná jen o výsekový automat či 3D CNC řezací stroj, ale i o Sítotiskový automat. Předpokládám tedy, že kromě pachu od stroje pro nanášení horkého lepidla tu budeme muset snášet i smrad z barev.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bc. Martin Spáčil



Založen: 27.4.2010
Příspěvky: 27

PříspěvekZaslal: čt prosinec 10, 2015 9:41 am    Předmět: Citovat

Dobrý den,
dovoluji si reagovat na Váš poznatek ke kácení v areálu Wassa: V této lokalitě byl proveden odborný dendrologický průzkum, jehož zhodnocení, závěry a návrhy jsou součástí Vámi studované PD. Celkový počet dřevin s obvodem kmene nad 80 cm, ve 130 cm výšky v celém areálu je 110 ks. Z toho je povoleno k pokácení 57 ks. Kácení ostatních dřevin - 181 ks z cca 255 ks (pod 80 cm) vzešlo z doporučení zmíněného průzkumu a je čistě v režii vlastníka. K náhradní výsadbě bylo rozhodnutím zadáno 34 ks odrostlých dřevin (10 jehličnanů a 24 listnáčů povětšinou umístěných v linii podél Lipové ulice), 6 ks solitérních keřů, 82 m2 živých plotů a cca 112 m2 zeleného pásu na fasádě směrem k Nádražní ulici. Ve stávajícím zeleném pásu mezi Lipovou ulicí a Wassou budou odstraněny pouze dřeviny, které mají zhoršenou stabilitu nebo zdravotní stav a již v místě nemají dlouhodobou perspektivu. Hodnotné a perspektivní stromy budou v lokalitě ponechány a dle projektu dosazeny zmíněnou náhradní výsadbou.
Bc. Martin Spáčil, referent OVÚS, MěÚ Chrastava
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jiri



Založen: 24.11.2015
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: út leden 05, 2016 5:07 pm    Předmět: Gratuluji Citovat

Vážený pane starosto,

dovolte abych Vám a panu Janouškovi pogratuloval ke kýženému výsledku, a sice vydání stavebního povolení k výstavbě obřího areálu firmy Wassa.

Byla to právě Vaše angažovanost v projektu "Stane se z části Chrastavy Polsko?," která občanům ukázala, jakou máte moc promluvit do všemožných medií pouze v případě Vašeho osobního zájmu o danou problematiku. Bohužel firma Wassa Vám v žaludku neleží, proto se zde bude stavět. Přišel jste tímto řekněme o 50 voličů, kdežto s Vašimi výstupy v médiích jich jistě mnoho nových získáte.

Gratuluji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: čt leden 28, 2016 5:11 pm    Předmět: To: Jiri Citovat

Dobrý den,
úmyslně jsem odložil svoji reakci na Váš příspěvek do doby po proběhnutí lhůty pro podání odvolání.

Stalo se to, co je u obdobných akcí obvyklé a v této konkrétní bylo jasné od prvního setkání firmy s občany, že k ní dojde, a sice k podání odvolání.

V současné době probíhá zákonný proces u prvoinstančního orgánu před předáním druhoinstančnímu orgánu (vyjádření účastníků k podaným odvoláním), následovat bude jak výše řečeno dle zákona předání celé dokumentace odvolacímu orgánu, příslušnému odboru Krajského úřadu Libereckého kraje. A ten bude tím, kdo nakonec rozhodne. Nerozhodne však hejtman, přestože KÚ sídlí tam, kde sídlí hejtman, obdobně jako prvoinstanční orgán sídlí tam, kde sídlí starosta. Celý proces probíhá totiž v přenesené působnosti, kde úředníci jak prvoinstančního tak druhoinstančního orgánu zastupují ve své činnosti státní moc.

Prosil bych tedy, abyste mě vynechal z jakéhokoli napadání. Během správního řízení by bylo v rozporu se zákonem, kdybych jakkoli nařizoval z pozice starosty, jak má prvoinstanční orgán (nepravomocně) rozhodnout.

Pozn.: Výše uvedené platí jak pro rozhodnutí o demolici dosavadního areálu tak pro rozhodnutí o výstavbu nového areálu (jde o dvě samostatná řízení).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
George



Založen: 20.9.2015
Příspěvky: 27

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2017 9:27 pm    Předmět: clanek aktualne.cz Citovat

Dobry den, rad bych sdilel clanek o obcanech, kteří jiz prozivaji nocni muru jaka brzy ceka na obyvatele Nádražní a Lipove ulice,

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/tovarna-v-obytne-zone-prosperuje-jenze-sousede-ji-nenavidi/r~53e520b4e17811e6a20e0025900fea04/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
máří



Založen: 1.9.2014
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: čt leden 26, 2017 3:06 pm    Předmět: Re: clanek aktualne.cz Citovat

George napsal:
Dobry den, rad bych sdilel clanek o obcanech, kteří jiz prozivaji nocni muru jaka brzy ceka na obyvatele Nádražní a Lipove ulice,

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/tovarna-v-obytne-zone-prosperuje-jenze-sousede-ji-nenavidi/r~53e520b4e17811e6a20e0025900fea04/
Nedá mi to abych nezareagoval.Bydlím tu od roku 1991 a za ty roky se v Chrastavě změnilo spousta věcí a je jich dost k lepšímu. Jenže teď v poslední době se tu začínají řešit fabriky,které údajně vadí místním domorodcům. Ano je to složité,ale vše má dvě strany.

Když jsem se sem nastěhoval,fungoval Totex.Kde je dneska? Bylo a tedy vlastně i je to stále Grupo Antolin,kde se sice již nevyrábí,ale je z toho centrální sklad celé ČR pro firmu Grupo Antolin a sklad hotové výroby pro Grupo Antolin,která sídlí v Liberci na průmyslové zoně,takže provoz kamionů je nemalý a celý týden včetně nočního provozu. Sami víte jak to pak dopadne ,když napadl sníh a kamiony se zasekli pod viaduktem u nádraží.

Druhá fabrika byla Mykana,ze které se stalo nejdříve Bremi a nyní z toho bude Wassa. Nevím co na této fabrice je divného,nebo proč je tolik lidí proti,když bude stát na místě,kde do dnešního dne fabrika stojí.Neřeknu,kdyby měla vyrůst na louce,ale v areálu,kde stála a stojí fabrika pořád? To chcete stále koukat na ty rozbité plechové stěny v nádražní a čekat až to tam někdo rozkrade a dopadne to jako fabriky v Kateřinkách? A za druhé v Chrastavě jsou také lidé bez práce,nebo s problémem dojíždět a ti rádi uvítají někoho,kdo je tu zaměstná. Je mi jasné,že člověk,který jde za chvíli do důchodu,nebo sám ve městě podniká proti této fabrice půjde,ale spousta lidí toto uvítá.

Pane starosto fandím vám a doufám,že vše dopadne ke spokojenosti většiny a z Nádražní ulice zmizí tato výstavní zeď . Je to jedna z hlavních tříd a toto místo dělá ostudu a je dobře,že někdo má zájem o změnu.

O dalších fabrikách ani nemá cenu psát,ale je jich tu zpustošených dost
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
George



Založen: 20.9.2015
Příspěvky: 27

PříspěvekZaslal: po leden 30, 2017 7:41 pm    Předmět: Re: clanek aktualne.cz Citovat

máří napsal:
George napsal:
Dobry den, rad bych sdilel clanek o obcanech, kteří jiz prozivaji nocni muru jaka brzy ceka na obyvatele Nádražní a Lipove ulice,

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/tovarna-v-obytne-zone-prosperuje-jenze-sousede-ji-nenavidi/r~53e520b4e17811e6a20e0025900fea04/
Nedá mi to abych nezareagoval.Bydlím tu od roku 1991 a za ty roky se v Chrastavě změnilo spousta věcí a je jich dost k lepšímu. Jenže teď v poslední době se tu začínají řešit fabriky,které údajně vadí místním domorodcům. Ano je to složité,ale vše má dvě strany.

Když jsem se sem nastěhoval,fungoval Totex.Kde je dneska? Bylo a tedy vlastně i je to stále Grupo Antolin,kde se sice již nevyrábí,ale je z toho centrální sklad celé ČR pro firmu Grupo Antolin a sklad hotové výroby pro Grupo Antolin,která sídlí v Liberci na průmyslové zoně,takže provoz kamionů je nemalý a celý týden včetně nočního provozu. Sami víte jak to pak dopadne ,když napadl sníh a kamiony se zasekli pod viaduktem u nádraží.

Druhá fabrika byla Mykana,ze které se stalo nejdříve Bremi a nyní z toho bude Wassa. Nevím co na této fabrice je divného,nebo proč je tolik lidí proti,když bude stát na místě,kde do dnešního dne fabrika stojí.Neřeknu,kdyby měla vyrůst na louce,ale v areálu,kde stála a stojí fabrika pořád? To chcete stále koukat na ty rozbité plechové stěny v nádražní a čekat až to tam někdo rozkrade a dopadne to jako fabriky v Kateřinkách? A za druhé v Chrastavě jsou také lidé bez práce,nebo s problémem dojíždět a ti rádi uvítají někoho,kdo je tu zaměstná. Je mi jasné,že člověk,který jde za chvíli do důchodu,nebo sám ve městě podniká proti této fabrice půjde,ale spousta lidí toto uvítá.

Pane starosto fandím vám a doufám,že vše dopadne ke spokojenosti většiny a z Nádražní ulice zmizí tato výstavní zeď . Je to jedna z hlavních tříd a toto místo dělá ostudu a je dobře,že někdo má zájem o změnu.

O dalších fabrikách ani nemá cenu psát,ale je jich tu zpustošených dost


Dobrý den,

velice rád Vám odpovím co nám leží, jak píšete "domorodcům" na této stavbě vadí.

Máte pravdu v tom, že fabrika bude stát na místě bývalého Bremi. Co už neuvádíte je, že ty nové haly budou cca 12 metrů vysoké. Dále se v této diskuzi píše o vykácení 90% stromů tzv. "zelené hradby" mezi areálem a Lipovou ulicí. Jako další důvod bych uvedl nečestné jednání zástupců firmy na setkání s občany, kde byla uvedena spousta nepravd. Například že na střeše nebudou žádná okna a prostupy. V projektové dokumentaci se počítá s více než 80ti otevíracími světlíky. Stejně tak na schůzce zaznělo, že se nic kácet nebude - ani to se nestane.

Další důvody se uvádějí v diskuzi a nemá cenu je sem vypisovat. Důležité je uvědomit si, že kromě části obyvatel Nádražní a Lipové ulice je zbytek Chrastavy PRO stavbu, nebo je jim to jedno. Je nutné si přiznat, kolik občanů z okolí Bremi by zajímala stavba továrny například na Střeleckém vrchu? Každý se stará převážně o okolí toho svého bydliště.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
máří



Založen: 1.9.2014
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 3:18 pm    Předmět: Re: clanek aktualne.cz Citovat

Dobrý den,

velice rád Vám odpovím co nám leží, jak píšete "domorodcům" na této stavbě vadí.

Máte pravdu v tom, že fabrika bude stát na místě bývalého Bremi. Co už neuvádíte je, že ty nové haly budou cca 12 metrů vysoké. Dále se v této diskuzi píše o vykácení 90% stromů tzv. "zelené hradby" mezi areálem a Lipovou ulicí. Jako další důvod bych uvedl nečestné jednání zástupců firmy na setkání s občany, kde byla uvedena spousta nepravd. Například že na střeše nebudou žádná okna a prostupy. V projektové dokumentaci se počítá s více než 80ti otevíracími světlíky. Stejně tak na schůzce zaznělo, že se nic kácet nebude - ani to se nestane.

Další důvody se uvádějí v diskuzi a nemá cenu je sem vypisovat. Důležité je uvědomit si, že kromě části obyvatel Nádražní a Lipové ulice je zbytek Chrastavy PRO stavbu, nebo je jim to jedno. Je nutné si přiznat, kolik občanů z okolí Bremi by zajímala stavba továrny například na Střeleckém vrchu? Každý se stará převážně o okolí toho svého bydliště.[/quote]

Já bydlím v Andělské hoře a třeba výstavbu,která by změnila opuštěnou Textilanu tady u nás bych i uvítal. Je jasné,že občané nebydlící v dotčené oblasti proti stavbě nebudou,ale spousta jiných přestavbu uvítá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petrtlach



Založen: 29.4.2007
Příspěvky: 127
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 7:23 am    Předmět: Re: clanek aktualne.cz Citovat

máří napsal:
Dobrý den,

velice rád Vám odpovím co nám leží, jak píšete "domorodcům" na této stavbě vadí.

Máte pravdu v tom, že fabrika bude stát na místě bývalého Bremi. Co už neuvádíte je, že ty nové haly budou cca 12 metrů vysoké. Dále se v této diskuzi píše o vykácení 90% stromů tzv. "zelené hradby" mezi areálem a Lipovou ulicí. Jako další důvod bych uvedl nečestné jednání zástupců firmy na setkání s občany, kde byla uvedena spousta nepravd. Například že na střeše nebudou žádná okna a prostupy. V projektové dokumentaci se počítá s více než 80ti otevíracími světlíky. Stejně tak na schůzce zaznělo, že se nic kácet nebude - ani to se nestane.

Další důvody se uvádějí v diskuzi a nemá cenu je sem vypisovat. Důležité je uvědomit si, že kromě části obyvatel Nádražní a Lipové ulice je zbytek Chrastavy PRO stavbu, nebo je jim to jedno. Je nutné si přiznat, kolik občanů z okolí Bremi by zajímala stavba továrny například na Střeleckém vrchu? Každý se stará převážně o okolí toho svého bydliště.


Já bydlím v Andělské hoře a třeba výstavbu,která by změnila opuštěnou Textilanu tady u nás bych i uvítal. Je jasné,že občané nebydlící v dotčené oblasti proti stavbě nebudou,ale spousta jiných přestavbu uvítá.[/quote]


Je to pořád nafouknutá bublina. Fabrika nebude stát přímo na kraji silnice, ale bude posunuta dále, takže o ten malý kus vyšší objekt než původní nepůjde znát s ohledem na pouštění stínů. Počty světlíků a plochy, proč by lidi měli vidět dovnitř do objektu. Sklo navíc není dobrý zvukový izolant, takže více skla znamená pro lidi více hluku. Pokud jde o kácení stromů, tak je logické, že se nic kácet nebude, tedy oficiální stromy, nálety půjdou dolů a dolů. Lidi spíše mají strach z doby stavby než z doby průvozu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
máří



Založen: 1.9.2014
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 7:46 pm    Předmět: Re: clanek aktualne.cz Citovat

máří napsal:
Dobrý den,

velice rád Vám odpovím co nám leží, jak píšete "domorodcům" na této stavbě vadí.

Máte pravdu v tom, že fabrika bude stát na místě bývalého Bremi. Co už neuvádíte je, že ty nové haly budou cca 12 metrů vysoké. Dále se v této diskuzi píše o vykácení 90% stromů tzv. "zelené hradby" mezi areálem a Lipovou ulicí. Jako další důvod bych uvedl nečestné jednání zástupců firmy na setkání s občany, kde byla uvedena spousta nepravd. Například že na střeše nebudou žádná okna a prostupy. V projektové dokumentaci se počítá s více než 80ti otevíracími světlíky. Stejně tak na schůzce zaznělo, že se nic kácet nebude - ani to se nestane.

Další důvody se uvádějí v diskuzi a nemá cenu je sem vypisovat. Důležité je uvědomit si, že kromě části obyvatel Nádražní a Lipové ulice je zbytek Chrastavy PRO stavbu, nebo je jim to jedno. Je nutné si přiznat, kolik občanů z okolí Bremi by zajímala stavba továrny například na Střeleckém vrchu? Každý se stará převážně o okolí toho svého bydliště.


Já bydlím v Andělské hoře a třeba výstavbu,která by změnila opuštěnou Textilanu tady u nás bych i uvítal. Je jasné,že občané nebydlící v dotčené oblasti proti stavbě nebudou,ale spousta jiných přestavbu uvítá.[/quote]


Tady je někde chyba. Můj příspěvek je až ty poslední řádky.To co je nad nimi je pouze citace toho,na co jsem reagoval.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: po únor 27, 2017 9:09 pm    Předmět: Pravomocné rozhodnutí odvolacího orgánu věci Wassa Citovat

Pravomocné rozhodnutí (po doručení všem adresátům) odvolacího orgánu věci Wassa ze dne 24.02.2017 je na Úřední desce http://www.chrastava.cz/deska/2017/17-031.pdf .

Tímto rozhodnutím se mění některé body rozhodnutí prvoinstančního orgánu ze dne 10.08.2016, ve zbytku se potvrzuje. Prvoinstanční rozhodnutí je na adrese http://www.chrastava.cz/deska/2016/16-182.pdf .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
George



Založen: 20.9.2015
Příspěvky: 27

PříspěvekZaslal: po září 11, 2017 5:53 am    Předmět: Jak to vypadá? Citovat

Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda-li má někdo nové informace týkající se stavby? Zdá se, že všechna odvolání byla zamítnuta, proto mne zajímá aktuální situace.

Děkuji a přeji hezký den
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: st září 13, 2017 5:18 pm    Předmět: To: George Citovat

Dobrý den,
dle mých informací, firma Wassa všechna řízení pravomocně vyhrála a může jak demolovat dosavadní areál tak vystavět nový. Zda se tak skutečně stane a kdy, není v tuto chvíli dle mých informací ještě definitivně rozhodnuta. Až se tak stane, a já o tom budu informován, zveřejním zde neprodleně tuto informaci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Strana 4 z 8

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com