Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Daň z nemovitosti - místní koeficient 3 od roku 2020

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Diskuze - daň z nemovitostí
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: po duben 15, 2019 7:39 pm    Předmět: Daň z nemovitosti - místní koeficient 3 od roku 2020 Citovat

Zastupitelstvo města schválilo na můj návrh OZV 2/2019
http://www.chrastava.com/zm/st/2019/03/ozv_2_2019.doc
(původní OZV 2/2012 http://www.chrastava.cz/muinfo/vyhl/vyhl-12-2.pdf), kde s účinností od roku 2020 schválilo navýšení místního koeficientu daně z nemovitosti ze 2 na 3. Odůvodnění je na odkazu http://www.chrastava.com/zm/st/2019/03/dz_ozv_2_2019.pdf
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ondřej Novák



Založen: 14.4.2011
Příspěvky: 39

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2019 9:07 pm    Předmět: Re: Daň z nemovitosti - místní koeficient 3 od roku 2020 Citovat

Vážený pane starosto, ačkoliv jsem až doposud byl Vaším podporovatelem, je mi po včerejším odhlasování Vašeho návrhu na zvýšení místního koeficientu sazby daně z nemovitostí k blití. Především Vaše zdůvodnění je nehorázné ? to že město konalo řadu investičních akcí ? dokonce dle Vaší důvodové zprávy v zájmu občanů ? to že město plánuje další opravy a rekonstrukce ? že město nechce občanům zdražovat poplatek za popelnice (beztak se poplatky v budoucnu zvýší) ? tohle všechno dělá město Chrastava pro své občany ? stejně jako každé jiné město. Nechápu, kde berete drzost dělat si z firem vlastnících v Chrastavě nemovitosti a podnikajících v Chrastavě dojné krávy. Nechápu, proč máme dotovat odpadové hospodaření města. Vaše slova o solidaritě mezi občany a firmami jsou sice dobrá pro Vaše voliče z řad občanů města ? nicméně firmy zde podnikající a vlastnící nemovitosti zde zaměstnávají především místní občany a pro místní občany zde poskytují služby. Zvýšení daně pro naši firmu je cca. v řádu sumy, kterou naše firma doposud podporovala několik let fotbalový klub SPARTAK Chrastava. Asi nemusím psát víc. Ano sice teď tady bude samé BlaBlaBla ? nicméně ? toto je mé osobní neodvolatelné vyjádření a nebudu zde reagovat na jakýkoliv mne očerňující příspěvek či vyjádření kohokoliv v jakémkoliv slova smyslu. Jestli mi chce kdokoli cokoli sdělit, má možnost mne osobně navštívit.

Ondřej Novák, jednatel společnosti SIPRON LIBEREC spol. s r.o.
Michael Canov napsal:
Zastupitelstvo města schválilo na můj návrh OZV 2/2019
http://www.chrastava.com/zm/st/2019/03/ozv_2_2019.doc
(původní OZV 2/2012 http://www.chrastava.cz/muinfo/vyhl/vyhl-12-2.pdf), kde s účinností od roku 2020 schválilo navýšení místního koeficientu daně z nemovitosti ze 2 na 3. Odůvodnění je na odkazu http://www.chrastava.com/zm/st/2019/03/dz_ozv_2_2019.pdf
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Žďárský



Založen: 24.6.2008
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2019 11:22 am    Předmět: Citovat

Zastupitelstvo města schválením návrhu na zvýšení místního koeficientu na hodnotu 3 zařadilo Chrastavu k pouhým 71 obcím ČR s tímto koeficientem. Informace je zveřejněna například zde: https://www.estav.cz/cz/7216.navyseni-dane-u-nemovitosti-letos-vyuzilo-610-obci. I z meziročního srovnání je zřejmé, že změna místního koeficientu není příliš frekventovaným nástrojem územních samospráv.
Více než polovina z těchto obcí jsou obce nalézající se v okruhu kolem Prahy (Jesenice, Mukařov, Cerhenice, Dolní Břežany, Úvaly, Lety, Psáry a další), patří sem i Mladá Boleslav, Hradec Králové, Nošovice, Janské Lázně, Špindlerův Mlýn. I z toho letmého výčtu obcí je patrné, že místní koeficient řeší i atraktivitu obce a její přínos pro obyvatele a podnikatele.
Ptám se tedy, jaká je atraktivita Chrastavy. Na to jsem si odpověděl naposledy toto pondělí, brzy ráno, před nádražím Českých drah. Hlučely provozy v areálu bývalého Elitexu (a to velmi silně), pod okny obytného domu v Andělohorské ulici je osvětlené parkoviště kamionů, odkud kamion právě odjížděl, v prostoru příjezdové komunikace k nádraží a na parkovišti pod nádražím byly zaparkovány další kamiony. Nemám pocit, že by v tomto prostoru byla veřejná toaleta. V Nádražní ulici se staví architektonická zrůda zastiňující své okolí a s dopadem na zvýšení hluku, prachu, nárůstu dopravy. Další stavba haly vyrůstá na Barandově a jaké překvapení, když je téměř postavena. Nemá stavební povolení. V důvodové zprávě se hovoří o snaze být moderním městem, to ale Chrastava z mého pohledu rozhodně není.
Jako obyvatel města a plátce daně z nemovitých věcí se zamýšlím i nad účelností některých investičních výdajů (podle důvodové zprávy ve prospěch obyvatel města). Potřebujeme venkovní kluziště v našich klimatických podmínkách, ve kterých jsou zimy již několik let natolik mírné, že využitelnost venkovní ledové plochy zřejmě nebude vysoká? Nejedná se o drobné, podle změny rozpočtu města se jedná o 2,2 mil. Kč, v registru smluv je zveřejněna smlouva na 1,7 mil. Kč. Nebude to jen další z mála využívaných prostor jako je třeba skatepark? Je patrné, že se zvýšením místního koecientu daně z nemovitých věcí nesouhlasím. A to ani ne proto, že dojde k nominálnímu zvýšení daně, ale proto, že za vynaložení svých peněz chci také něco získat. A užitek, který mi ztrátu vlastních peněz vynahradil, zde necítím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chrastavak18



Založen: 24.4.2019
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2019 8:56 am    Předmět: Zvýšená daň z nemovitosti Citovat

Čekal jsem, že když uběhl týden od posledního komentáře, dočkáme se relevantní odpovědi na zvýšení daně z nemovitostí a co nám to přinese. Asi se pan starosta rozhodl vyčkat až se na vše zapomene! Ne školáckých výmluvy jež nám jsou predhazovány v domnění, že jsme jen stádo tuhých ovcí co si nechá vše líbit a uvěří všem nesmyslům.
Nevím proč bych měl jako občan neustále doplácet na notoricke neplatiče odpadů, kterých se tato daň nikterak nedotkne a opět to budeme platit jen my, kteří se snažíme mít svoje domovy a nebydlet v cizím podnájmu! Nemluvě o nesmyslné stavbě kluziště, která u nás nemá opodstatnění, využití bude minimální, cena astronomická,... Bude se využívat asi tak jako hřiště u Spartaku, hřiště v parku pod kostelem či posilovadla po Chrastavě!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ferocactus



Založen: 29.5.2009
Příspěvky: 126

PříspěvekZaslal: st duben 24, 2019 1:56 pm    Předmět: Citovat

[quote="Žďárský"]Zastupitelstvo města schválením návrhu na zvýšení místního koeficientu na hodnotu 3 zařadilo Chrastavu k pouhým 71 obcím ČR s tímto koeficientem. Informace je zveřejněna například zde: https://www.estav.cz/cz/7216.navyseni-dane-u-nemovitosti-letos-vyuzilo-610-obci
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chrastavak18



Založen: 24.4.2019
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2019 6:25 pm    Předmět: Daň z nemovitosti Citovat

Jak vidno vrchní lapka se svými nohsledy není schopen odpovědět na velmi jednoduché otázky a to že jich zde mnoho k zodpovězení není. Očividně mu za to obyčejný občan nestojí! Ztratil jste úctu a respekt nejen o očích mých ale většiny Chrastavskych obyvatel starosto! Vaše chování je nemluvitelne....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Žďárský



Založen: 24.6.2008
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: pá květen 03, 2019 6:18 pm    Předmět: místní koeficient Citovat

Když jsem 17.dubna psal svůj příspěvek umístěný v této sekci (Diskuze-daň z nemovitostí) nečekal jsem, že všechny příspěvky budou ještě za 14 dnů od jejich napsání bez reakce ze strany města. Tak jako u jiných témat jsem čekal diskuzi, čekal jsem reakci, která se obvykle objeví velmi rychle. Toto téma je ale zřejmě tak okrajové, že za reakci nestojí. Návrh je , jaký div, schválený a zřejmě se vychází z předpokladu, že když se na to nebude příliš upozorňovat, tak i nespokojenci utichnou. Zbytek obyvatel na to přijde příští rok v květnu, až přijde složenka na placení daně.
Znovu se vrátím k důvodové zprávě vysvětlující potřebu navýšení místního koeficientu, a k proklamaci o snaze být moderní obcí. Jedním z atributů moderní obce je její otevřenost. Pod tím si představuji také to, že záměr s dopadem na velkou část obyvatel město předem zveřejní a nabídne k diskuzi. Podíváme-li se na pozvánku na jednání zastupitelstva (úřední deska nebo papírové vývěsky po městě), tak ta obsahuje obecné body, nikde po webu města nenajdete, že se bude záměr na zvýšení místního koeficientu navrhovat a projednávat. Rozumím tomu tak, že by při zveřejnění záměru hrozilo riziko, že se najdou nechápající nespokojenci, kteří budou odporovat a bude lepší sázet na jistotu většiny v zastupitelstvu. Nejsem přesvědčen o tom, že tento postup svědčí o otevřené a moderní obci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bývalýchrastavák



Založen: 9.7.2017
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: po květen 13, 2019 4:06 pm    Předmět: Citovat

Tak máme 13.května a doteď tu není jediná reakce od starosty. Ten pouze 15.dubna oznámil navýšení daně a tím to pro něj končí. Tady je vidět, jaká prasárna to je na všechny obyvatele Chrastavy. Poznámka na zasedání města Chrastava se ani slovem nezmiňuje o tom, že se bude jednat o navýšení daně z nemovitosti. Je to obyčejný zákeřný tah od starosty. A při zhlédnutí záznamu z jednání jsem se nestačil divit, jakou rychlostí to bylo schváleno. Tady je jen vidět, jak vše bylo předem domluveno. Až na 4 výjimky je zastupitelstvo plné tupých ovcí, bez vlastního názoru. Přesně takové zastupitelstvo si Canov dlouho přál. Konečně mu schválí a odsouhlasí všechny ty lži a zbytečnosti. Viz kluziště.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chrastavak18



Založen: 24.4.2019
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: po květen 13, 2019 6:00 pm    Předmět: Zvýšená daň z nemovitosti Citovat

Ano je to přesně tak, jen obyčejná zlodějina se stádem tupounů, kteří podporují starostovi lži, jeho nesmyslné rozmary a nejen jeho a i těch po jeho dvou nejbližších po boku co pro Chrastavu v posledních letech zhola nic neudělali. Jen se všude nechávají fotit a utrácejí nesmyslně městské peníze. A nemluvě o jejich vysokých platech a odměnach co si mezi sebou rozdávají. Na to zřejmě potřebuji naše peníze...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bývalýchrastavák



Založen: 9.7.2017
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: po květen 13, 2019 6:30 pm    Předmět: Citovat

Udivuje mne ten nezájem občanů o tom, že se navýšila daň z nemovitosti. Počítám spíš s tím, že to většina obyvatelstva doteď ani neví. Budou to řešit, až ten příští rok, kdy jim ve schránce přistane složenka s vyšší cenou, než ten rok předešlý.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chrastavak18



Založen: 24.4.2019
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: út květen 28, 2019 10:57 am    Předmět: Zvýšená daň z nemovitosti Citovat

Jak vídno opět ticho po pěšině a starosta raději dělá mrtvého brouka. Je pachy dělají s lidmi hodně
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Diskuze - daň z nemovitostí Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com