Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Pozemky nad Libereckou
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: so červenec 18, 2020 1:14 pm    Předmět: Moc se přimlouvám, nechat pro místní Citovat

Moc se přimlouvám, nechat pozemky v Polní pro místní. I kdyby to znamenalo zkusmo zasíťovat jen část a otestovat zájem. Vím, že by s tím bylo mnohem víc práce, ale myslím, že by si Chrastaváci tuhle šanci zasloužili. Navíc jsou to lidé, kteří mají k městu vztah. Určitě by se sítě daly do ceny pozemku započítat. Nechat to developerovi by znamenalo konečnou cenu pro zdejší lidi při zájmu o koupi mnohonásobně navýšit. A pokud by město pomohlo s hromadným vyřízením různých povolení aj.stavebníkům, bylo by to obrovské břemeno, kterého by se stavebníci zbavili. Takže ve finále by s vyšší cenou asi souhlsili.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2020 2:03 pm    Předmět: pro Kaaj25 Citovat

Pan Kaaj25 reagoval na příspěvek starý 12 let. Od té domy se na diskutovaných pozemcích u Liberecké ulice, ve vlastnictví soukromého vlastníka, nic nezměnilo (jenom se změnil soukromý vlastník).

Soukromý vlastník vyjednává po celou dobu souhlas příslušných orgánů s požadovanou změnou územního plánu. Po vypracování územní studie a získání souhlasu příslušných orgánů, půjde teprve věc na ZM k projednávání změny ÚP. Časově to odhadnout nedokáži, ale je zřejmé, že nový vlastník se na rozdíl od svého předchůdce snaží konat.

Příspěvek paní Blanky Vávrové se týká zcela jiného území a sice tzv. zóny 60 rodinných domů s regulačním plánem , z nichž ovšem se Polní ulice týká jen oblast 49 domů. 11 domů je odděleno v samostatném pozemku vedle ulice Sedmidomské. Na ten se zájemce objevil (podal žádost) a o jeho nabídce zastupitelstvo bude rozhodovat. Na zónu zbývajících 49 domů (kde ovšem 2/3 vlastní soukromník) se dosud žádný zájemce neobjevil

Navrhované upřednostnění Chrastaváků nelze realizovat. jednalo by se o nepovolenou diskriminaci. To nediskutuji, to konstatuji. Diskriminace podle trvalého bydliště je na úrovni EU přísně zakázána. Právo koupit pozemek resp. nemovitost musí být zaručena za stejných podmínek pro všechny občany Evropské unie (pokud se nepletu za podmínky trvalého pobytu na území ČR). Za porušení zásady nediskriminace by bezpochyby skončili zastupitelé, kteří by pro takovéto porušení hlasovali, před soudem.

A jen uzavírám, že obyvatelům Polní ulice dosavadní stav neprodeje pozemků v jejich ulici (resp. na jejich ulici navazující) v žádném případě nevadí. Jednou, když se domnívali, že na večeru se starostou bude jejich potencionální kupec, dostavili se na tento večer a velice silně požadovali, aby k žádné výstavbě na tomto místě nedošlo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
deon



Založen: 27.5.2010
Příspěvky: 789

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2020 4:07 pm    Předmět: Citovat

máš pravdu, starosto, ta diskriminace není k diskusi, ale k zamyšlení kam to vše se slavnou EU došlo... pro mě by byl dycky vobčan vlastní obce víc než cizí, za každou cenu myslím - k čertu s "Diskriminaci podle trvalého bydliště na úrovni EU ... " odpověď nechci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
deon



Založen: 27.5.2010
Příspěvky: 789

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2020 5:48 pm    Předmět: Citovat

a abych jeno blbě netlachal, jak to řeší v Hruškách ( ? ) - dnes ve zprávách:

https://www.obec-hrusky.cz/uredni-deska/uredni-deska/435

https://www.obec-hrusky.cz/progres/lib/files.php?id=512&table=files_board

a třeba jedna z podmínek: 6. V termínu nejpozději do 28. 2. 2021 zajistí obec Hrušky na vlastní náklady vybudování inženýrských sítí a zpevněné přístupové cesty k pozemkům... zajímavé že?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com