Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Oznámení o projednání aktualizované zprávy o uplatňování ÚP

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jana Salačová



Založen: 8.9.2021
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: po duben 25, 2022 11:07 am    Předmět: Oznámení o projednání aktualizované zprávy o uplatňování ÚP Citovat

Dobrý den,
tento dotaz píši cca po týdnu znova, neb se dosud nikdo z vedení města neozval.

V reakci na zveřejnění na www stránkách města Chrastava Veřejné vyhlášky Oznámení o projednání aktualizované zprávy o uplatňování územního plánu ze dne 14.4.2022, evidenční číslo 22 -06 mám dotaz.


Prosím o upřesnění položky 12.S Vítkovská - rozšíření areálu městkého koupaliště 4175. Položka je uvedena v Návrhu zprávy o uplatńování ÚP Chrastava za období 2014-2022 z dubna 2022 na straně 3.


Kde přesně a kam se má koupaliště na Vítkovskou ulici rozšiřovat? Prosím o zaslání alespoň jednoduchého plánku, nebo odkazu, kde je to blíže uvedeno. Na stránkách města jsem nic nenašla, ale je pravda, že je tam toho moc a možná jsem to přehlédla...


Dále prosím o info jak město Chrastava řeší hlučný provoz průmyslového areálu firmy Benteler a vliv hluku na okolní obytnou zástavbu. Uvedeno opět v Návrhu zprávy o uplatńování ÚP Chrastava za období 2014-2022 z dubna 2022 na straně 12. Koukám, že problém přetrvává již několik let....


A konečně prosím o info jak město bude řešit zvýšení hluku a jeho vliv na okolní obytnou zástavbu v případě nového koupaliště. Až bude ukončena jeho rekonstrukce a uvedeno vše do provozu. Psala jsem v této věci i panu starostovi, ale zatím mi nikdo neodpověděl.


Předem děkuji za info a jsem s pozdravem!
Jana Salačová
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Martin Janousek



Založen: 24.8.2007
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: út duben 26, 2022 8:05 am    Předmět: Předmět: Oznámení o projednání Citovat

Dobrý den paní Salačová, na Váš dotaz z 19.4.2022 jsem Vám zaslal odpověď 25.4.2022 emailem v následujícím znění :

Dobrý den, omlouvám se za mírné zpoždění v odpovědi
Zveřejněná zpráva o uplatňování pouze hodnotí územní plán za uplynulé období a to jak z hlediska využití navržených ploch tak i jeho soulad s nadřazenou dokumentací ( PUR ČR a ZUR LK viz zveřejněná zpráva ) a územně analytickými podklady, které pořídil Magistrát města Liberec.
K ploše 12.S : tato návrhová plocha občanského vybavení - sport je v územním plánu Chrastava již od existence původního územního plánu Města Chrastava z roku 1998 a nachází se západním směrem od koupaliště mezi Vítkovským potokem a ul. Vítkovská. V textové části územního plánu je tato plocha uvedena v plochách zastavitelných kapitola C.3 s navrženým účelem pro rozšíření areálu koupaliště. Jedná se v podstatě o rezervní plochu, kde je možné umístit sportovní i rekreační aktivity dle regulativů pro plochy sportu dle územního plánu. Regulativy jsou uvedeny v kap. F.2.4 textové části územního plánu.
Územní plán Chrastava ( textová i grafická část ) je přístupná v přímém odkazu www.chrastava.cz/uzemniplan
Pro snadnější orientaci připojuji výřez z hlavního výkresu viz příloha (zde odkaz na hlavní výkres ÚP http://chrastava.cz/uzemniplan/chr_zup3_uz_2_hlavni.pdf )
Hlučný provoz areálu Benteler :
Jedná se o hodnocení problému vyplývajícího z územně analytických podkladů, pořízených ORP Liberec kde je zahrnut mezi problémy hygienické. Nezaznamenal jsem v uplynulé době ( dejme tomu cca 5 let zpět ) nějaký podnět, který by se týkal nadměrné hlučnosti z areálu, který by řešil zdejší stavební úřad.V případě, že by docházelo k nadměrné hlučnosti je možné se obrátit přímo s podnětem na orgán ochrany veřejného zdraví, jímž je Krajská hygienická stanice Libereckého kraje. Řešení a případná opatření by pak asi vyplynula na základě provedeného měření hluku...., jehož výsledky však nelze předjímat.
Zvýšení hluku a jeho vlivu na okolní obytnou zástavbu v případě nového koupaliště:
Pro zodpovězení této problematiky, jsem požádal kolegy z odboru rozvoje, dotací a správy majetku, MěÚ Chrastava, kteří mají rekonstrukci i provoz areálu na starosti.
S pozdravem
Martin Janoušek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jana Salačová



Založen: 8.9.2021
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: út duben 26, 2022 9:53 am    Předmět: Oznámení o projednání aktualizované zprávy o uplatňování ÚP Citovat

Dobrý den,

pane Janoušek děkuji za upřesnění, vše je mi jasné jak jste psal, bohužel jste mi akorát potvrdil mé obavy....

Počkám ještě, co sdělí vaši kolegové.

Děkuji za vaši práci a jsem s pozdravem

Jana Salačová
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal Cerman



Založen: 11.4.2022
Příspěvky: 47

PříspěvekZaslal: út duben 26, 2022 1:05 pm    Předmět: Rekonstrukce areálu koupaliště Citovat

Vážená paní Salačová,

Vámi zmiňovaná rekonstrukce koupaliště probíhá výhradně na stávajícím pozemku a do pozemku S12 ( tedy za Vítkovský potok ) žádným způsobem nezasahuje. Rekonstrukce koupaliště spočívá ve zmenšení stávající vodní plochy a na místě původní nádrže ve vybudování nekrytého plaveckého bazénu s brouzdalištěm a souvisejících dlážděných a travnatých ploch.

Vzhledem k tomu, že charakter využití a provozu stávajícího koupaliště se žádným způsobem nemění, nepředpokládáme, že dojde ke zhoršení hlukové zátěže na okolní zástavbu.

V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat.

S pozdravem

Michal Cerman
investiční referent ORM
MěÚ Chrastava

26.04.2022
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jana Salačová



Založen: 8.9.2021
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: st duben 27, 2022 9:04 am    Předmět: Citovat

Dobrý den,

pane Cerman děkuji za odpověď. Bohužel jsem z toho nepříjemně překvapená.

Co je možné udělat, aby se někdo zabýval zhoršením se životních podmínek lidí žijících v okolí koupaliště a také kdo zajistí, aby provoz koupaliště byl v maximální míře neobtěžující pro okolí ?

Nemluvím-li o tom nynějším stavu, kdy od podzimu 2021, celou zimu i nyní je tam stále hluk z rekonstrukce, práší se, smrdí to tam od nějakého asfaltu (zrovna dnes docela dost)..., když káceli stromy, tak to tam čoudilo mezi domy.....atď. Nemluvím-li, že město razantně zvýšilo daň z nemovitosti. Asi jako "odměnu"....

To, že nepředpokládáte zhoršení hlukové zátěže, ani zhoršení životních podmínek lidí, co nyní bydlí v okolí koupaliště, mi přijde dehonestující. Jak celého projektu, tak města, ale i lidí bydlících v okolí.

Závěrem, kde je vůle, je i cesta! Věřím, že cestu najdete!

S pozdravem

Jana Salačová
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: pá duben 29, 2022 3:22 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,
schéma nového koupaliště je na http://www.chrastava.cz/2021/kchr-03-c2-sit.pdf , součást článku http://www.chrastava.cz/2021/koupaliste2111.htm .

Náš pracovník Michal Cerman Vás již v tomto vlákně informoval, jak nové koupaliště bude vybudováno (v intencích toho původního, z jedné velké plochy budou dvě malé s tím, že ta druhá bude nová moderní koupací vana z nerez oceli), konec konců to je ze schematu jasně patrné.

Je pravdou, že očekáváme větší návštěvnost nového koupaliště než u toho dosavadního, ale to je přeci u koupališť normální, běžné a žádoucí, že je lidé (cca 2 měsíce v roce v nedeštivých dnech) navštěvují.

Koupaliště v daném místě funguje od roku 1935. Majitelé nemovitostí v sousedství tedy od výše zmíněného data musí počítat s tím, že koupaliště bude fungovat jako koupaliště.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: pá duben 29, 2022 3:36 pm    Předmět: Dodatek Citovat

Ještě jednou dobrý den,
výše píšete, že jste mě psala a já Vám nedopověděl.

Omlouvám se, ale nevím o tom. Veškerá pošta (včetně elektronické), která přijde přes podatelnu (což je jediná oficiální adresa města) je evidována. Nic jsem tam ani dříve ani nyní zpětně od Vás pro mě neobjevil. Pokud píšete tzv. přímo přes můj e-mail, tam se může stát přehlédnutí. Pokud se tak stalo, moc se omlouvám, ale napříště doporučuji psát přes oficiální adresu, aby se tak nemohlo stát opětovně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jana Salačová



Založen: 8.9.2021
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: pá květen 06, 2022 10:02 am    Předmět: Oznámení o projednání aktualizované zprávy o uplatňování ÚP Citovat

Dobrý den,
pane starosto děkuji za reakci.

Bohužel ale jste mi vůbec neodpověděl na to, co jsem se ptala!?

Bohužel vidím, že ze strany města není vůle řešit, co se týče koupaliště, nic jiného, jenom jeho rychlé uvedení do rozšířeného provozu. Vůle byla a je proinvestovat 30 milionu za něco, co bude fungovat cca 2 měsíce za nedeštivého počasí!!! Jak sám píšete. Hlavně, aby se to stihlo a byl z toho náležitě velký "humbuk" s hejtmanem. Velmi efektní, hlavně před volbami....!!!!

Kvituji Vaši omluvu, částečně chápu Vaše zaneprázdnění, ovšem celý proces jenom potvrzuje, že pokud člověk dostatečně "neprudí", nic se neděje.

Nebudu si dále tady s Vámi tímto způsobem dopisovat, je to zbytečné, považuji celou věc ze své strany za uzavřenou tady.

Naštěstí Boží mlýny melou!

S pozdravem
Jana Salačová
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com