Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Holub-problém v centru města
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Andýsek1



Založen: 10.6.2009
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: út duben 13, 2010 4:33 pm    Předmět: Citovat

Tak nějak bych se divila, kdybyste zrovna , guru fóra neměl přípomky. Jaksi jsem o ně nestála, ale děkuji, že jste se připomněl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
j.kaňka



Založen: 5.10.2009
Příspěvky: 34
Bydliště: chrastava

PříspěvekZaslal: út duben 13, 2010 10:29 pm    Předmět: Citovat

Andýsek1 napsal:
Tak nějak bych se divila, kdybyste zrovna , guru fóra neměl přípomky. Jaksi jsem o ně nestála, ale děkuji, že jste se připomněl.


andýsek to víš je to fórum tak si tu každej plácá co chce Very Happy - třeba jako ty-- tak se neštěť a pokud to nemůžeš přenýst přes srdce, že někdo reaguje na ty bláboly Very Happy tak sem prostě nechoď .......

Jo jinak dík za mé ohodnocení Wink mně se líbí Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Andýsek1



Založen: 10.6.2009
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: st duben 14, 2010 10:31 am    Předmět: Citovat

Já to snesu Laughing takový v..ů znám Laughing jenže o Vaše komentáře opravdu nikdo nestojí, což nesnesete Vy Laughing Pokud někdo jasně napíše, že nestojí o ničí komentáře , všichni to pochopí, jen Vy ho tam dáte......... Rolling Eyes HOWGH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
j.kaňka



Založen: 5.10.2009
Příspěvky: 34
Bydliště: chrastava

PříspěvekZaslal: st duben 14, 2010 12:37 pm    Předmět: Citovat

Andýsek1 napsal:
Já to snesu Laughing takový v..ů znám Laughing jenže o Vaše komentáře opravdu nikdo nestojí, což nesnesete Vy Laughing Pokud někdo jasně napíše, že nestojí o ničí komentáře , všichni to pochopí, jen Vy ho tam dáte......... Rolling Eyes HOWGH


jooooo jasně ty to sneseš Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy a proto o tom budeš kdákat porád dokola Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy raděj napiš zase něco jiného ať je čemu se zasmát.......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lomax



Založen: 8.4.2008
Příspěvky: 301

PříspěvekZaslal: so duben 24, 2010 8:19 pm    Předmět: Citovat

Takhle jste to měli udělat Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

citace:
Ve městě se rozmnožili holubi a všechno je zaneřáděné. Starosta vypsal konkurs, že město zaplatí milion, když ho někdo holubů zbaví. Přihlásil se jeden a povídá: "Zbavím vás holubů zadarmo, ale nesmíte mi dát žádnou otázku. Pokud mi nějakou otázku položíte, tak mi pak musíte ten milion vyplatit!" Vytáhl z tašky žlutého holuba, vypustil ho a všichni holubi z města letěli za žlutým holubem neznámo kam. Starosta chvíli přemýšlel a pak řekl: "Vím, bude nás to stát milion, ale stejně se Vás musím zeptat - nemáte náhodou ještě žlutého cikána?!?"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tk08



Založen: 24.4.2010
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: so duben 24, 2010 10:03 pm    Předmět: Citovat

To, že se holubi vyměšují, kde nemají, není důvod je zabít. Na to nemáte právo. Krom toho chodník i římsy stačí jednoduše uklidit, děti se ve škole akorát flákají, tak bych je nechala uklízet výkaly - aspoň si uvědomí, co je čeká, když se nebudou učit Wink
Začnete snad zabíjet i psy a kočky? Nebo už to děláte? A upřímně - koho z vás nakazili a jaké nemoci přenášejí speciálně holubi?
(J.kaňko tvoje výroky nemají žádnou výpovědní hodnotu, tak přestaň kázat, o čem je diskuzní fórum, navíc si sám odporuješ, tohle si schovej na facebook nebo na základní školu, kam patříš.) [/quote]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: ne duben 25, 2010 8:32 pm    Předmět: Pro tk08 Citovat

Nemám ráda zabíjení, ale zatím si asi s tímto problémem nikdo neví rady a dívat se klidně na to, jak jdou drahé fasády do kelu... Jak si představujete, že budou děti uklízet římsy? Zřejmě máte pocit, že máme přemnoženou školní mládež Wink Máte nějaký konstruktivní návrh, jak přemnožené holuby řešit? Kočky ani psy nezabíjím, ale jejich majitele bych občas s radostí ano, když nám pravidelně venčí a neuklízejí po svých miláčcích před domem, nebo když se to hnědé nadělení objevilo po zimě na chodnících. Proti přemnožení se psi i kočky kastrují, to s holuby moc nefunguje, myslím. A jen tak mimochodem, měla jsem na táboře 17 letého instruktora, který musel během puťáku chodit na injekce, protože chytil holubího parazita do plic a měl záchvaty dušení. A až vás nějaký vzlétající holub pokálí, určitě se vám to taky nebude moc líbit.
Bodce sice nevypadají kdoví jak, ale asi by bylo dobré je co nejdříve namontovat, než se najde nějaký elegantnější způsob ochrany.
To lomax - není to příliš korektní vtip, ale pobavila jsem se. Trochu se stydím . Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Miroslav Chvála



Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 51

PříspěvekZaslal: po duben 26, 2010 10:58 am    Předmět: Citovat

Vážený tk08,
Dovolím si uvést několik důvodů, proč město muselo přistoupit k regulaci přemnožené populace městských holubů v Chrastavě. Část odpovědí je z veřejně přístupných materiálů na internetu.
1. Velké škody na budovách. Holubi vyzobávají vápno z malty, spojující střešní krytinu a z omítek. Z narušené malty vyzobávají dále drobné kaménky, sloužící jako grit. Narušují měkký stavební kámen (pískovec a opuka) ? běžný materiál četných historických památek. Působí na něj jednak mechanicky (drápky a vyklováváním), ale především chemicky. Silně kyselá reakce deštěm rozmývaného trusu rychle rozrušuje příslušný substrát a umožňuje jeho další následnou destrukci zvětráváním apod. Dále narušují krovy, nátěry říms, další plochy a materiály, na kterých ulpí jejich trus. Vlhkost, která se drží v mnohacentimetrových vrstvách trusu uvolňuje kyseliny, které po dlouhodobém působení mohou narušit trámové konstrukce až pod mez jejich potřebné pevnosti. Při průměrné roční produkci (2,5 kg na 1 holuba za 1 rok) vyprodukovala a rozmístila po budovách chrastavská populace holubů ročně cca 1 tunu trusu.

2. Městské populace holubů jsou pro lidi významným zdrojem různých alergénů a mohou se též podílet na přenosu některých zoonoz (onemocnění přenosná ze zvířat na člověka). Následující přehled onemocnění byl sestaven na základě šetření před více než 10 lety v Brně a v Bratislavě.
Není-li uvedeno jinak, počet procent uvádí seropozitivitu:
Ornitóza: 10 ? 20 % případů nákazy lidí od holubů, bratislavská populace ? 26,5 %, brněnská populace ? 38,1 % (rod Chlamydia);
Ptačí tuberkulóza: 5 % (bratislavské populace);
Klíšťová encefalitida: 37 % (bratislavské populace)
Salmonely: izolačně ? u bratislavské populace v 7 %, v pražské populaci až ve 22,2 %.
Prvoci: Eimeria columbae: 34,5 %; Trichomonas: 52,7 %;Toxoplasmóza: bratisl. populace ? 2 % .
Nemocní či mrtví holubi se snadno stanou kořistí koček, které jako definitivní hostitelé přenášejí nákazu na člověka, případně na další zvířata.
Roztoči: V hnízdech holubů zpravidla přežívá celá řada druhů roztočů. (Jejich detekci a přesné určení mohou provést pouze akarologové ? specialisté na tento obor parazitologie). Většina z těchto roztočů jsou drobné formy (0,3 ? 0,5 mm), jejich vývojová stadia (šestinohé larvy a osminohé nymfy) jsou na hranici viditelnosti. Živí se buď krví či lymfou svých hostitelů, nebo organickými zbytky ? úlomky peří, jinými roztoči žijícími ve vrstvách trusu apod. Společně s ostatními mikroskopickými částečkami jsou základem prachu, roznášeného nejen po napadených objektech, ale i v blízkém ovzduší a mohou působit jako alergeny. Čím více jsou takové objekty napadeny (velké vrstvy trusu, hnízda a mumifikované trupy uhynulých holubů na půdách), tím je větší pravděpodobnost výskytu alergických reakcí v nejbližším okolí. Klíšťák holubí (argas reflexus) je nejnápadnějším, až 9 mm dlouhým roztočem v hnízdech holubů. Jeho oválné a silně sploštělé tělo je svrchu kryto kožovitým štítem, s nápadným strukturně odlišitelným lemem po obvodu. Tento kožovitý štít přesahují pouze čtyři páry nohou. Bodavé a savé ústní orgány včetně dalších tělesných otvorů, kyčlí apod., jsou patrné pouze na spodní straně těla roztoče. Všechna vývojová stadia klíšťáka (šestinohá larva a osminohá nymfa) včetně dospělce ? imaga, sají krev. Na rozdíl od klíšťat je však sání krve velmi rychlé (do 20 min.). Klíšťáci jsou aktivní zpravidla v noci. K jejich biologickým zvláštnostem patří schopnost dlouhého, až několikaletého hladovění. Ukrývají se zpravidla v trámech krovů či v puklinách zdiva, kde snadno unikají i běžným dezinsekčním zásahům, prováděným po vyklízení a zabezpečování půdních prostor. Proto se klíšťáci mohou objevit v obytných místnostech i několik let po provedeném a úspěšném zásahu proti holubům. Po vyhladovění aktivně vyhledávají nové, náhradní hostitele, kterými mohou být i lidé.
Lezou po fasádách domů a otevřenými okny nebo i nepatrnými skulinami se dostávají do obytných či pracovních místností. Sání krve na člověku může uniknout pozornosti ve spánku. U citlivěji reagujících osob mohou být pozorovány silně svědící kožní reakce, horečky, změny tepové frekvence a další nápadné projevy. Při sání krve může teoreticky dojít i k přenosu některých patogenů. Bolestivost s následným svěděním může přetrvávat i několik týdnů a ztuhlé pigmentované zajizvení bývá patrné ještě i za třičtvrtě roku.
3. Pokud je populace holubů opravdu přemnožená, zhoršuje se zdravotní stav jejich jedinců. Ve třech případech v posledních několika letech došlo v zimním období v Chrastavě k pádu uhynulého holuba do komína obytného domu a k částečnému ucpání odtahu spalin. Lze hovořit o velkém štěstí, že v důsledku této skutečnosti nedošlo k otravě obyvatel příslušného bytu splodinami hoření.

Z hlediska práva byla regulace provedena odbornou firmou zákonným způsobem, jak z hlediska odchytu, tak usmrcení,

Jako nejvýznamnější zimoviště holubů slouží budova školy na náměstí 1. máje. Město připravuje instalaci mechanických zábran, které by znemožnily nocování holubů v členité fasádě pod střechou. Pokud bude připravovaný způsob účinný, naleznou si holubi jiné zimoviště a v případě dalšího přemnožení bude město vlastníky jiných objektů opět napadáno, že nereguluje přemnoženou, škodlivou a lidskému zdraví nebezpečnou populaci městských holubů.

Ing. Miroslav Chvála, tajemník MěÚ
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chrastavák



Založen: 21.6.2007
Příspěvky: 225

PříspěvekZaslal: po duben 26, 2010 8:33 pm    Předmět: Citovat

tk08 napsal:
To, že se holubi vyměšují, kde nemají, není důvod je zabít. Na to nemáte právo. Krom toho chodník i římsy stačí jednoduše uklidit, děti se ve škole akorát flákají, tak bych je nechala uklízet výkaly - aspoň si uvědomí, co je čeká, když se nebudou učit Wink
Začnete snad zabíjet i psy a kočky? Nebo už to děláte? A upřímně - koho z vás nakazili a jaké nemoci přenášejí speciálně holubi?
(J.kaňko tvoje výroky nemají žádnou výpovědní hodnotu, tak přestaň kázat, o čem je diskuzní fórum, navíc si sám odporuješ, tohle si schovej na facebook nebo na základní školu, kam patříš.)
[/quote]

milá dámo,máš dva příspěvky na fóru a oba svědčí o Tvé inteligenci.. Rolling Eyes Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
josef novák



Založen: 15.7.2008
Příspěvky: 79
Bydliště: Střelecký vrch

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 8:25 am    Předmět: Citovat

No asi tato paní opravdu oplývá velkým IQ a láskou k lidem když sama píše, že by nejraději 1/3 obyvatel Chrastavy "vyhubila" . A co je vůbec nejlepší její vlastnost tak i to aby mohla napadat druhé, že si nelení založit hned novou adresu když už jí dojdou argumenty na jedné Very Happy -- takže to nejsou jen její dva příspěvky Very Happy ........

P.S.: Otázka pro všechny(podle této paní) "hloupé" chrastaváky--kolik zde má asi adres pod kterýmy se schovává aby se pod svůj názor nemusela podepsat ??? Very Happy

Přeju krásný den a hodně pohody J.N.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chrastavák



Založen: 21.6.2007
Příspěvky: 225

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2010 3:40 pm    Předmět: Citovat

josef novák napsal:
No asi tato paní opravdu oplývá velkým IQ a láskou k lidem když sama píše, že by nejraději 1/3 obyvatel Chrastavy "vyhubila" . A co je vůbec nejlepší její vlastnost tak i to aby mohla napadat druhé, že si nelení založit hned novou adresu když už jí dojdou argumenty na jedné Very Happy -- takže to nejsou jen její dva příspěvky Very Happy ........

P.S.: Otázka pro všechny(podle této paní) "hloupé" chrastaváky--kolik zde má asi adres pod kterýmy se schovává aby se pod svůj názor nemusela podepsat ??? Very Happy

Přeju krásný den a hodně pohody J.N.


Jo,jak píšeš Pepo...paní je asi jiná.. Laughing Laughing
Měla by se spíš starat o rodinu,pokud ji teda má../silně lituju manžela,jesli s ní někdo vůbec je../A její komplexy by si měla vylévat jiným způsobem,než tady na fóru.... Wink Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tk08



Založen: 24.4.2010
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: čt duben 29, 2010 9:43 pm    Předmět: Citovat

Zdravím všechny přítomné!
Pochopitelně nechci, aby děti lezly po římsách školy a odklízely lejna, šlo pouze o sarkastickou hyperbolu - zjevně nepochopenou Smile
Stále trvám na tom, že usmrcování by mělo být tím nejposlednějším řešením. Pochopitelně nutné jsou hroty na římsách budov apod., avšak jejich účinnost není stoprocentní. Ale co třeba inspirovat se zahraničními městy a jejich přístupem k regulaci populace holubů? Např. cituji magazín Koktejl:
"Holubi jsou učenliví a bylo celkem snadné odvést je pravidelným krmením od historických památek ve středu města do parků kolem kanálů (jak nám vysvětlili ochranáři). Proto po Groningenu jezdí cyklisté se dvěma vědry krmení. Jak nám zdůraznili, dobře krmení holubi už nejsou ?létajícími krysami?, které mohou přenášet nemoci, a budou-li mít své holubníky, bude možno vybírat jejich vejce, nahrazovat je sádrovými, a tak postupně, nedrasticky, regulovat jejich počet a chránit stavební památky."
Nemám sice představu o ceně takového "projektu", ale sama bych se nabídla jako neplacený dobrovolník (krmení, vybírání vajec), kdyby bylo v moci města něco takového realizovat. Holubům chci pomoci proto, že my sami jsme je domestikovali, a teď, když už je nepotřebujeme, je zabíjíme, což, uznejte, není spravedlivé. Navíc si myslím, že městský holubník by byl v nově vznikajícím parku u Hasičského muzea příjemnou ozdobou.
Na závěr jen nutno podotknout, že novou adresu jsem si zde založila omylem - spadl mi internet a já měla zato, že se přihlášení nepovedlo. Také jsem nenazvala Chrastaváky hloupými a o usmrcování obyvatel nepadlo ani slůvko, pouze jsem zmínila jejich neužitečnost, čímž se krásně vracíme k tématu holubů. Je tedy zřejmé, jaký tu někteří lidé mají přístup k živým tvorům. Vaše šovinistické poznámky mě nicméně velmi pobavily Very Happy Ale na veřejné fórum narážky na něčí rodinný život přeci nepatří, chlapci, my tu řešíme holuby...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tk08



Založen: 24.4.2010
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: čt duben 29, 2010 9:45 pm    Předmět: Citovat

Zdravím všechny přítomné!
Pochopitelně nechci, aby děti lezly po římsách školy a odklízely lejna, šlo pouze o sarkastickou hyperbolu - zjevně nepochopenou Smile
Stále trvám na tom, že usmrcování by mělo být tím nejposlednějším řešením. Pochopitelně nutné jsou hroty na římsách budov apod., avšak jejich účinnost není stoprocentní. Ale co třeba inspirovat se zahraničními městy a jejich přístupem k regulaci populace holubů? Např. cituji magazín Koktejl:
"Holubi jsou učenliví a bylo celkem snadné odvést je pravidelným krmením od historických památek ve středu města do parků kolem kanálů (jak nám vysvětlili ochranáři). Proto po Groningenu jezdí cyklisté se dvěma vědry krmení. Jak nám zdůraznili, dobře krmení holubi už nejsou ?létajícími krysami?, které mohou přenášet nemoci, a budou-li mít své holubníky, bude možno vybírat jejich vejce, nahrazovat je sádrovými, a tak postupně, nedrasticky, regulovat jejich počet a chránit stavební památky."
Nemám sice představu o ceně takového "projektu", ale sama bych se nabídla jako neplacený dobrovolník (krmení, vybírání vajec), kdyby bylo v moci města něco takového realizovat. Holubům chci pomoci proto, že my sami jsme je domestikovali, a teď, když už je nepotřebujeme, je zabíjíme, což, uznejte, není spravedlivé. Navíc si myslím, že městský holubník by byl v nově vznikajícím parku u Hasičského muzea příjemnou ozdobou.
Na závěr jen nutno podotknout, že novou adresu jsem si zde založila omylem - spadl mi internet a já měla zato, že se přihlášení nepovedlo, takže více příspěvků tu nemám. Také jsem nenazvala Chrastaváky hloupými a o usmrcování obyvatel nepadlo ani slůvko, pouze jsem zmínila jejich neužitečnost, čímž se krásně vracíme k tématu holubů. Je tedy zřejmé, jaký tu někteří lidé mají přístup k živým tvorům. Vaše šovinistické poznámky mě nicméně velmi pobavily - pak kdo tady koho napadá Very Happy Ale na veřejné fórum narážky na něčí rodinný život přeci nepatří, chlapci, my tu řešíme holuby...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tk08



Založen: 24.4.2010
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: čt duben 29, 2010 9:45 pm    Předmět: Citovat

Zdravím všechny přítomné!
Pochopitelně nechci, aby děti lezly po římsách školy a odklízely lejna, šlo pouze o sarkastickou hyperbolu - zjevně nepochopenou Smile
Stále trvám na tom, že usmrcování by mělo být tím nejposlednějším řešením. Pochopitelně nutné jsou hroty na římsách budov apod., avšak jejich účinnost není stoprocentní. Ale co třeba inspirovat se zahraničními městy a jejich přístupem k regulaci populace holubů? Např. cituji magazín Koktejl:
"Holubi jsou učenliví a bylo celkem snadné odvést je pravidelným krmením od historických památek ve středu města do parků kolem kanálů (jak nám vysvětlili ochranáři). Proto po Groningenu jezdí cyklisté se dvěma vědry krmení. Jak nám zdůraznili, dobře krmení holubi už nejsou ?létajícími krysami?, které mohou přenášet nemoci, a budou-li mít své holubníky, bude možno vybírat jejich vejce, nahrazovat je sádrovými, a tak postupně, nedrasticky, regulovat jejich počet a chránit stavební památky."
Nemám sice představu o ceně takového "projektu", ale sama bych se nabídla jako neplacený dobrovolník (krmení, vybírání vajec), kdyby bylo v moci města něco takového realizovat. Holubům chci pomoci proto, že my sami jsme je domestikovali, a teď, když už je nepotřebujeme, je zabíjíme, což, uznejte, není spravedlivé. Navíc si myslím, že městský holubník by byl v nově vznikajícím parku u Hasičského muzea příjemnou ozdobou.
Na závěr jen nutno podotknout, že novou adresu jsem si zde založila omylem - spadl mi internet a já měla zato, že se přihlášení nepovedlo, takže více příspěvků tu nemám. Také jsem nenazvala Chrastaváky hloupými a o usmrcování obyvatel nepadlo ani slůvko, pouze jsem zmínila jejich neužitečnost, čímž se krásně vracíme k tématu holubů. Je tedy zřejmé, jaký tu někteří lidé mají přístup k živým tvorům. Vaše šovinistické poznámky mě nicméně velmi pobavily - pak kdo tady koho napadá Very Happy Ale na veřejné fórum narážky na něčí rodinný život přeci nepatří, chlapci, my tu řešíme holuby...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tk08



Založen: 24.4.2010
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: čt duben 29, 2010 9:46 pm    Předmět: Citovat

Zdravím všechny přítomné!
Pochopitelně nechci, aby děti lezly po římsách školy a odklízely lejna, šlo pouze o sarkastickou hyperbolu - zjevně nepochopenou Smile
Stále trvám na tom, že usmrcování by mělo být tím nejposlednějším řešením. Pochopitelně nutné jsou hroty na římsách budov apod., avšak jejich účinnost není stoprocentní. Ale co třeba inspirovat se zahraničními městy a jejich přístupem k regulaci populace holubů? Např. cituji magazín Koktejl:
"Holubi jsou učenliví a bylo celkem snadné odvést je pravidelným krmením od historických památek ve středu města do parků kolem kanálů (jak nám vysvětlili ochranáři). Proto po Groningenu jezdí cyklisté se dvěma vědry krmení. Jak nám zdůraznili, dobře krmení holubi už nejsou ?létajícími krysami?, které mohou přenášet nemoci, a budou-li mít své holubníky, bude možno vybírat jejich vejce, nahrazovat je sádrovými, a tak postupně, nedrasticky, regulovat jejich počet a chránit stavební památky."
Nemám sice představu o ceně takového "projektu", ale sama bych se nabídla jako neplacený dobrovolník (krmení, vybírání vajec), kdyby bylo v moci města něco takového realizovat. Holubům chci pomoci proto, že my sami jsme je domestikovali, a teď, když už je nepotřebujeme, je zabíjíme, což, uznejte, není spravedlivé. Navíc si myslím, že městský holubník by byl v nově vznikajícím parku u Hasičského muzea příjemnou ozdobou.
Na závěr jen nutno podotknout, že novou adresu jsem si zde založila omylem - spadl mi internet a já měla zato, že se přihlášení nepovedlo, takže více příspěvků tu nemám. Také jsem nenazvala Chrastaváky hloupými a o usmrcování obyvatel nepadlo ani slůvko, pouze jsem zmínila jejich neužitečnost, čímž se krásně vracíme k tématu holubů. Je tedy zřejmé, jaký tu někteří lidé mají přístup k živým tvorům. Vaše šovinistické poznámky mě nicméně velmi pobavily - pak kdo tady koho napadá Very Happy Ale na veřejné fórum narážky na něčí rodinný život přeci nepatří, chlapci, my tu řešíme holuby...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com