Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

WASSA!!!!!
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
petrtlach



Založen: 29.4.2007
Příspěvky: 136
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: st březen 27, 2024 10:37 pm    Předmět: Re: změna užívání? Citovat

GKCHRASTAVA napsal:
A co kdyby jste napsal, že podle akreditovaného měření jste překračovaly počty kamionů a to prokazatelně. Co kdyby jste napsal , že záměrem firmy WASSA je mít zde třísměnný nepřetržitý provoz s celkovou zátěží 80ti kamionů denně? Pracovní doba od neděle od 22ti večer do soboty do 22ti večer? Co třeba sdělit, že měření nebylo až tak průkazné, protože dva subjekty odmítly měření? Zkuste hrát čistou hru? Zapomněl jsem , že WASSA LOGISTIK s.r.o. a její vedení ne vždy hrála čistou hru. Stačí hledat. Nicméně stále se jedná o to, že WASSA LOGIATIK s.r.o. neustále porušuje zákon a obchází kolaudační rozhodnutí. A to s tichým souhlasem města Chrastava. Je smutné , že nás město prodalo za 30 stříbrných. S těmi daněmi bych byl opatrný. Vzhledem k tomu, že WASSA LOGISTIC s.r.o má sídlo Bělá 100, 511 01 Mírová pod Kozákovem a tam odvádí daň ze zisku, třeba za rok 2022 ve výši 2014000 Kč. Jediné co WASSA LOGISTIK odvádí je daň nemovitosti a daň z mezd pracujících zaměstnaných. v provozovně Chrastava. To je jen aby všichni byli správně informováni. A můžu klidně dál pokračovat. Možná těch témat umíme otevřít víc. TO že WASSA na začátku něco slíbila a následně nedodržela, byla totiž jen hra. Nejsou to má slova. Ale informace od vás z firmy. Pokud bude schůzka velmi rád přijdu, Ale zatím se ke svolání nemá ani strana WASSA ani město? Pročpak? Třeba jednou někdo odkryje karty. Děkuji


Ahoj,

s těmi daněmi to není tak horké, protože prostor podnikání patří společnosti CTPark Chrastava a.s., takže do rozpočtu města Chrastavy asi nic nejde, když tam je jen v nájmu. Laughing . A ještě mě napadlo. Bylo zde psáno, že se jedná o provoz, kde jsou chráněná pracovní místa, na takové místo může dostat zaměstnavatel až 15 200,- Kč. 18 900,- Kč je minimální mzda. Bylo zde několikráte zmíněno ze strany Wassa, že by "chudáci" postižení přišli o pacovní místo, protože svými útoky okolní obyvatelé mohou zapříčinit , že provoz by byl zrušen. Perfektní je zaměstnant pokud možno osoby se sluchovým postižením, neslyší hluk a jako bonus se ušetří za ochranné pomůcky proti hluku, protože lisy na vyrážení kartonů jsou taky hlučné. Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petrtlach



Založen: 29.4.2007
Příspěvky: 136
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: st březen 27, 2024 10:50 pm    Předmět: Re: Wassa - polopravdy a fabulace Citovat

Wassa napsal:
Žďárský napsal:
Vážený uživateli Wassa,
v minulosti...

Rozhodně to není naše strana kdo se snaží o zhoršení a vyhrocení situace.
S pozdravem

Zdeněk Žďárský


Dobrý den,
shrnu odpovědi do několika bodů.

1) Využití haly se postupem času změnilo, proto měníme i její nastavení v kolaudačním řízení.
2) Evidentní jsou pouze opět vaše domněnky, nic víc za tím není.
3) Legalizovat - přesně, o nic jiného nejde. Pohybujeme v legislativních limitech, a protože tak potřebujeme dlouhodobě fungovat, tak řešíme změnou užívání stavby.
4) Navyšování počtu - Počet odbavených aut je výrazně nižší = nějaká auta k nám nepatří, nějaká vyjedou jednou bránou, zajedou do druhé, atpod. A upřímně, nějaká si tak jako tak přihodíte.
5) Sarkasmus - zamáčkl slzu? Chcete tedy popřít, že se zejména na vaší straně, po mém příchodu do Chrastavy(podzim 2022) nic k lepšímu nezměnilo? Nedošlo zde k výraznému snížení původního hluku? Návleky, přejezdy VZV, kontejner na papír, bavení se lidí, nebo zalepení zamezení světla z průzoru ve vratech, omezení provozu CHRD, atpod.? Lžu? Jste skutečně upřímný?
6) Opravím vaše tvrzení - limit 88 aut není náš výmysl, ale hranice AŽ 88 aut vzešla právě na základě měření. Do stávající hlukové zátěže můžeme přidat až 88 aut, abychom ještě splnili hlukové limity. Vše ostatní co píšete je zase vaše demagogie.
7) Neměl jsem tak ani na mysli rodiny v okolí, jako tu vaší a Zatočilových.
Cool Náš hluk - podle hlukové studie přispíváme do celkového hluku v okolí max. jednotkami procent. O podstatně větší hluk se stará nedaleká rychlostní silnice a pro vás hlavně provoz na Nádražní ulici jako takový. Ten ale nevnímáte. Vám vadí pouze ten od nás. Je to tak?
9) Odkup vašeho domu - četl jsem dvakrát, co jste napsal, a když to shrnu, tak jste vlastně potvrdil mojí verzi. Bohužel po vašem navýšení odkupní ceny s vámi už od nás nikdo jednat nechtěl, proto jste možnost opětovného snížení ceny už neměli.
10) Jen oprava - vyjádření ze silnic jsme dostali až na jaře 2023, nikoliv v červenci 2022.
11) Váš první příspěvek 25.8.2023 na toto fórum, ale i váš podnět k prošetření na stavební úřad(8.8.2023) jste napsali jen pár dní po mé osobní návštěvě u vás doma (přesně 26.7.2023), o kterou jste mě požádali smskou přes námi zveřejněné číslo, které jsme dali k dispozici pro účely hlášení různých závad. Při této schůzce byla přítomna paní Zatočilová, paní Žďárská, pak asi váš syn p. Žďárský, a odehrála se v ordinaci. Nejprve jsem od nich načerpal věcné připomínky související se západní bránou, a pak přešlo téma schůzky právě k odkupu vašeho domu, kde jste mě upozornili na to, že s vámi p. Mynář / p. Ficner od podzimu 2022 přestali komunikovat, a jak to tedy s tím odkupem bude. A protože nic nebylo, tak jste začali dělat přesně ty věci, o kterých jsem vám psal včera. To je prostě fakt.

Pane Žďárský, viděl bych jako velice přínosné, abychom spolu zkusili najít řešení, kde vám a vaší rodině můžeme zpříjemnit soužití s námi a kde vám můžeme skutečně pomoct. Pan Tlach tu kdysi psal o protihlukové zdi. Dovedl bych si jí představit místo našeho stávajícího plotu. Tím by došlo k výrazné eliminaci hluku z nakládek, protože s našimi auty na vaší straně asi problém jinak vyloženě nemáte. Došlo by i k omezení světla z našeho areálu do ulice - směrem k vašemu domu. Je to pro vás přínosné řešení, měli byste o to zájem?

Kamil Knittel



Pane Knittel,

esteticky udělat zdi, nejlépe "vroubkované/profilované" dřevo, aby plocha byla co největší:



Odpadl by ze strany Nádražní problém s hlukem a světlem. Wink Pan Zatočil , jak jsem již psal několikrát, tak má problém v tom, že otevřená plocha před jeho domem se posunula o několik metrů směrem na východ, tedy se hluk rozbíjí místo směr "Komín", tak směr na jeho dům.

Obdobně se dá hledat řešení i ve směru na Ještědskou, protože vím o tom, že lidi nadávají z této strany.

Máte zasedací místnost v objektu? I bez města můžete udělat schůzku s občany, kteří bydlí v okolí, pozvěte je na sezení, kdy místo nadávek by bylo "problémy, která trápí občany v souvislosti s naším provozem". Každému dejte tam slovo, udělejte poznámky, s tím, že na konci budete mít body, které trápí občany. Následně k jednotlivým bodům budete řešit co je jejich příčinou a jak budete mít příčinu, tak stanovíte opatření. Podobný proces se uplatňuje i při hodnocení rizik v oblasti BOZP. Mezi námi, pokud uděláte sezení , tak cena takového sezení je jen energie za osvětlení a Váš čas.

Ještě před takovým sezením si můžete vytypovat problémová místa s OZO BOZP Shocked , tedy pokud to jsou skutečně kompetentní osoby a ne nastrčené osoby z velkých firem na BOZP.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petrtlach



Založen: 29.4.2007
Příspěvky: 136
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: st březen 27, 2024 11:01 pm    Předmět: Re: změna užívání? Citovat

GKCHRASTAVA napsal:
Pane Knitl, opravdu neumíte jednat na rovinu? Já jsem neuvedl žádné nepravdy nebo polopravdy. Demagogií a zastrašovaní a polopravdy tu dáváte do fóra Vy. Ale pojďme k vysvětlení polopravd a zavádějích osočení ve Vašem posledním příspěvku.

Add daně - napsal jste že WASSA odvádí velké daně v Chrastavě. Což pro nezasvěcené není celá pravda a proto jsem to pro nezasvěcené uvedl na pravou míru.

Add daň nemovitosti. Ač s podivem, nejste jediný kdo je dotčený zvednutím koeficientu. Všichni Chrastavě platíme o 100% víc. Takže Vás litovat nebudu. nesmyslný argument. Pokud se Vám to nelíbí, nebo na to nemáte, odstěhujte se. Tuhle volbu mají všichni.

Add měření hluku. Opět vycházím z veřejně dostupných informací. Všichni žijeme v právním státě .

Add změny. Ano chcete změnu bez ohledu na okolí. Ale okolí změnu nechce. Nic totiž z toho nemá. Jen stále zhoršující se podmínky k životu. Nelze vycházet z pozice peněz a síly a zastrašování. Nejsou totiž 90-tá leta. I když jak tak kolem sebe koukám někomu by to vyhovovalo.

Add ostatní věci, které jsem zde naznačil? To je o svědomí a vědomí těch, kteří s tím mají nebo měli co do činění. Pokud to někoho zajímá, lze dohledat, Je to věc veřejná. A zas tak minulost to není, že?

Add porušování kolaudačního rozhodnutí? Vědomé porušování zákona. A Vy jste se k tomu veřejně přiznal. Pokuta směšná z rozhodnutí MU Chrastava? To je asi tak, když majitel restaurace je smířen s tím, že číšníci o obírají o 10% tržby. Takže pokuta za nedodržení a to opakované v minimální výši je v podstatě při obratu firmy minimální položka.

Stále ale platí nabídka, že se sejdeme ať víte jak tichý je Váš provoz v našem okolí. Stála hladina hluku na pozadí je relativně únosná, Ale nepravidelné rázy při přejíždění VZV po nákladových rampách není nic příjemného od 6ti ráno do 22té večer. Bydlím me tu déle než je tu WASSA LOGISTIK, tak by bylo fajn, kdyby ten co přišel později, dbal na dobré mravy. Děkuji


Dobrý den,
vidím jako velice neefektivní vytahovat nějaké věci z minulosti, a ještě si je třeba podle potřeby přiohnout. Většina lidí neví jak to skutečně kdysi bylo, a nelze tedy tyto vaše verze a tvrzení udělat správný názor. Minulost pouze dává prostor pro vznik různých demagogií a domněnek, které to nikam neposunou. Doslova zde můžete napsat prakticky cokoliv, jakoukoliv "blbost", buď záměrně, a nebo jste to mohl jenom špatně pochopit, ale protože za to nejste jakkoliv odpovědný, tak vás příliš nezajímá, a netrápí, jaký to bude mít dopad. Tím bych řekl, že ta úroveň sdělení značně klesá.
Například je nesmysl, že je někde nezměřený hluk, nebo že někde něco proběhlo nekorektně. Kdyby to bylo jak píšete, tak by KHS nikdy nemohla vydat souhlas. Stejně tak nevím proč píšete o zisku Wassy, která ale nemá jenom pobočku tady. Zde v Chrastavě odvádíme, jak píšete, "JEN" daň z nemovitosti, která je ale už skoro dva miliony. Mezi roky 21/22 zastupitelstvo tuto daň svým odsouhlasením zvedlo o skoro 100%, dozvěděli jsme se to v podstatě oznamovací větou, a kde na ní vezmeme nikdo neřešil.
Pak bych ještě uvedl na pravou míru to změnové řízení. To, že hlukově tyto počty vychází ještě neznamená, že to tak bude. Není pravděpodobné, že bychom je dokázali ze 100% vyčerpat. Ale na druhou stranu se nám nemůže nikdo divit, že nechceme absolvovat s každou další změnou podobný proces.

Tady vidíte, že od vás správné, nebo zcela přesné informace také nepřicházejí.

Myslíte, že by bylo možné si alespoň na chvíli připustit, že tu dřív nebo později k nějakému navýšení pravděpodobně dojde a zkusit se pobavit nad nějakým řešením?
[/quote]

Laughing nechtějte vědět co jsem dostal za odpověď, když jsem se dotazoval "co je v Chrastavě tak zajímavého, že je tak vysoká daň z nemovitosti".

Se mě smál kamarád, protože platím 2x více za 1+2 než on za celý dům v Nové Vsi, který má 3 bytové jednotky. Každopádně, máme být spokojení, protože sice máme vyšší daň z nemovitosti, ale máme nízké náklady na odpady Laughing

Nejsme tu od řešení daně z nemovitosti, ale od toho, ale od diskuze co je za problém a co komu vadí. Jak jsem několikráte psal, měl jsem na Andělohorské stejné problémy s Grupo Antolin a PonyExpress. Vše vyřešili, sice prvně se jim to nezdálo, ale řešili vše postupně. A jak? Komunikovali....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Wassa



Založen: 1.11.2023
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2024 7:28 am    Předmět: Re: změna užívání? Citovat

petrtlach napsal:
GKCHRASTAVA napsal:
A co kdyby jste napsal, že podle akreditovaného měření jste překračovaly počty kamionů a to prokazatelně. Co kdyby jste napsal , že záměrem firmy WASSA je mít zde třísměnný nepřetržitý provoz s celkovou zátěží 80ti kamionů denně? Pracovní doba od neděle od 22ti večer do soboty do 22ti večer? Co třeba sdělit, že měření nebylo až tak průkazné, protože dva subjekty odmítly měření? Zkuste hrát čistou hru? Zapomněl jsem , že WASSA LOGISTIK s.r.o. a její vedení ne vždy hrála čistou hru. Stačí hledat. Nicméně stále se jedná o to, že WASSA LOGIATIK s.r.o. neustále porušuje zákon a obchází kolaudační rozhodnutí. A to s tichým souhlasem města Chrastava. Je smutné , že nás město prodalo za 30 stříbrných. S těmi daněmi bych byl opatrný. Vzhledem k tomu, že WASSA LOGISTIC s.r.o má sídlo Bělá 100, 511 01 Mírová pod Kozákovem a tam odvádí daň ze zisku, třeba za rok 2022 ve výši 2014000 Kč. Jediné co WASSA LOGISTIK odvádí je daň nemovitosti a daň z mezd pracujících zaměstnaných. v provozovně Chrastava. To je jen aby všichni byli správně informováni. A můžu klidně dál pokračovat. Možná těch témat umíme otevřít víc. TO že WASSA na začátku něco slíbila a následně nedodržela, byla totiž jen hra. Nejsou to má slova. Ale informace od vás z firmy. Pokud bude schůzka velmi rád přijdu, Ale zatím se ke svolání nemá ani strana WASSA ani město? Pročpak? Třeba jednou někdo odkryje karty. Děkuji


Ahoj,

s těmi daněmi to není tak horké, protože prostor podnikání patří společnosti CTPark Chrastava a.s., takže do rozpočtu města Chrastavy asi nic nejde, když tam je jen v nájmu. Laughing . A ještě mě napadlo. Bylo zde psáno, že se jedná o provoz, kde jsou chráněná pracovní místa, na takové místo může dostat zaměstnavatel až 15 200,- Kč. 18 900,- Kč je minimální mzda. Bylo zde několikráte zmíněno ze strany Wassa, že by "chudáci" postižení přišli o pacovní místo, protože svými útoky okolní obyvatelé mohou zapříčinit , že provoz by byl zrušen. Perfektní je zaměstnant pokud možno osoby se sluchovým postižením, neslyší hluk a jako bonus se ušetří za ochranné pomůcky proti hluku, protože lisy na vyrážení kartonů jsou taky hlučné. Laughing


Dobrý den,
je fajn, že se dobře bavíte, ale píšete zcela zcestné informace.

Je přece jedno, kdo je vlastníkem budovy. Daň z nemovitosti do místního rozpočtu někdo odvést musí, my ji platíme prostřednictvím přefakturace od majitele budovy.
Pak nerozumím tomu, proč sem motáte dotace na ZTP. To souvisí s čím? Je špatně, že máme provoz, kde dáváme práci postiženým lidem, nebo jak?

Pak jste překroutil i informaci o našem záměru se zrušením chráněné dílny. My jí máme v plánu přesunout pokud možno s co nejvíce lidmi.

A tomu zbytku co píšete už nerozumím vůbec, a ani nepotřebuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Wassa



Založen: 1.11.2023
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2024 8:06 am    Předmět: Re: změna užívání? Citovat

GKCHRASTAVA napsal:
Pane Knitl, opravdu neumíte jednat na rovinu? Já jsem neuvedl žádné nepravdy nebo polopravdy. Demagogií a zastrašovaní a polopravdy tu dáváte do fóra Vy. Ale pojďme k vysvětlení polopravd a zavádějích osočení ve Vašem posledním příspěvku.

Add daně - napsal jste že WASSA odvádí velké daně v Chrastavě. Což pro nezasvěcené není celá pravda a proto jsem to pro nezasvěcené uvedl na pravou míru.

Add daň nemovitosti. Ač s podivem, nejste jediný kdo je dotčený zvednutím koeficientu. Všichni Chrastavě platíme o 100% víc. Takže Vás litovat nebudu. nesmyslný argument. Pokud se Vám to nelíbí, nebo na to nemáte, odstěhujte se. Tuhle volbu mají všichni.

Add měření hluku. Opět vycházím z veřejně dostupných informací. Všichni žijeme v právním státě .

Add změny. Ano chcete změnu bez ohledu na okolí. Ale okolí změnu nechce. Nic totiž z toho nemá. Jen stále zhoršující se podmínky k životu. Nelze vycházet z pozice peněz a síly a zastrašování. Nejsou totiž 90-tá leta. I když jak tak kolem sebe koukám někomu by to vyhovovalo.

Add ostatní věci, které jsem zde naznačil? To je o svědomí a vědomí těch, kteří s tím mají nebo měli co do činění. Pokud to někoho zajímá, lze dohledat, Je to věc veřejná. A zas tak minulost to není, že?

Add porušování kolaudačního rozhodnutí? Vědomé porušování zákona. A Vy jste se k tomu veřejně přiznal. Pokuta směšná z rozhodnutí MU Chrastava? To je asi tak, když majitel restaurace je smířen s tím, že číšníci o obírají o 10% tržby. Takže pokuta za nedodržení a to opakované v minimální výši je v podstatě při obratu firmy minimální položka.

Stále ale platí nabídka, že se sejdeme ať víte jak tichý je Váš provoz v našem okolí. Stála hladina hluku na pozadí je relativně únosná, Ale nepravidelné rázy při přejíždění VZV po nákladových rampách není nic příjemného od 6ti ráno do 22té večer. Bydlím me tu déle než je tu WASSA LOGISTIK, tak by bylo fajn, kdyby ten co přišel později, dbal na dobré mravy. Děkuji


Dobrý den, pane GKCHRASTAVO,
můžete mi uvést jediný příklad, kde někoho zastrašujeme, nebo dokonce vyhrožujeme? Co to sem prosím neustále podsouváte za nesmysly? To vy vymýšlíte stále nějaké věci typu, že tu někdo na někoho zaklekne, ovlivní nějaké výsledky měření, nebo že policie dává před kontrolami echa, nebo že jednáme z pozice síly a peněz. Nejsou spíš toto ta 90-tá léta? Opravdu je velká chyba, že nejsou přispěvovatelé za svá tvrzení a překroucení informací, která veřejně sdělují přímo odpovědní. Rozhodně by, než něco napíšou, více přemýšleli a taková diskuze by pak mohla být něčemu přínosná.

Ke zbytku, co píšete, pouze doplním, že je vámi interpretováno, zase nějak jinak, než bylo myšleno.
Daň z nemovitosti platíme skoro 2 M, což není úplně málo, a město Chrastava ji dostává do rozpočtu. To je fakt. Psal jsem, že jsou tyto peníze také využívány na zlepšení prostředí občanů Chrastavy. Co není celá pravda? Nepotřebujeme litovat, takto jste to snad ani nemohl pochopit.

Rozumím tomu, že tu bydlíte déle než tu je Wassa, a dokonce tu nějaký čas nebyl možná ani skoro žádný hluk. Na druhou stranu jste se ale přistěhoval k průmyslové zóně, která tu byla daleko před vámi. Možná to bylo dokonce zohledněno i v ceně vaší nemovitosti, nebo pozemku. Tato průmyslová zóna má svá specifika a limity, ve kterých jsme schopní fungovat i s plánovanou změnou užívání stavby. My ty limity nevymýšlíme, naopak se jim zcela přizpůsobujeme.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
GKCHRASTAVA



Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 147

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2024 3:49 pm    Předmět: Re: změna užívání? Citovat

Pane WASSA, Smile
Já jsem nikdy ve svých příspěvcích nenapsal, že by někdo na někoho zaklekl. Chápu, že se Vám to už plete. Bohužel to bude tím, že stále kličkujete od základního odpovědí. To že navozujete nátlakový a konfrontační styl psaní, je tu každému známo. Stačí si jen pročíst celou diskuzi. Ale to ať si posoudí ctěný čtenář. A vyprosím si obviňování z vět typu, že někdo dává echo, zaklekává , ovlivňuje. Nic takové jsem nikdy nenapsal. To je přesně ten styl konfrontace a zastrašování, který tu vedete. (P.S: kamarád policejní psycholog sestavil velice hezký osobnostní profil)

Add Daň z nemovitosti. Opravdu omlouvám se, že jsem uvedl čtenáře v omyl. WASSA LOGISTIK s.r.o. žádnou daň z nemovitosti Chrastavě neplatí, protože tu nic nevlastní. To co platí majiteli pozemků a budov je nákladová položka. To není daň. Tim se omlouvám za toto pochybení.

ADD brownfield. Ano byl tu mnohem déle než město prodalo pozemky na Ještědské ulici. Ano hluková zátěž z rychlostní silnice překračuje hlukové limity. Ale tak jsou nastavené zákony, že většina se musí podřídit menšině , která vlastní většinu moci a zdrojů. To je jen malé odbočení.

Pokud si dobře pamatuji tak povolení provozu bylo dáno s určitým omezením. To že nebude za chvíli vyhovovat bylo jasné všem, A tak ten kdo mám moc a prostředky postupuje salámovou metodou a postupně utahuje šroub. Jenže vše má své meze. Třísměnný provoz opravdu není nic co by mělo dělat uprostřed města. Nemusíme chodit tak daleko, kde to ve městech pochopili, Turnov, Semily atd.

Ano limit je jedna věc, ale těsně pod hranou limitu to taky není úplně fajn., že?

Děkuji za pozornost.

P.S. poprosím jestli by jste pana WASSA nemíchal hruška a jablka,

Dobrý den, pane GKCHRASTAVO,
můžete mi uvést jediný příklad, kde někoho zastrašujeme, nebo dokonce vyhrožujeme? Co to sem prosím neustále podsouváte za nesmysly? To vy vymýšlíte stále nějaké věci typu, že tu někdo na někoho zaklekne, ovlivní nějaké výsledky měření, nebo že policie dává před kontrolami echa, nebo že jednáme z pozice síly a peněz. Nejsou spíš toto ta 90-tá léta? Opravdu je velká chyba, že nejsou přispěvovatelé za svá tvrzení a překroucení informací, která veřejně sdělují přímo odpovědní. Rozhodně by, než něco napíšou, více přemýšleli a taková diskuze by pak mohla být něčemu přínosná.

Ke zbytku, co píšete, pouze doplním, že je vámi interpretováno, zase nějak jinak, než bylo myšleno.
Daň z nemovitosti platíme skoro 2 M, což není úplně málo, a město Chrastava ji dostává do rozpočtu. To je fakt. Psal jsem, že jsou tyto peníze také využívány na zlepšení prostředí občanů Chrastavy. Co není celá pravda? Nepotřebujeme litovat, takto jste to snad ani nemohl pochopit.

Rozumím tomu, že tu bydlíte déle než tu je Wassa, a dokonce tu nějaký čas nebyl možná ani skoro žádný hluk. Na druhou stranu jste se ale přistěhoval k průmyslové zóně, která tu byla daleko před vámi. Možná to bylo dokonce zohledněno i v ceně vaší nemovitosti, nebo pozemku. Tato průmyslová zóna má svá specifika a limity, ve kterých jsme schopní fungovat i s plánovanou změnou užívání stavby. My ty limity nevymýšlíme, naopak se jim zcela přizpůsobujeme.[/quote]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petrtlach



Založen: 29.4.2007
Příspěvky: 136
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2024 10:24 pm    Předmět: Re: změna užívání? Citovat

Wassa napsal:
GKCHRASTAVA napsal:
Pane Knitl, opravdu neumíte jednat na rovinu? Já jsem neuvedl žádné nepravdy nebo polopravdy. Demagogií a zastrašovaní a polopravdy tu dáváte do fóra Vy. Ale pojďme k vysvětlení polopravd a zavádějích osočení ve Vašem posledním příspěvku.

Add daně - napsal jste že WASSA odvádí velké daně v Chrastavě. Což pro nezasvěcené není celá pravda a proto jsem to pro nezasvěcené uvedl na pravou míru.

Add daň nemovitosti. Ač s podivem, nejste jediný kdo je dotčený zvednutím koeficientu. Všichni Chrastavě platíme o 100% víc. Takže Vás litovat nebudu. nesmyslný argument. Pokud se Vám to nelíbí, nebo na to nemáte, odstěhujte se. Tuhle volbu mají všichni.

Add měření hluku. Opět vycházím z veřejně dostupných informací. Všichni žijeme v právním státě .

Add změny. Ano chcete změnu bez ohledu na okolí. Ale okolí změnu nechce. Nic totiž z toho nemá. Jen stále zhoršující se podmínky k životu. Nelze vycházet z pozice peněz a síly a zastrašování. Nejsou totiž 90-tá leta. I když jak tak kolem sebe koukám někomu by to vyhovovalo.

Add ostatní věci, které jsem zde naznačil? To je o svědomí a vědomí těch, kteří s tím mají nebo měli co do činění. Pokud to někoho zajímá, lze dohledat, Je to věc veřejná. A zas tak minulost to není, že?

Add porušování kolaudačního rozhodnutí? Vědomé porušování zákona. A Vy jste se k tomu veřejně přiznal. Pokuta směšná z rozhodnutí MU Chrastava? To je asi tak, když majitel restaurace je smířen s tím, že číšníci o obírají o 10% tržby. Takže pokuta za nedodržení a to opakované v minimální výši je v podstatě při obratu firmy minimální položka.

Stále ale platí nabídka, že se sejdeme ať víte jak tichý je Váš provoz v našem okolí. Stála hladina hluku na pozadí je relativně únosná, Ale nepravidelné rázy při přejíždění VZV po nákladových rampách není nic příjemného od 6ti ráno do 22té večer. Bydlím me tu déle než je tu WASSA LOGISTIK, tak by bylo fajn, kdyby ten co přišel později, dbal na dobré mravy. Děkuji


Dobrý den, pane GKCHRASTAVO,
můžete mi uvést jediný příklad, kde někoho zastrašujeme, nebo dokonce vyhrožujeme? Co to sem prosím neustále podsouváte za nesmysly? To vy vymýšlíte stále nějaké věci typu, že tu někdo na někoho zaklekne, ovlivní nějaké výsledky měření, nebo že policie dává před kontrolami echa, nebo že jednáme z pozice síly a peněz. Nejsou spíš toto ta 90-tá léta? Opravdu je velká chyba, že nejsou přispěvovatelé za svá tvrzení a překroucení informací, která veřejně sdělují přímo odpovědní. Rozhodně by, než něco napíšou, více přemýšleli a taková diskuze by pak mohla být něčemu přínosná.

Ke zbytku, co píšete, pouze doplním, že je vámi interpretováno, zase nějak jinak, než bylo myšleno.
Daň z nemovitosti platíme skoro 2 M, což není úplně málo, a město Chrastava ji dostává do rozpočtu. To je fakt. Psal jsem, že jsou tyto peníze také využívány na zlepšení prostředí občanů Chrastavy. Co není celá pravda? Nepotřebujeme litovat, takto jste to snad ani nemohl pochopit.

Rozumím tomu, že tu bydlíte déle než tu je Wassa, a dokonce tu nějaký čas nebyl možná ani skoro žádný hluk. Na druhou stranu jste se ale přistěhoval k průmyslové zóně, která tu byla daleko před vámi. Možná to bylo dokonce zohledněno i v ceně vaší nemovitosti, nebo pozemku. Tato průmyslová zóna má svá specifika a limity, ve kterých jsme schopní fungovat i s plánovanou změnou užívání stavby. My ty limity nevymýšlíme, naopak se jim zcela přizpůsobujeme.



Daň zde neplatíte... a konec, platí jí majitel objektu.Takže používat výraz, že zlepšujete rozpočet MCH daněmi není založen na pravdivé infomaci. Platí to majitel objektu a kdyby tam Vaše společnost nebyla, tak by majitel platil stejně stejnou daň.

Pracovníky ZTP jste se začal oháně Vy, a to tím, že jsou ohroženy chráněná místa. Bohužel jste nepochopil, že v dnešní době to není známka toho, jak snažíte pomoci těmto lidem, ale takové společnosti mají dnes mezi lidmi nálepku "dojiči rozpočtu". Takže příště nepoužívejte.

To jsou dvě věci, které jste tu zkoušel použít jako argument proti obyvatelům a místo, abyste udělal lepší světlo na svojí společnost, tak si škodíte.


Diskuze je jak zaseknutá deska, pořád dokola to samé. Jsem zvyklý jednat na rovinu, tak to tu tak napíši a bylo by dobré, abyste na to reagoval.

MÁTE ZÁJEM VŮBEC PROBLÉM S OBČANY ŘEŠIT?

ANO - Udělejte schůzků s občany

NE - Ať se lidi soudí nebo přes úřady


Přes úřady není ani problém řešit pomocí měření. Dossavadní měření objednávala Vaše společnost. Nikdy nebrání občanům si měření hluku objednat, lidí, kteří měření provádí je dost. Jak to celé pozoruji, tak obyvatelé byli vůči společnosti Wassa ještě "v klidu". Dejte prosím lidem jasně na jevo A a nebo B.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
GKCHRASTAVA



Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 147

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2024 6:51 am    Předmět: Není nad to vstávat do krásné rána ... Citovat

Není nic hezkého, když v šest ráno ve sváteční den, den klidu, je obloha modrá, svítí sluníčko, které svými jarními paprsky probouzí přírodu, Tráva vztyčuje své zelené prstíky a vítá další Velikonoční den. Pupeny se otevírají a poskytují nektar včeličkám. Ptáci od božího rána prozpěvují libé zvuky. Tak proč VZV mlátí vidlemi a koly o rampu už od božího rána? Je to snad živý tvor nebo kytka? Smile

Dost romantiky. Prosím zrušte vyhlášku o nočním klidu. Je zbytečná. Potřebuji, aby mi firma položila dlažbu, tak ať můžou používat řezačky a vibratory a míchačky a sbíječky a hlasitou hudbu pro dělníky třeba o Velikonočním pondělí nebo v neděli,? Ptám se vedení města jaký je rozdíl mezi firmou a občanem v dodržování vyhlášky a zákona? Děkuji za odpověď.
P.S. které se stejně nedočkám - parafráze jedné slavné české písně Smile
P.P.S Hezké Velikonoce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ja2



Založen: 1.11.2023
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2024 9:55 am    Předmět: Re: Není nad to vstávat do krásné rána ... Citovat

Přesně, dnes už tady bylo aspoň 20 kamiónů, jezdí jako o závod, troubí zbytečně tady postava i s běžícím motorem fakt pohodový sváteční den

A potom že my jen osocujeme a říkáme nepravdy. 18 kamionu verzus realita je ne pravda každý den.

GKCHRASTAVA napsal:
Není nic hezkého, když v šest ráno ve sváteční den, den klidu, je obloha modrá, svítí sluníčko, které svými jarními paprsky probouzí přírodu, Tráva vztyčuje své zelené prstíky a vítá další Velikonoční den. Pupeny se otevírají a poskytují nektar včeličkám. Ptáci od božího rána prozpěvují libé zvuky. Tak proč VZV mlátí vidlemi a koly o rampu už od božího rána? Je to snad živý tvor nebo kytka? Smile

Dost romantiky. Prosím zrušte vyhlášku o nočním klidu. Je zbytečná. Potřebuji, aby mi firma položila dlažbu, tak ať můžou používat řezačky a vibratory a míchačky a sbíječky a hlasitou hudbu pro dělníky třeba o Velikonočním pondělí nebo v neděli,? Ptám se vedení města jaký je rozdíl mezi firmou a občanem v dodržování vyhlášky a zákona? Děkuji za odpověď.
P.S. které se stejně nedočkám - parafráze jedné slavné české písně Smile
P.P.S Hezké Velikonoce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zatocilradim



Založen: 18.4.2022
Příspěvky: 40

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2024 5:25 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den
Doporučuji sepsat a poslat rovnou na stavební úřad Chrastava. A formulovat to jako stížnost. My měli "na západní frontě" dnes pouze jeden, ale opět s pořádaným hlukem z nakládky... ostatně, jako vždy.
Přeji pevné nervy..... nám všem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petrtlach



Založen: 29.4.2007
Příspěvky: 136
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2024 7:25 pm    Předmět: Re: Není nad to vstávat do krásné rána ... Citovat

Ja2 napsal:
Přesně, dnes už tady bylo aspoň 20 kamiónů, jezdí jako o závod, troubí zbytečně tady postava i s běžícím motorem fakt pohodový sváteční den

A potom že my jen osocujeme a říkáme nepravdy. 18 kamionu verzus realita je ne pravda každý den.

GKCHRASTAVA napsal:
Není nic hezkého, když v šest ráno ve sváteční den, den klidu, je obloha modrá, svítí sluníčko, které svými jarními paprsky probouzí přírodu, Tráva vztyčuje své zelené prstíky a vítá další Velikonoční den. Pupeny se otevírají a poskytují nektar včeličkám. Ptáci od božího rána prozpěvují libé zvuky. Tak proč VZV mlátí vidlemi a koly o rampu už od božího rána? Je to snad živý tvor nebo kytka? Smile

Dost romantiky. Prosím zrušte vyhlášku o nočním klidu. Je zbytečná. Potřebuji, aby mi firma položila dlažbu, tak ať můžou používat řezačky a vibratory a míchačky a sbíječky a hlasitou hudbu pro dělníky třeba o Velikonočním pondělí nebo v neděli,? Ptám se vedení města jaký je rozdíl mezi firmou a občanem v dodržování vyhlášky a zákona? Děkuji za odpověď.
P.S. které se stejně nedočkám - parafráze jedné slavné české písně Smile
P.P.S Hezké Velikonoce


Ahoj,

dům jste si kupovali s nadšením. Teď k tomu je "bonus". Myslím si, že možná se to pohne až když zruší stavební úřady na obcích. By asi koukali, kdyby jste jezdili autem tam a zpět a nedali přednost kamionům, aby mohli odbočit Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ja2



Založen: 1.11.2023
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2024 7:50 pm    Předmět: Re: Není nad to vstávat do krásné rána ... Citovat

Ahoj,

no jo to bylo vše jinak. Oni se neobtezuji ani sklidit zataras a ty placky aby jim neprekazely.

petrtlach napsal:
Ja2 napsal:
Přesně, dnes už tady bylo aspoň 20 kamiónů, jezdí jako o závod, troubí zbytečně tady postava i s běžícím motorem fakt pohodový sváteční den

A potom že my jen osocujeme a říkáme nepravdy. 18 kamionu verzus realita je ne pravda každý den.

GKCHRASTAVA napsal:
Není nic hezkého, když v šest ráno ve sváteční den, den klidu, je obloha modrá, svítí sluníčko, které svými jarními paprsky probouzí přírodu, Tráva vztyčuje své zelené prstíky a vítá další Velikonoční den. Pupeny se otevírají a poskytují nektar včeličkám. Ptáci od božího rána prozpěvují libé zvuky. Tak proč VZV mlátí vidlemi a koly o rampu už od božího rána? Je to snad živý tvor nebo kytka? Smile

Dost romantiky. Prosím zrušte vyhlášku o nočním klidu. Je zbytečná. Potřebuji, aby mi firma položila dlažbu, tak ať můžou používat řezačky a vibratory a míchačky a sbíječky a hlasitou hudbu pro dělníky třeba o Velikonočním pondělí nebo v neděli,? Ptám se vedení města jaký je rozdíl mezi firmou a občanem v dodržování vyhlášky a zákona? Děkuji za odpověď.
P.S. které se stejně nedočkám - parafráze jedné slavné české písně Smile
P.P.S Hezké Velikonoce


Ahoj,

dům jste si kupovali s nadšením. Teď k tomu je "bonus". Myslím si, že možná se to pohne až když zruší stavební úřady na obcích. By asi koukali, kdyby jste jezdili autem tam a zpět a nedali přednost kamionům, aby mohli odbočit Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
GKCHRASTAVA



Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 147

PříspěvekZaslal: ne duben 07, 2024 9:06 pm    Předmět: hluková mapa Citovat

Jen pro zajímavost - existuje web, kde je oficiální nezávislé měření hlukové zátěže. Pro zájemce pošlu odkaz do SZ. 1% je setina celku.

[/img]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petrtlach



Založen: 29.4.2007
Příspěvky: 136
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: ne duben 21, 2024 7:40 pm    Předmět: Citovat

Koukám, že je tu mrtvo. Tak za strany města je mrtvo, které by se dalo počítat i na roky a koukám, že i ze strany WASSA nejsou komentáře.

Došly slova? Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ja2



Založen: 1.11.2023
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: čt duben 25, 2024 7:05 pm    Předmět: Rány z arealu Citovat

Hezký večer,

může mi někdo vysvětlit co byla teď za šílená rána v areálu Wassa?

Ano není ještě noční klid, ale v tomhle uspat děti?

A prý z areálu nejdou žádné hluky?

Tohle muselo být slyšet až na náměstí.


Děkuji za odpověď odpovědné osobě z Wassa a vyjádření města, jak v tomhle žit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Strana 8 z 9

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com