Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Parkoviště na Střeláku
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Chrastavák



Založen: 21.6.2007
Příspěvky: 225

PříspěvekZaslal: st červen 23, 2010 8:31 pm    Předmět: Parkoviště na Střeláku Citovat

To je tady pěkný kocourkov..
Chrastava je plná děr v silnicích,některé chodníky jsou pochůzné na vlastní nebezpečí a na Střeláku se bude dělat na pozemcích města parkoviště na soukromé vozy v řádech statisíců?? Rolling Eyes Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: st červen 23, 2010 9:18 pm    Předmět: To: chrastavák Citovat

Dobrý den,
díval jsem se Chrastaváku na Vaše poslední příspěvky - díry v Liberecké (silnice Libereckého kraje, rekonstrukce placená z krajského rozpočtu), Pobřežní (silnice jejíž provizorní rekonstrukce byla placena z rozpočtu SVS, konečná bude z rozpočtu EU prostředictvím Lbc kraje).
Jistě i na místních komunikacích a chodnících je co spravovat a napravovat...pro dané parkoviště jsme se rozhodli vzhledem k neutěšené situaci s parkováním na celém Střeleckém vrchu. Investice bude mít kladný dopad na celý Střelecký vrch, místo s největším počtem obyvatel v celé Chrastavě (přímý pro obyv. č.p. 714 a 715) nepřímý pro všechny ostatní části (odlehčení). S ohledem na počet obyvatel Střeleckého vrchu se jedná o investici v řádu 500 Kč na jednoho obyvatele Střeleckého vrchu.

Nerozumím poznámce se záporným podtextem, že se bude jednat o soukromé vozy - silnice přece slouží také pro soukromé vozy. A je opravdu záporné konat něco pro soukromé vozy neboli, v případě parkoviště z výjimkou návštěv ze 100%, vozů občanů města Chrastavy?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petr



Založen: 26.8.2007
Příspěvky: 150

PříspěvekZaslal: čt červen 24, 2010 8:55 am    Předmět: Citovat

Bohužel je to stejné, jako při nedávné diskusi o údržbě pozemků, jen se zde ukázalo, jak jsou využity finanční prostředky například z daně z nemovitosti. "V řádu 500Kč na jednoho obyvatele sídliště" v tomto případě mnou zaplacená daň z nemovitosti v platbě za jeden rok pokrývá potřebu 2 obyvatele sídliště, kdežto obyvatel sídliště ji bude splácet cca 2,5 roku -

Jistě pane starosto je to jen hra s čísly a nezaujatě zde diskutujeme, ale nepříjde Vám tento stav lehce nevyvážený ? Mě tedy ano ale předesílám, že to není jen problém Chrastavy - nevím, proč právě na sídlištích by nemohly být osazeny parkovací hodiny s nějakou směšnou sazbou (třeba 10 Kč/den)
za prvé by to mělo přínos jak finanční tak i přínos pro zkvalitnění prostředí - a opět návrh, klidně ať z těchto prostředků je 75% vráceno zpět na sídliště
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Andýsek1



Založen: 10.6.2009
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: čt červen 24, 2010 10:30 am    Předmět: Citovat

Pan Canov se prostě nezavděčí, co pořád remcáte ? Laughing S tím parkovištěm bylo třeba už déle něco udělat to ví asi každý kdo tam bydlí ( já osobně ne a přesto vím, jaká to tam je katastrofa) Díry na slnicích budou pořád, opravdu myslíte, že jinde je to lepší ano ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: čt červen 24, 2010 10:52 am    Předmět: Nebydlím na Střeláku Citovat

Chválím město za snahu zlepšit situaci v parkování na Střeleckém vrchu. Nemohou za ni současní obyvatelé, nemůže za ni ani město, pozůstatek z dob, kdy auto mělo jen pár lidí. Snad se ulicím alespoň trochu odlehčí. A nepředhazujme si, co kdo platí. My sice neměli dotované teplo aj.jako lidé z paneláků, ale ruku na srdce, jsme rádi, že jsme ve svém. Město dělá, co se dá. Velkorysost, prosím, nemám ráda prťavce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Chrastavák



Založen: 21.6.2007
Příspěvky: 225

PříspěvekZaslal: čt červen 24, 2010 3:30 pm    Předmět: Citovat

Nechapu,proc pan starosta plete do toho moje drivejsi prispevky...ale budiz..
Tohle je forum a snad kazdy se muze vyjadrit,ne??Ze se jednomu to libi druhemu ne..to asi bude..
Jinas plne souhlasim s Petrem...
Nedavno tu sla diskuze o sekani travy,kolem panelaku...To se lidi rozcilovali,ze to neni jejich,tak proc by se o to meli starat...Ale parkoviste na cizim pozemku a zadarmo,jo...to chteji...Trosku divny pristup..
Ze je sidliste omotane autama,to vi kazdy...ale koho to je problem..Je to vec jejich majitelu...Mesta snad ne...
Nebo mesto bude delat na svych pozemcich parkoviste pro vsechny obyvatele,co tu bydli a maji auta??
Jen jsem napsal svuj nazor,nic vic...myslim si,ze by bylo potreba penize dat na jine veci,ktere jsou potreba,nez na parkoviste a likvidaci zelene..
Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jan.rok



Založen: 26.7.2007
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: čt červen 24, 2010 6:41 pm    Předmět: Citovat

To Chrastavak: To je skoro jakobyste se zeptal, proč třeba město investuje do vybudování chodníku v ulici XY, když VY po tom chodníku nikdy nepůjdete. Nebo proč se buduje kanalizace, vodovody a vůbec vše co spadá do "občanské vybavenosti". I to jde "z vašich peněz", přestože ne všechno zrovna vy využijete.
Prostě to berte tak, že město musí pro své obyvatele něco udělat, k tomu má omezené prostředky. Jejich využití je na diskusi o prioritách, ale to přece můžete ovlivnit - zvolte si zastupitele, kteří budou víc po chuti vašim představám.
Já osobně jakožto "naplavenina odjinud" oceňuju, že MÚ pro Chrastavu něco dělá a hlavně že s občany komunikuje.

Jinak se mi samozřejmě nezamlouvá parkoviště pod okny paneláků, je velká škoda, že se upustilo od vybudování velkého parkoviště pod okály u hlavní silnice.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: pá červen 25, 2010 6:44 am    Předmět: To: jan.rok Citovat

Dobrý den,
o zřízení tohoto parkoviště žádali sami obyvatelé příslušných panelových domů, kteří přijdou o zeleň mezi nima. I o tom jsme jednali pak přímo na místě viz. http://chrastava.coprosys-lvi.cz/parkovani2010.wmv
Možností parkoviště u Okálů jsme se v minulosti zabývali. I anketu jsme v tomto směru spořádali - leč bez zájmu o tuto možnost, viz. http://www.chrastava.cz/muinfo/akt07/anketa.htm

P.S.: Já se na Chrastaváka či na Petra (či na jiné kritiky v jiných odsecích fóra) v žádném případě nezlobím. Někdy se v názorech shodneme někdy ne...tak to chodí, každopádně je to velmi užitečná zpětná vazba a často důvod k zamyšlení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petr



Založen: 26.8.2007
Příspěvky: 150

PříspěvekZaslal: pá červen 25, 2010 12:34 pm    Předmět: Citovat

Osobně si myslím, že to není zcela korektní přirovnání pane roku. O tom, že chodník je veřejně prospěšnou stavbou asi žádná, ale o parkovišti si to nemyslím. Jsem přesvědčen, že nikdo by nic nenamítal proti vybudování chodníku kdekoliv na Střeláku.
S budováním liniových staveb jste ustřelil úplně, neboť tyto stavby jsou výdělečné (je lhostejno pro koho) ale uživatel těchto sítí si za jejich užívání platí a to nemalý peníz a bez ohledu na lokalitu.

Asi nikdy neskončí pomyslný boj "baráčníků vs paneláčníků" jinak bychom se asi nudili, a protože to každý vidíme ze jiného pohledu asi se ne vždy shodneme.Nicméně pokud budeme slušně diskutovat je vše v pořádku a není třeba to měnit
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vinea



Založen: 9.3.2010
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: pá červen 25, 2010 7:31 pm    Předmět: Pro p.starostu Citovat

Ja vam uprimne zavidim vasi trpelivost..jen dulezitost zpetne vazby nikde nevidim,snad jen ten duvod k zamysleni ano.k zamysleni nad tim ze i v tomto meste ziji totalni blbci,kteri se nestydi svou hloupost,zavist a nesnasenlivost hlasat zde na foru.. Uz je to vazne moc!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petr



Založen: 26.8.2007
Příspěvky: 150

PříspěvekZaslal: so červen 26, 2010 12:09 pm    Předmět: Citovat

milá vineo - opravdu nezaujatý slušný a plnohodnotný názor od člověka, který bydlí na střeláku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vinea



Založen: 9.3.2010
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: so červen 26, 2010 2:05 pm    Předmět: Omyl' Citovat

Bydlim v domku asi 80km daleko,na strelaku pouze uzivam byt jelikoz v teto oblasti podnikam.umim tedy dost dobre porovnat vyhody a nevyhody panelakoveho bydleni.jenze o to tu vubec nebezi.tady jde o zavist,neustale divani se doleva doprava jestli nekde neni soused ktery se snad ma lepe nez ja..vy diskutujete velmi slusne ale take velmi trapne,zivot neni matematika a neni potreba vse prevadet na penize.co treba chvilku prestat pocitat a misto toho se usmat na souseda ze strelaku?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chrastavák



Založen: 21.6.2007
Příspěvky: 225

PříspěvekZaslal: so červen 26, 2010 2:34 pm    Předmět: to vinea... Citovat

Tady pouze kazdy uvadi svuj nazor...od toho to forum je...
a ne nekoho napadat a urazet...
Je jasne,ze nekomu se libi to,druhemu zase ono...
Vy,jakozto podnikateli,jak pisete se treba libi socialni prispevky "vykoristovanym",na ktere prispivate ze svych dani??Asi taky se Vam to nelibi...A toto je ten obdobny pripad.Proc ostatni obyvatele maji doplacet na jine obyvatele,kteri si nezajisti garaz,nebo parkovani....??
Ja bydlim v dome,na ktery jsem si musel vydelat,zajistit si sam parkovani na svem pozemku,ze ktereho platim dane...
Proc jini,k tomu prijdou,jen tak??Trosku nespravedlive..nezda se Vam to?? Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chrastavák



Založen: 21.6.2007
Příspěvky: 225

PříspěvekZaslal: so červen 26, 2010 2:39 pm    Předmět: Citovat

Jeste jedna poznamka...Mesto ted vyhnalo obyvatele na namesti se svymi auty,kvuli zavedeni parkovacich kotoucu...
Udela jim mesto na svem pozemku taky parkoviste,treba v parku,u kasny??
Je mi jasny,ze na sidlisti je velka koncentrace lidi a aut...Tak kdo chce auto,at si parkovani plati tak,jak je to v jinych mestech...Vsude to jde..jen tady jsme mesto dobrosrdecnych... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petr



Založen: 26.8.2007
Příspěvky: 150

PříspěvekZaslal: so červen 26, 2010 3:16 pm    Předmět: Citovat

vineo - víte opravdu se snažím usmívat na každého,protože je to příjemnější než se na někoho mračit a je my lhostejno,zda bydlí v paneláku, nebo v domečku. Stejně jako vy i já podnikám a proto možná ta neustálá hra s čísly. Stejně jako naše město podnikám s určitými příjmy a výdaji (bohužel na rozdíl od města nemám příjmy nikdy jisté) a je my jasné, že musím investice dělit na potřebné a nepotřebné, důležité a nedůležité nebo lépe méně důležité. Jsem přesvědčen, že i vám by se lépe podnikalo a rozhodovalo o vynaložení peněz na zbytné věci (prostě si myslím, že parkoviště by nemělo být předmětem investice města - pokud není jeho stavba spojena s jinou stavbou, na kterou třeba město sežene dotace) při vědomí, že s Vámi druhá strana spolupracuje. Bohužel určitá část obyvatel bydlících na sídlištích a satelitech obecně (abych neurazil) bere formu spolupráce jako zbytečnou.

Zcela odbočím, ale nejnemravnější daň obecně je právě daň z nemovitosti, byť je zároveň jedinou daní, která zůstává příjmem obce ze 100% - víte spousta lidí volila pravici, protože odmítají "sociální" solidaritu, proto se tedy ptám z jakoho důvodu bych se měl já chovat jinak? Jako firma odvádím za svoji nemovitost daň z nemovitosti ve výši cca 70tis - ze strany města nejsou do okolí naší firmy, zajištění vylepšeného standardu, poskytování služeb no prostě všeho o čem se píše téměř žádné finanční prostředky - kromě dvou světel veř.osvětlení. a občasného prohrnutí sněhu.
Víte a právě v tuto chvíli si říkám, proč mám ze svých peněz platit parkování na střeláku, když bych raději zveleboval část města ve které bydlím, nebo podnikám.

Opravdu to není o závisti,blbosti ano o ničem jiném o čem píšete ,je to prostě o realitě. Pokud jsem si peníze vydělal, měl bych mít také možnost ovlivňovat jejich použití - jistě namítne volby, ale bohužel to je obehrané klišé,neboť "křičící" většina vždy přeřve tu křičící menšinu.

Díky za slušnou diskusi -snad se to nezvrtne
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com