Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

TOP 09
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Politika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: st květen 19, 2010 7:32 pm    Předmět: Citovat

Petr Zeman napsal:
Ještě malý dodatek, vzpomenete si vůbec ještě někdo co zlomilo vaz Kalouskovi v KDU-ČSL.
Já ano, byla to jím vyslovená ochota vládnout společně s ČSSD a KSČM.
Pravičák jeden utajenej, že mi to tenkrát nedošlo. Lišák to je.

Tak tady mám asi mezeru, měla jsem dojem, že byl proti spojení s ČSSD a KSČM, že doleva táhl vždy spíš Cyril Svoboda a Kalouska tam nemuseli, protože měl tendence se spojovat s ODS. Ale ruku do ohně za to nedám.
Paroubek, kterého si tak vážíte, nastolil v ČSSD takovou malou diktaturu. Přesně totéž, totiž naprostá poslušnost, se vyčítala členům ODS. Dost lidí se Paroubka bojí. Útoky na ČSSD, jak se ukazuje, nejsou vždy až tak útoky. Sobotku propleskl opilý bratr jednoho socdemáckého lídra, ale hned za to mohla pravice. Okurky vypadly z nákupu jedné paní atd. Vajíčka, to ano, pan Paroubech sklidil, co si u mladých (vč.technařů) zasel. Já útokům nefandím, i když většina čelných politiků už by si zasloužila defenestraci. Alé rétorika pana Paroubka je děsná a nikdy už nezapomenu na jeho slavný povolební projev, kde vyšlo najevo, jak moc bažil po funkci. Obviňoval všechny a všechno. Nenávist z něho přímo čišela. Možná si to najděte na internetu a pro připomenutí pusťte. Mladí ho nemusí, a nevěřte, že jsou to jen pravicoví voliči. Vzhled pana Paroubka jistě podněcuje ke karikaturám, ale věřte, že to není to, co vzbuzuje odpor. Ale každý máme právo na svůj názor. Politici, které jste jmenoval, možná nemají příliš čisté ruce, ale nikdo se nebojí, že by nás chtěli připravit o tu trochu svobody, kterou si můžeme dovolit. U Paroubka si tím jistá nejsem. Je totiž náturou diktátor, ale na to se většinou přijde příliš pozdě.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Petr Zeman



Založen: 23.2.2008
Příspěvky: 131

PříspěvekZaslal: st květen 19, 2010 10:39 pm    Předmět: Citovat

Paní Vávrová nevím co napsat. Snad jen to, že odmítám vidět svět černobíle, přijmout názor, že levice=diktatura jako mi zde podstrkujete, a to, že na rozdíl od Vás poměrně přesně chápu rozdíl mezi vážit si a respektovat.
K nenávistnému projevu Paroubka, proboha vy si opravdu nepamatujete tu Dalíkovsko Topolánkovskou antikampaň proti němu. Obvinění ze zneužívání 14-ti leté dívky kdesi na hausbótu, vajíčka a podobná svinstva. To Vám přišlo normální slušné a demokratické. Ten jeho výlev si poměrně přesně pamatuji, sám sem nebyl schopen věřit tomu co slyším, ale již tehdy jsem ho chápal, jako ho chápu dodnes. Já bych za to asi někomu rozbil hubu. Demokracie nedemokracie.
A musím Vám znovu připomenout, že jsem politickým smýšlením spíše doprava (vlastně poměrně dost), ale to mi nebere právo respektovat i lidi z opačné části politického spektra. Nevím co je nedemokratického na vedení ČSSD, to samé lze vypozorovat v každé politické straně a popravdě je to dobře, protože pokud není strana jednotná a nemá jednotný směr dopadne jak ODA či US, takže to beru jako příznak vašich docházejících argumentů.
A k té pravici : V této zemi všichni hrozně chtěj šetřit a levice je fuj, ale pouze dokud se o tom pouze kecá. Jakmile jim to vleze do peněženek, tak se začne nadávat a naši pravičáci u koryta řaděj zpátečku.
A ti mladí co nechtěj Paroubka ? Dostudujou, dostanou 1. výplatu pochopí rozdíl mezi hrubou a superhrubou mzdou (mimochodem pamatujete ? - taky dobrej podraz Smile ) a otočej.
Ono za 3000 Kč kapesného + brigáda, který jsou jen na zábavu to docela ujde, ale v okamžiku kdy dostanou 15 000 (možná) výplaty a zaplatěj hypotéku, energie a zbydou jim 3000 na jídlo změněj i své dosud pravicové přesvědčení. Nebo udělejte referndum mezi mladými o školném. A nezapomeňte jim připomenout, ať si nezapomenou začít šetřit na důchod.
Protože zatímco oni nevěděj za co jít na pivo, tak každej den viděj v televizi nějakej státní průser za miliardy z kapes daňových poplatníků a zcela pochopitelně se ptají proč by měli šetřit a utahovat si opasky, když stát tímto způsobem plýtvá.
Takže můj závěr je tento : Kdo káže vodu nesmí pít víno. V první řadě se musí udělat pořádek ve státních financích, ve financování státních zakázek, ve způsobu jejich zadávání, snížit náklady na státní peníze a potom se můžeme bavit o sahání do kapes občanů a o posílání složenek za 120 000. A to mi Kalousek rozhodně nezaručuje, spíše naopak.
Ještě než mě opět obviníte z obdivování Paroubka a jeho levicových ideálů tak bych rád podotknul o sobě, že nikterak nestrádám, mám svůj byt své auto (vlastně 2 auta) účty platím včas (pokud nezapomenu) mám na splácení svých dluhů a své problémy na nikoho nesvádím ani nepřenáším. Výše mnou spořené částky dokonce dosahuje i oněch doporučených 10-ti procent z příjmu celé rodiny, má dcerka má od narození své stavební spoření aby měla základ tak jako jsem ho dostal já od svých rodičů (tímto jim děkuji). Nemám problém se 30-ti korunami u lékaře i když s nimi nesouhlasim, protože je to pitomost, která neprospěla ničemu (kromě front, ale to asi nemůžete myslet vážně), ovšem sere mě že doktoři jezděj na semináře do ALP, kde po hodinovém uvítání týden lyžují a poté nakupují do nemocnic předražený spotřební materiál. Že coby zdravý a systém nezneužívající člověk nevím kam jdou peníze, které do systému nacpu, kam to pojišťovna posílá. A ještě mám v živé paměti, když jsme s první ženou jezdili na umělá oplodnění(bezplatná ha ha ha) s 20000Kč v kapse a občas mi cestou zpět nezbývalo ani na plnou nádrž benzínu. Ale v čekárně byla plazma za cca 100 000 (v té době) A rozhodně se nekupovala z úspor lékařů po rodičích.
Tímto opět zdůrazňuji, že pokud po mě někdo chce abych si utáhnul opasek, tak musí hlavně udělat pořádek v penězích, které mu dávám. Jinak je to k ničemu.
Takže paní Vávrová podotýkám znovu, že opravdu nejsem žádnej nesamostatnej levičák, kterej čeká co kde dostane, ale odmítám již nadále někomu pozlacovat koryto i zvenčí.
Ono pravicová politika zamená, že stát mi postaví za mé peníce co nejlevněji silnici a dál již po ní jedu sám. Ne že mě ta silnice bude stát 3x víc než souseda ještě než se začne kopat do země potom je to samá objížďka, kterou chce po mě stát doplatit.
A ten kdo mě poučuje o státní dluhu a nutnosti šetřit musí u mě vzbuzovat respekt již svými MORÁLNÍMI !!! vlastnostmi. Což u Kalouska... Very Happy
Přeji Vám hodně štěstí ve volbách (já nemám volit koho), v dálkovém dojíždění do práce, Vašemu synovi v jeho podnikání, ale vzhledem k absenci jakýchkoliv argumentů ve Vašich odpovědích s politováním konstatuji, že mě debata s Vámi extrémě nebaví, ač Vaše nadšení oceňuji. Argument o omezování svobody je hodně blbej, za celou dobu vlády socdem mě na svobodě nikdo neomezil ani se o to nepokusil. Žijeme totiž v demokratické zemi a svobodu lze omezovat pouze natolik, nakolik si necháme líbit.
S úctou
PZ
P.S. S tím Svobodou jste mě trochu znejistěla, možná máte pravdu, ale v této noční hodině už to hledat nebudu. Takže se raději omluvím preventivně a zjistím si to zítra.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
murphyz



Založen: 15.7.2008
Příspěvky: 100

PříspěvekZaslal: čt květen 20, 2010 7:42 am    Předmět: Petr Zeman Citovat

Petr Zeman napsal:

P.S. S tím Svobodou jste mě trochu znejistěla, možná máte pravdu, ale v této noční hodině už to hledat nebudu. Takže se raději omluvím preventivně a zjistím si to zítra.

Ne, ne , nemýlíte se - Kalousek opravdu uvažoval o variantě spolupracovat s KSČM.
TOP09 se jednou bude divit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petr



Založen: 26.8.2007
Příspěvky: 150

PříspěvekZaslal: čt květen 20, 2010 12:27 pm    Předmět: Citovat

co k tomu dodat - obšírně ale naprosto dobře napsané - děkuji

A s tím Kalouskem máte opravdu pravdu. Připustil vládu ČSSD a KSČM s tím že by byl členem vlády a to mu zlomilo vaz.

Osobně mi nevadí jakákoliv spolupráce s demokraticky zvolenou stranou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: pá květen 21, 2010 8:06 am    Předmět: Citovat

Jestli jsou pravicoví voliči takhle rozhádaní, tak se levice ani moc snažit nemusí. Nevolit je taky postoj, nemusíte pak mít výčitky, že jste volil špatně. Kdo káže vodu nesmí pít víno. V první řadě se musí udělat pořádek ve státních financích, ve financování státních zakázek, ve způsobu jejich zadávání, snížit náklady na státní peníze... Vaše argumenty o bordelu ve státních zakázkách, zdravotnictví aj. 100% beru, proto také odmítám volit zavedené strany. Úřednickou vládu, která se o jmenované snaží, mít nemohu a tak mými argumenty jsou místní lídři, které alespoň trochu znám a volební programy, i když vím, že papír snese všechno a ani jedni pak nedodrží vše. Linii doufám ano.
I my máme vlastní bydlení, nikomu nic nedlužíme. Se třemi dětmi jsme toho, pravda, moc nenašetřili. Syn dál studuje záchranářskou - v této práci vidí svou budoucnost a proto nám není líto drahého školného. Zatím pracuje u české pojišťovny. Já dojíždím vlakem, žádný problém Wink.
Diskutovat se mnou vás nic nenutí. Držím nám palce, abyste nemusel litovat, že jste k volbám nešel. Mějte se pěkně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: pá květen 21, 2010 10:05 am    Předmět: Citovat

Cituji: Vložil: Martin Půta, předseda Starostů pro Liberecký kraj
Spolupráce starostů s TOP 09 je výsledkem dlouhých jednání o našich prioritách, které se nakonec staly součástí společného volebního programu:
1. změna systému rozdělování daní - člověk žijící v Chotyni nebo v Hrádku má stejné potřeby jako Liberečan nebo Pražan. Nyní dostane hrádecká radnice 4x méně peněz na obyvatele než pražský magistát, chceme rodíl snížit na dvojnásobek.
2. Omezení dotací a jejich přesun přímo do rozpočtu krajů a obcí - omezení prostoru pro korupci a možnost dlouhodobě plánovat obecní investice místo politiky 10 procent.
3. Posílení pravomoci obcí například v oblasti veřejně prospěšných prací. Aneb kdo dlouhodobě nepracuje a pobírá sociální dávky a pracovat může, nechtˇ pracuje pro obec a tím pro své sousedy, kteří ho platí ze svých daní.
Samostatná kandidatura Starostů ve volbách do sněmovny by byla bohužel těžkou a náročnou bitvou, bohužel jen s malou nadějí na úspěch. Lídrem kandidátky v Libereckém kraji je člen SLK a starosta Železného Brodu, který má mou osobní podporu a bude dobrým poslancem za Starosty a TOP 09.

15.5.2010 ve 12:25:20
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Vinea



Založen: 9.3.2010
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: pá květen 21, 2010 10:44 pm    Předmět: Koho volit? Citovat

Nastesti ja mam celkem jasno komu dat hlas.pochazim od C.Lipy kde jsem osobne poznal pana Skokana.a muzu jen doporucit,podobne jako zdejsiho p.starostu ho politika bavi,proto ji dela a je to znat!jen skoda ze takovych lidi je tak malo!je celkem zbytecne debatovat o prednostech pravice ci levice,jde jen o to najit schopne a pritom slusne lidi..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ferocactus



Založen: 29.5.2009
Příspěvky: 126

PříspěvekZaslal: pá březen 11, 2011 8:44 am    Předmět: Zoufalý Citovat

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/150098/kalousek.hmtl
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Politika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com