Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Chrastavské koupaliště

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Oldřich Němec



Založen: 16.4.2007
Příspěvky: 28

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2007 6:35 am    Předmět: Chrastavské koupaliště Citovat

Dle mého názoru je škoda, že koupaliště neslouží tomu účelu, pro které je postaveno. Mimochodem - líbil se mi článek Ing.Lamberta Medřického v minulém čísle Chrastavských listů, který se ohlédl za historií našeho koupaliště.
Ale více se veřejnost určitě dozví na avízovaném večeru se starostou. Možná by byla dobrá i anketa mezi občany.
Co Vy na to ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: st srpen 01, 2007 2:19 pm    Předmět: koupaliště Citovat

Částečně souhlasím, koupaliště je opravdu škoda. Bylo by třeba opravit dno - už před lety, když jsem tam chodila s dětmi, byl rozsypaný beton dost nepříjemný. Musel by tam být jiný dozor než věčně opilý plavčík. Otázka je, jestli je to v dnešní době ještě aktuální. Kdysi se stavěly společné prádelny, pak si každý koupil svou pračku a nakonec i automatickou a prádelny pochopitelně zely prázdnotou. Hodně lidí si postavilo své vlastní bazény /my mezi ně nepatříme/, hodně jich využívá různé atrakce v libereckém bazénu a akvaparku v Babylonu, na Kristynu se dá pohodlně dojet na kole či autem a tak zbývají ti nejslabší, nad kterými zase ohrnujete nos /nemyslím Vy osobně/ - vis diskuse o Kováku. Do toho problémy s počasím, hygienou aj. Takže bych viděla větší šanci postavit kemp a v té souvislosti dát dohromady i bazén, na to postupně nabalovat další služby jako půjčovnu kol aj. Ale to je velká a riziková investice. Crying or Very sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
col.KURTZ



Založen: 1.8.2007
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2007 5:53 am    Předmět: Citovat

Myslím si, že koupaliště by mělo být zachováno. V Chrastavě není prakticky možnost koupání. Věřím, že rekonstrukce koupaliště by byla finnančně náročnou otázkou, ale třeba by byla možná nějaká dotace ??
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chrastavák



Založen: 21.6.2007
Příspěvky: 225

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2007 6:55 pm    Předmět: Citovat

Podle me,kdyz koupaliste nebude,zadna skoda..Vzdyt na jake urovni to koupani bylo??Rozumny clovek tam nesel..Proc??To si domyslete uz sami..
Jak pise pani Vavrova..plne s ni souhlasim!! Laughing Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petr Zeman



Založen: 23.2.2008
Příspěvky: 131

PříspěvekZaslal: so únor 23, 2008 2:55 pm    Předmět: Koupaliště Citovat

Koupaliště v současném stavu je spíše pro ostudu. Osobně si myslím, že by bylo rozumné zmenšit ho a přidat další služby např. stánek, minigolf, půjčovnu sportovního náčiní, vybudovat letní pódium pro koncerty a taneční zábavy(zájem o Chrastavský ples ukazuje, že toto v Chrastavě opravdu chybí) Od svého přistěhování v roce 2001 jsem byl na koupališti jednou a pokud vím nic se nezměnilo.
Hlavně nevidím důvod, proč město drží obrovskou nevydělávající plochu a neudělá z ní rozumně navržené centrum, které se uživí a současně bude sloužit občanům. Je mi jasné, že se to nevybuduje zadarmo, ale při kvalitně zpracovaném podnikatelském záměru by nemusel být problém s financováním formou úvěru, zvláště za předpokladu, že si to na sebe vydělá.
Není ani nutno dodávat, že při budování si vydělají chrastavské firmy(doufám), zaměsnávajíci lidi z Chrastavy a okolí, a zcela jistě vznikne několik nových pracovních příležitostí.
A co se týče kempu, tak plocha pro několik stanů by tam mohla být také spousta lidí dnes jezdí na kole přes Chrastavu a spí jinde.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2008 6:07 pm    Předmět: To Petr Zeman Citovat

Vážený pane Zemane,
Městu byl přeložen kvalitní podnikatelský záměr, který obsahoval mnohé z toho o čem píšete. Podnikatel však měl podmínku likvidace (tj. zavežení) samotného koupaliště. Toto (jak je uvedeno i na našich stránkách v sekci aktuality) bylo však pro naše občany nepřijatelné (vyjádřili se takto v anketě v poměru 202:32). Stále tak zůstává v platnosti nabídka na pronájem celého areálu (viz sekce prodej, pronájem na našich stránkách), ovšem nesmí dojít k likvidaci tj. zasypání samotného koupaliště. Zároveň se město snaží (pro případ, že se zájemce nenajde), alespoň zajistit nouzový provoz koupaliště již pro sezónu 2008-2009 (zda se to ovšem podaří, nedokáži v tuto chvíli zaručit).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
newman



Založen: 2.8.2007
Příspěvky: 81
Bydliště: Dolní Chrastava

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2008 8:03 pm    Předmět: koupaliště Citovat

Vážený pane starosto, koupaliště je jedno z mála jak se dá v Chrastavě využít volný čas. Respektive jak by se dal využít. Myslím že by město Chrastava nemělo hledat bohatého strýčka který si z koupaliště udělá zlatý důl, nebo tam bude prát špinavé peníze, ale mělo by vzít koupaliště do svých rukou a něco s ním konečně udělat, v jiných obcích to taky jde. Obec je tu pro lidi kteří v obci žijí, protože když v obci nebudou občané tak z ní také odtečou peníze. A co se týká peněz ... určitě se najdou když se našli třeba na věžičku na radnici.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2008 10:25 pm    Předmět: To nick newman Citovat

Vážený nicku newmane,
psal jsme výše, jak město uspořádalo anketu k dané otázce a jaký z ní učinilo závěr (z krátkodobého hlediska). Z dlouhodobého hlediska - pokud se nenajde vhodný zájemce - bude město usilovat o dotační titul k rekonstrukci - bez dotace by to bylo finančně smrtící (odhady jsou řádově cca 20 mil. Kč).

Co se věžičky týče - byl to chrastavský symbol od doby postavení radnice. V době, kdy byla Chrastava součástí 3. říše v roce 1942, byla stržena. Její obnova v roce 2002 (tj. po 60 letech) učinila to, co mělo být učiněno, kdyby z ničeho jiného, tak ze symbolických důvodů, již po 2. světové válce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com