Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

MĚŘENÍ RYCHLOSTI V ULICI REVOLUČNÍ

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Má smysl obytná zóna v ulici Revuluční?
Ano
77%
 77%  [ 7 ]
Ne
22%
 22%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 9

Autor Zpráva
Petr Šafařík



Založen: 11.2.2008
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: st duben 30, 2008 1:44 pm    Předmět: MĚŘENÍ RYCHLOSTI V ULICI REVOLUČNÍ Citovat

Řidiči a vlastně i cyklisti POZOR POZOR POZOR, "četníci" (městští) měří rychlost v ulici Revoluční (ZŠ a školka u soudu), je tam obytná zóna, maximální povolená rychlost je 20km/hod, jel jsem 32km/hod a stálo mě to 2 body + 1000,-Kč pokuty. Tak jim nesedněte na lep jako já.

Zkuste si celou trasu opravdu poctivě projet 20km rychlostí, je to peklo. 20,-km/hod je vhodné spíše někam do sídelních útvarů mezi řadovou zástavbu a podobně. Situaci zde by efektivněji řešil retardér, umístěný přímo před školou a před školkou, nikoliv při vjezdu do zóny, dále zrušení obytné zóny a rychlost omezená na 30km/hod. Příklad tohoto řešení lze nalézt např. na komunikaci kolem ZŠ v Hrádku nad Nisou - Doníně.

Budu rád za Vaše názory!

S pozdravem

Petr Šafařík
p.safarik@syban.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VELITEL MP



Založen: 1.8.2007
Příspěvky: 123

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2008 9:23 am    Předmět: Citovat

Dobrý den.
Obytná zóna v ul.Revoluční své opodstatnění má. V této lokalitě se nachází mateřská školka a základní škola. Myslím si, že projet tento úsek 20 km/h rychlostí není žádný problém pro ohleduplné řidiče, vzhledem k bezpečnosti chodců ( zejména dětí ). Instalace zpomalovacích prahů v ul.Revoluční před školkou a školou si myslím, že není příliž vhodná a to z důvodu toho, že v místě jsou staré budovy a otřesy způsobené přejezdy vozidel přes zpomalovací prahy mohou mít za následek narušení statiky domů. Dalším důvodem nevhodnosti je hluk způsobený přejezdy vozidel přes tyto prahy. Samozdřejmě i cyklista je řidič a pokud se pohybuje po pozemní komunikaci, tak i cyklista se musí řídit ustanoveními zákona 361/2000 Sb. ( zákon o silničním provozu). Mohu pouze doporučit, pokud je pro nějaké řidiče problematické, tímto úsekem projíždět nevyšší povolenou rychlostí 20 km/h, aby jezdil jinou cestou.

Alan Grebeníček
velitel MP Chrastava
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
newman



Založen: 2.8.2007
Příspěvky: 81
Bydliště: Dolní Chrastava

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2008 7:35 pm    Předmět: měření rychlosti Citovat

Blablabla ... opět se vracím k doporučení měřit pravidelně rychlost v ulici Nádražní okolo jídelny Majba. Konkrétně kamiony tu rozhodně nejezdí 50!!! Navíc tu žádný řidič jedoucí od Barandova nerespektuje přednost z hlavní z ulice Andělohorské!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chrastavák



Založen: 21.6.2007
Příspěvky: 225

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2008 11:04 pm    Předmět: Citovat

Jsem take pro zvyseni kontroly rychlosti vozidel...
Ale v jednosmerne ulici dat dvacitku???To je trosku divne... jet dvacet ani moc nejde, .ale budiz..
Ale jsou i taci,kterym dela problem jet min,nez padesat...
Dost po meste a na sidlisti jezdi parta vyrostku,kteri si zrovna moc s rychlosti hlavu nelamou a jeste maji otevrena okenka,nebo stahlou strechu a radia na plny vykon...Pokud projede jednou,dvakrat za den,budiz,ale kdyz takto jezdi cely den sem a tam a i v noci,tak to je uz nemozne..

Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tondas



Založen: 7.6.2008
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2008 2:14 am    Předmět: Citovat

Dobrý den.
Bydlím s rodinou (máme dvě malé děti) v Revoluční ulici,takže se nás toto téma do značné míry týká. Myslím si,že po letech bydlení v této obytné zóně mohu mít na danou věc zodpovědný názor podložený zkušenostmi.
S Vašim názorem,že obytná zóna v Revoluční ulici a s tím související maximální povolená rychlost 20km/hod. je vhodná spíše někam do sídelních útvarů mezi řadovou zástavbu zásadně NESOUHLASÍME !
Ano,sídliště jsou pro obytné zóny vhodná,ale i Revoluční ulice svou specifikací. Zapřemýšlejte: je zde mateřská školka, základní škola a dobrý "prostor" kde se mohou vyžít vyznavači kolečkových bruslí a skateboardu (argumenty na základě kterých se v roce 2002 Rada města rozhodla tuto obytnou zónu zřídit).

Věřím Vám,že jed 20km/hod. není zábavné,ale dovolím si Vám připomenout (anichž chci ze sebe dělat chytrého) podmínky provozu v této zóně, které upravuje $ 39 zákona č.361/2000 Sb. a stanoví:
(1) Obytná zóna je zastavěná oblast, jejíž začátek je označen dopravní značkou "Obytná zóna" a konec je označen dopravní značkou "Konec obytné zóny".
(2) V obytné zóně smějí chodci užívat pozemní komunikaci v celé její šířce. Hry dětí na pozemní komunikaci jsou dovoleny.
(3) V obytné zóně smí jet řidič rychlostí nejvýše 20 km/h. Přitom musí dbát zvýšené ohleduplnosti vůči chodcům, které nesmí ohrozit; v případě nutnosti musí vozidlo zastavit. Stání je dovoleno jen na místech označených jako parkoviště.
(4) V obytné zóně musí chodci umožnit vozidlům jízdu. To platí i pro hrající si děti.
Má vlastní zkušenost proč jed 20km/hod. pominuli,že to ukládá zákon: Každý všední den ráno a odpoledne vystupují a nastupují do aut rodiče a děti které chodí do MŠ a ZŠ (a že jich není málo); děti se před školou honí a vbíhají na silnici; během vyuky se děti ze ZŠ přesunují do Sokolovny a děti z MŠ chodí na procházky; jezdí zde mladí na kolečkových bruslích a skateboardu; naše děti a děti našich sousedů v zóně si přes den hrají na ulici,jezdí na kole atd. Kolikrát už jsem viděl,jak děti vyběhnou z budovy a v zápalu hry vběhnou bez rozhlédnutí na silnici právě když tou dobou jede auto,které v poslední chvíli zastaví a řidič na něj z okénka nadává. Proto buďte rád,že se Vám to průjezdem touto ulicí nestalo a děkujte naopak za 20km/hod. něž při vyšší rychlosti si to do konce života vyčítat!

Naopak souhlasím s Vaším názorem,že by se měl před základní školou umístit další příčný zpomalovací práh (zde nesouhlasím s argumenty VMP o statice, hluku atd. i když nejsem v těchto oborech odborník).
Má vlastní zkušenost,proč instalovat další práh v místech před ZŠ: Vidí-li totiž před sebou někteří řidiči,kteří přejedou příčný zpomalovací práh na začátku ulice před MŠ nádhernou rovinku zařadí čtyřku a protože je už nic v jejich rychlosti neomezuje (žadný další práh, policista) proženou se ulicí 60km/hod. a vyšší rychlostí ,na konci ulice je ostrá pravotočivá zatáčka k Sokolovně před kterou začnou zběsile brzdit až to píská.
Popravdě někdy se divim,když se na ně u našeho plotu dívám a vidím je jak se od MŠ řítí ulicí,prosviští kolem mě a pak kvílej brzdy,že se ještě nerozplácli v zatáčce o plot hřiště!
Poznámka proč je neomezují policisté konkrétně MP:
Podle mě je příslušníků MP málo - jen pět a nestíhají, dále nemají mobilní radar - důvody,který chápu,ale jako občanovi mi vadí,ale to je do jiné diskuse; přesto pro VMP dobře míněná rada: Myslím si, že by se měl kontroly dodržování rychlosti v Revoluční ulici pokusit dle možností zintenzivnit.

Závěrem:
Souhlasím s doporučením VMP, že pokud je pro nějaké řidiče problematické touto ulicí projíždět nevyšší povolenou rychlostí 20km/h, aby jezdil jinou cestou.
A něco pro odlehčení: Chápu,že je to příjemná zkratka když jedete např. ze Střeláku pro akční zboží z letáku do Plusu,ale nechceteli jed 20km/h, jeďte raději přes náměstí,budete tam stokrát rychleji.

Vím, že jsem se rozepsal, ale doufám, že čas, který jsem tím strávil jsem zbytečně nevynaložil a snad Vám ukázal i jiný úhel pohledu než je ten Váš.

S pozdravem Tondas
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mape



Založen: 25.7.2007
Příspěvky: 147
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2008 11:33 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,
ulicí Revoluční projíždím celkem často a dovolím si Vám trochu oponovat, ale někde i souhlasit s Vaším názorem
Tondas napsal:
Ano,sídliště jsou pro obytné zóny vhodná

Přijďte se někdy podívat na sídliště, tady obytná zóna není ... asi to někomu nepřišlo jako dobrý nápad.

Tondas napsal:
Zapřemýšlejte: je zde mateřská školka, základní škola

Souhlasím s Vámi, ale narozdíl od sídliště je jak škola tak školka časově omezena. A časově omezena dokáže být i dopravní značka(např.: Pracovní dny od 7:00 do 16:00).

Tondas napsal:
a dobrý "prostor" kde se mohou vyžít vyznavači kolečkových bruslí a skateboardu (argumenty na základě kterých se v roce 2002 Rada města rozhodla tuto obytnou zónu zřídit).

Problém je v tom, že Rada města rozhodla pro stejný účel zřídit i skatepark ... za nemalé peníze

Tondas napsal:
Věřím Vám,že jed 20km/hod. není zábavné

Souhlasím ... není to zábava. Schválně jsem se na to zaměřil a pokud chci přeřadit z "1" na "2" tachometr vyletí přes "20" automaticky. Tady bych se rád zeptal já Vás jestli tady skutečně POKAŽDÉ jedete max. 20kou. A popravdě prosím Smile

Tondas napsal:
Naopak souhlasím s Vaším názorem,že by se měl před základní školou umístit další příčný zpomalovací práh (zde nesouhlasím s argumenty VMP o statice, hluku atd. i když nejsem v těchto oborech odborník).

Ani já nejsem odborník, ale zdá se mi úsměvné, že MP policii vadí hluk z "mrtvého policajta", ale už jim tolik nevadí výrostci posedávající a znečisťující prostor před školkou a školou.
Tady bych se přimlouval za zbudování zpomalovacího příčného prahu před školkou i před školou. Podobný je například v Liberci v ulici vedoucí od bazénu na 5.května (mezi budovami základní školy), ten se totiž rychleji než 20kou projet nedá. Pak by značka nebyla potřeba žádná.

Tondas napsal:
Podle mě je příslušníků MP málo - jen pět a nestíhají

Nesouhlasím. K MP v Chrastavě mám velké výhrady. Ještě mi nikdo nebyl schopen napsat konkrétní příklad jak mu MP pomohla. Kromě měření 20ky v Revoluční Smile

Tondas napsal:
A něco pro odlehčení: Chápu,že je to příjemná zkratka když jedete např. ze Střeláku pro akční zboží z letáku do Plusu,ale nechceteli jed 20km/h, jeďte raději přes náměstí,budete tam stokrát rychleji.

Tohle beru skutečně jen pro odlehčení a s vědomím, že jste to nemyslel vážně.

Na závěr bych si dovolil návrh:
Zrušení obytné zóny v Revoluční ulici
Vybudování zpomalovacích prahů před školkou a školou
Omezení rychlosti v jasně specifikovaném čase.

K tomuto návrhu mě vede mimo jiné porovnání s již zmiňovaným sídlištěm
- kde se děti pohybují permanentně a ne jen v určitém čase.
- kde není chodník od vozovky oddělen travnatým pásem
- kde není obytná zóna

S pozdravem

Petr Mácha
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tondas



Založen: 7.6.2008
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: ne červen 22, 2008 12:53 am    Předmět: Citovat

Dobrý den,
vím,že co člověk to jiný názor na stejnou věc.
Zprvu chci jen připomenout proč jsem vůbec reagoval na toto téma:
protože NESOUHLASÍME s názorem, že obytná zóna v Revoluční ulici je zbytečná! a protože nám vadí (a to jsem slušnej), že tudy jezdí řidiči běžně 60 i 70km/hod. (bohužel skutečnou rychlost těch rádoby ukřivděných chudáčků řidičů přesně nevím,jejich rychlost jen odhaduji - nemáme totiž doma mobilní radar Smile ) a ne polemizovat o tom jestli dokážete jet 20km/hod.

Mape napsal:
Dobrý den,
ulicí Revoluční projíždím celkem často

Vy ulicí Revoluční projíždíte, já v ní s rodinou celoročně bydlím Smile

Když jsem psal,že souhlasím že i např.sídliště jsou vhodná pro obytné zóny reagoval jsem na názor:
Petr Šafařík napsal:
20,-km/hod je vhodné spíše někam do sídelních útvarů mezi řadovou zástavbu a podobně
samozřejmě, že vím,že na sídlišti obytná zóna být nemusí viz. níže. Na sídliště se chodit dívat nemusím (bydlel jsem tam totiž pět let). Naopak já Vás zvu,abyste se přišel podívat k nám do ulice (ale ne autem,kterým často projíždíte),ale jako chodec. Ikdyž jako každý máte určitě málo času,zkuste se zastavit před školou odpoledne v pracovní den a chvíli pozorujte jakou rychlostí se zde jezdí - určitě to bude stát za to.
Mape napsal:
Tady bych se rád zeptal já Vás jestli tady skutečně POKAŽDÉ jedete max. 20kou. A popravdě prosím Smile

Popravdě po přejetí příčného zpomalovacího prahu na několik sekund při řazení jedu přes 20,ale zase hned zpomalím a snažím se jet dvacet - takže ANO.

Ale vtom to je! já nemám důvod tu jet rychle,protože tu bydlím a narozdíl od Vás tu neprojíždím,nýbrž vjedu do vrat. Proto na sídlišti (většinou postavené na okraji města,odkud se nedá nikam dál jet) není obytná zóna,protože po sídlišti nikdo (normální) nejezdí 70km/hod. jako naší ulicí (ulice skoro v centru města se školkou a školou a také oblíbená zkratka),ale jede pěkně pomaličku "hlídá si z obou stran zrdcátka,aby si je neurazil o zaparkovaná auta nebo kontejner a hledá si místečko kam zaparkuje", takže asi proto to nepřišlo někomu jako dobrý nápad Smile .

Mape napsal:
Tady bych se přimlouval za zbudování zpomalovacího příčného prahu před školkou i před školou.

Jsem rád,že máme stejný názor na přidání prahu ještě před školu.

Mape napsal:
Souhlasím s Vámi, ale narozdíl od sídliště je jak škola tak školka časově omezena. A časově omezena dokáže být i dopravní značka(např.: Pracovní dny od 7:00 do 16:00).

Souhlasím s Vámi,doopravdy časově omezena dokáže být i dopravní značka,ale to na ní můžete mít vyznačen jakýkoli časový harmonogram nebo různé omezení rychlosti. Když dodržování těchto omezení nebude nikdo dostatečně intenzivně kontrolovat je vše zbytečné a auta vám ulicí budou svištět dál. Spoléhat na to,že když zrušíte obytnou zónu a místo ní upravíte dopravu umístěním dopravní značky např. rychlost omezena na 30km/hod. Pracovní dny od 7:00 do 16:00 a řidiči vám rázem začnou dodržovat předpisy a pojedou podle této značky je nezlobte se na mě naivní.

Tondas napsal:
Podle mě je příslušníků MP málo - jen pět a nestíhají

Mape napsal:
Nesouhlasím. K MP v Chrastavě mám velké výhrady. Ještě mi nikdo nebyl schopen napsat konkrétní příklad jak mu MP pomohla. Kromě měření 20ky v Revoluční

Za svým názorem si stojím. (Nevím zrovna jaký příklad bych vám uvedl jak by vám MP pomohla,ale co víte,co vám do budoucna život přinese,náhoda je .....-ne že bych vám přál něco zlého-a třeba změníte na MP názor. A ve vší úctě popravdě nemám zájem vás o potřebnosti MP v Chrastavě přesvědčovat,myslím si,že je to obsahem jiného fóra a ne tohoto).

Tondas napsal:
A něco pro odlehčení: Chápu,že je to příjemná zkratka když jedete např. ze Střeláku pro akční zboží z letáku do Plusu,ale nechceteli jet 20km/h, jeďte raději přes náměstí,budete tam stokrát rychleji.

Mape napsal:
Tohle beru skutečně jen pro odlehčení a s vědomím, že jste to nemyslel vážně.

Víte co se říká: " Na každém šprochu pravdy trochu " Smile

Na závěr bych si dovolil návrh:
Přestat srovnávat "situaci" na sídlišti se "situací" v rodinné zástavbě (srovnávání hrušek s jabkama)
Přestat přemýšlet o zrušení obytné zóny v Revoluční ulici
Vybudovat ještě jeden příčný zpomalovací práh a to před školou
Zintenzivnit měření rychlosti jízdy v Revoluční ulici

K tomuto návrhu mě vede přesvědčení že:
- situace na sídlišti se nedá srovnávat se situací v rodinné zástavbě v centru města
- omezení rychlosti v jasně specifikovaném čase bez její kontroly dodržování k ničemu nepovede a tudýž je neúčinná

S pozdravem Tondas
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mape



Založen: 25.7.2007
Příspěvky: 147
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: ne červen 22, 2008 11:45 pm    Předmět: Citovat

Tondas napsal:
Vy ulicí Revoluční projíždíte, já v ní s rodinou celoročně bydlím Smile


V Revoluční bydlí manželky rodiče, takže tady skoro denně parkuji (modrá octavia s pražskou značkou), děti máme dvě a též si tady často hrají. Vím tedy o čem je řeč.

Tondas napsal:
Popravdě po přejetí příčného zpomalovacího prahu na několik sekund při řazení jedu přes 20,ale zase hned zpomalím a snažím se jet dvacet - takže ANO.


Super ... nemám důvod nevěřit. Popravdě já tak super občas nejsem.

Tondas napsal:
protože po sídlišti nikdo (normální) nejezdí 70km/hod. jako naší ulicí


Bohužel tady pravdu nemáte. Stačí jen chvíli postát a zjistíte, že ti samí magoři co jezdí Revoluční jezdí i po sídlišti (občas i z hospody) !

Tondas napsal:
Spoléhat na to,že když zrušíte obytnou zónu a místo ní upravíte dopravu umístěním dopravní značky např. rychlost omezena na 30km/hod. Pracovní dny od 7:00 do 16:00 a řidiči vám rázem začnou dodržovat předpisy a pojedou podle této značky je nezlobte se na mě naivní.


Ale to je přeci to samé jako s obytnou zónou. Jde jen o to to kontrolovat. Nevidím rozdíl v kontrolování značky "obytná zóna" a značky omezující rychlost. Naopak vidím rozdíl ve zbytečném omezování v době kdy to není třeba.

Tondas napsal:
(Nevím zrovna jaký příklad bych vám uvedl jak by vám MP pomohla,ale co víte,co vám do budoucna život přinese,náhoda je .....-ne že bych vám přál něco zlého-a třeba změníte na MP názor.


to je právě ono ... to zatím nemohl nikdo (na tomto fóru). Já osobně jsem je potřeboval několikrát ... a bohužel marně. (viz. jiné fórum)

Tondas napsal:
(Přestat srovnávat "situaci" na sídlišti se "situací" v rodinné zástavbě (srovnávání hrušek s jabkama).


To srovnání jsem uvedl proto, že je na něm krásně vidět nekoncepčnost v této oblasti na území města. Značky se umísťují jak se to právě hodí a na logiku se kašle Sad

Tondas napsal:
omezení rychlosti v jasně specifikovaném čase bez její kontroly dodržování k ničemu nepovede a tudýž je neúčinná


Viz nahoře. Bez kontroly je to stejné i s obytnou zónou.

Přeji co nejméně magorů na silnici a ještě jednou se přimlouvám za zbudování POŘÁDNÝCH zpomalovacích pásů. Pak bude jakákoli značka zbytečná.


Mape
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tondas



Založen: 7.6.2008
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: po červen 23, 2008 11:24 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den.

[quote="Mape"] V Revoluční bydlí manželky rodiče, takže tady skoro denně parkuji [ quote]
Takže i Vy máte přehled a na základě toho jistě chápete a čem píši.

[quote="Mape"] Bohužel tady pravdu nemáte. Stačí jen chvíli postát a zjistíte, že ti samí magoři co jezdí Revoluční jezdí i po sídlišti (občas i z hospody) ! [ quote]
Uznávám,že v tom jak rychle se jezdí po sídlišti mít pravdu nemusím (neznám skutečnosti),ale podle zkušeností od nás mě proto vůbec nepřekvapuje,že tak jezdí i po sídlišti a pod vlivem. Protože když je někdy vidim jak bezohledně během dne kolem nás prosvištěj,řeknu si,že střízlivý by takhle nejel a povzdechnu si:"Škoda,že tu není monitorovací kamera,která by to zaznamenala!" Nebo alespoň radarová světelná tabule s informací jakou rychlostí právě jedete, kterou mají např. v Hodkovicích. (vsuvka mimo téma: Ikdyž možná by jí ukradli tak jak část světelné dopravní signalizace a tím skutečně ohrozili životy lidí kteří tu po dobu nefunkčnosti tou dobou projížděli,když tu byla přechodně instalovaná kvůli obousměrnému provozu při nedávných Chrastavských slavnostech.)
A dále mě potěšilo,že uznáváte,že v Revoluční se nejezdí zrovna košér.

[quote="Mape"] Ale to je přeci to samé jako s obytnou zónou. Jde jen o to to kontrolovat. Nevidím rozdíl v kontrolování značky "obytná zóna" a značky omezující rychlost. Naopak vidím rozdíl ve zbytečném omezování v době kdy to není třeba. [ quote]
Ano,přesně o to mi také jako Vám jde a to je ten důvod proč zde píši:
"ZINTENZIVNIT ZATÍM KONTROLY RYCHLOSTI NEŽ SE NAINSTALUJE PŘED ŠKOLOU DALŠÍ PŘÍČNÝ ZPOMALOVACÍ PRAH !!!"

S ostatním si dovolím trošku nesouhlasit, malý rozdíl mezi obytnou zónou a značkou časově omezující rychlost vidím:
1)V obytné zóně smějí chodci užívat pozemní komunikaci v celé její šířce. Hry dětí na pozemní komunikaci jsou dovoleny.
2)V obytné zóně smí jet řidič rychlostí nejvýše 20 km/h. Přitom musí dbát zvýšené ohleduplnosti vůči chodcům, které nesmí ohrozit; v případě nutnosti musí vozidlo zastavit. Stání je dovoleno jen na místech označených jako parkoviště.
3)V obytné zóně musí chodci umožnit vozidlům jízdu. To platí i pro hrající si děti.

A protože píšete,že máte dvě děti které si též tady často hrají jistě chápete,že se my o ty své a nejen o ty své,ale o všechny ostatní které zde chodí do školky a školy díky těmto projíždějícím magorům bojíme.


A na závěr mě teď ještě napadla jedna "kacířská myšlenka",která by to vše vyřešila (ikdyž vím a chápu,že je z mnoha důvodů neproveditelná): "Ano,zrušme v Revoluční ulici obytnou zónu a nahraďme ji PĚŠÍ ZÓNOU! Very Happy .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mape



Založen: 25.7.2007
Příspěvky: 147
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: čt červen 26, 2008 7:18 am    Předmět: Citovat

No a je to .. zákonodárci se zamysleli ... a vymysleli :

http://www.novinky.cz/clanek/143419-straznici-nebudou-smet-merit-rychlost-odhlasovala-snemovna.html

Mape
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com