Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

TAk to jsem rád, že máme novou ředitelku MŠ......
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ivana markova



Založen: 27.9.2012
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2012 6:02 pm    Předmět: školkovné Citovat

Dobrý den,
vím, že se tady řeší hlavně transpartentnost přijetí do školky, ale mě by spíše zajímalo, proč se v Chrastavě platí, tak vysoké školkovné?? Téměř 700,- za měsíc mi přijde opravdu hodně. Když se podíváte na ostatní školky v regionu, tak je všude okolo 300,- až 400,-. Můžete mi pane starosto nebo někdo kompetentní k tomu něco říct??
děkuji Iva Marková
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2012 9:19 pm    Předmět: To: ivana marková Citovat

Dobrý den,
omlouvám se, trochu jste mě svým dotazem zaskočila. Dosud jsem v tomto směru žádné problémy nezaregistroval. Berte prosím moji dále uvedenou odpověď jako základní. Předám dále tuto otázku paní místostarostce, která má školství v gesci (samozřejmě též paní ředitelce). Prosím kontaktujte paní mst na 482363815. Je pravdou, že zřejmě patří školné v naší MŠ k těm vyšším i když zdaleka ne o tolik, jak jste uváděla.

Školné v naší MŠ je 660,- Kč. Školné v MŠ Hrádek (kterou jsem otevřel jako první) je 500,- Kč. Školné v MŠ Liberec pod Ještědem je 555,- Kč, v MŠ Jablůňka je 691,- Kč.

Pozn.: Strašně špatně se mě školné hledalo u MŠ v Lbc. U několika jsem přes usilovné pátrání nic nenašel (na tolik kritizovaných webových stránkách naší MŠ je uvedeno velmi přehledně hned na titulní stránce).

Z vyhlášky č. 14/2005 Sb. §6 ve znění pozdějších předpisů platí, že úhrada je maximálně 50% neinvestičních nákladů (tzn. minimálně z 50% je docházka dítěte městem dotována). Dále nejsou v tomto zahrnuty náklady na mzdy apod.

Jak jsem již uvedl, předám tuto věc paní mst a paní řed. Zda po vašem podnětu dojde či nedojde ke změně budu informovat, každopádně bych byl nejraději, abyste přímo kontaktovala paní mst.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ivana markova



Založen: 27.9.2012
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 8:56 am    Předmět: Citovat

Určitě se paní místostarostce ozvu. Koukala jsem na stránky uvedených školek, které jste citoval.. Mě by vůbec nevadilo platit těch uvedených 660,-, které už platíme, kdyby služby školky za to stály. Proč se v jiných (ne samozřejmě ve všech) nabízí např. kurzy lyžování pro děti, kurz cyklistiky, apod. a naše školka nic podobného nenabízí. Když už platíme tu vyšší částku, oproti ostatním, tak proč to těm službám neodpovídá?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zita Václavíková



Založen: 27.8.2007
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: út říjen 02, 2012 11:02 am    Předmět: Citovat

Dobrý den - na základě Vašich dotazů jsem požádala paní ředitelku, aby mi připravila kompletní podklady (co si vše platíte, jaké jsou aktivity a další) - příští středu máme schůzku, kdy tyto podklady dostanu a pak je ihned zde zveřejním. Pak bych byla ráda, kdyby jste mne kontaktovala a můžeme, spolu s paní ředitlkou, řešit případné návrhy na zlepšení služeb našich školek (Chrastava i Vítkov).
Zita Václavíková místostarostka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ivana markova



Založen: 27.9.2012
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 4:59 pm    Předmět: Citovat

Děkuji za ochotu. Po zveřejnění dalších informací se Vám určitě ozvu a domluvíme se na schůzce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zita Václavíková



Založen: 27.8.2007
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: pá říjen 19, 2012 12:06 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den - zde jsou podklady, které vypracovala paní ředitelka Hochmanová k činnosti a aktivitám MŠ Chrastava viz. přílohy). Ještě malý dodatek:
Náklady na jedno dítě za měsíc jsou 1.328,50 Kč (t.j. režie - elektřina, plyn, voda, opravy, údržba, služby, pojistky, poplatky odpisy majetku, materiál, hračky nábytek) z toho rodiče platí 660,- Kč zbytek dopláci město. Další platba rodičí je 680,- Kč/ 1 dítě na jídlo. Veškerá výchovná činnost je pro rodiče zdarma ( placena státem). Zita Václavíková
http://www.chrastava.cz/skolstvi/ms1.pdf
http://www.chrastava.cz/skolstvi/ms2.pdf
http://www.chrastava.cz/skolstvi/ms3.pdf
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ivana markova



Založen: 27.9.2012
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: pá říjen 19, 2012 5:23 pm    Předmět: Citovat

Moc děkuji za vypracované materiály, ale takhle to může napsat každý a částky si vymyslet. Myslela jsem, že to bude něčím podložené-např. faktury, vyúčtování, apod. V pondělí se Vám tedy ozvu a domluvíme si schůzku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petra164



Založen: 22.8.2007
Příspěvky: 116

PříspěvekZaslal: čt říjen 25, 2012 9:16 pm    Předmět: Citovat

Pavla napsal:
Dobrý den, já k diskuzi o přijetí do mš nemám žádné příspěvky, ale co chci napsat, se týká mš a myslím si, že je čas to začít řešit. Do Chrastavy jsme se přistěhovali z Hrádku a příští rok budem dceru dávat do školky. Co jsem ale slyšela o paní ředitelce tak nemám slov a nechápu jak mohla být paní ředitelka znovu zvolena! Zatím jsem o paní ředitelce neslyšela nic dobrého. Je arogantní, nemá vztah k dětem a školka ve které je - nádražní - o té slyším jen samé špatné věci a hromada maminek by tam svoje dítě nedala, pokud by nemusely. Nikdy jsem na nějaké povídačky nedala, je hromada rodičů co si všechno moc berou a zveličujou. Jenomže jak se říká - na každém šprochu, pravdy trochu. Nakonec jsme se dozvěděli přímo od člena naší rodiny, že měli v nádražní svojí dceru a paní ředitelka jí nutila do jídla, až z toho holčička zvracela a pak už se do školky ani netěšila a nechtěla tam chodit. Není se čemu divit že? Potvrdili mi i další věci co jsem slyšela, takže hromada maminek jen tak nekecá ale zřejmě je to pravda bohužel. Jak je tohle možné? Co mě také zarazilo je to, že chrastavská školka nemá žádné internetové stránky. V dnešní době je to docela velké mínus. A hlavně veliká nevýhoda. Rodiče co chtějí dát svoje dítě do školky si prohlédnou fotky jak to ve školce vypadá, podívají se na fotky dětí z různých akcí, mají tam napsané všechny potřebné informace.... prostě docela základ. A když jsem scháněla informace o mš v Chrastavě, tak mi na netu vyběhlo pár řádků o každé školce a to je vše. Docela ubohé!!! Přijde mi, že se tady doba úplně zastavila a je to všechno jako za dob, kdy chodila do školky naše generace. Prostě se dítě odvede do školky, zavřou se za ním dveře a pak si ho vyzvednete. Ať se nikdo nedozví jak to tady vypadá a jak to tu chodí. Jednou za rok je den otevřených dveří a to asi stačí. Jak to, že Hrádek, Nová Ves, Vítkov, Mníšek - všichni mají pěkné internetové stránky a Chrastavská mš má jen strohé informace napsané v pár řádcích. Paní ředitelka evidentně nemá zájem něco měnit. Opravdu mě to mrzí, když člověk dává svoje dítě poprvé někam mězi lidi a slyší o tom místě ne moc pěkné informace. Myslím si, že je to veliká škoda a hlavně veliká ostuda. Mělo by se s tím něco udělat. Je jiná doba a mš v chrastavě se někde zasekla, jak v přístupu k dětem, tak v medializaci.


Tak k tomuto já se mohu přesně vyjádřit. Slyšela jsem také spoustu těchto věcí od maminek, které děti ve školce v Nádražní ul.měli, jak je nutí do jídla, jak jim nedopřávají dostatek toaletního papíru, aby se šetřilo, a dalších X věcí. A jelikož můj syn chodí do školky v Revoluční ul do logopedické třídy, kde jsme 100% spokojeni, tak jsem byla zklamaná, že dcera tam místo nedostala. A opravdu jsem se dle těch věcí z doslechu obávala. Dcera zatím chodí dvakrát v týdnu, a jako protest si zřejmě vzala do hlavy, že tam zkrátka nebude jíst. Když jsem to po první návštěvě školky slyšela, že nejedla vůbec nic, ani sousto (a přitom ona je doma hodně velký jedlík), tak jsem opravdu nevěřícně kroutila hlavou. Navíc ráno při příchodu do školky opravdu plakala a ve třídě si klekla a měla takový menší herecký výstup. Po třetí návštěvě už ale neplakala, což je u mé tvrdohlavé dcery opravdu známka toho, že se jí ve školce velmi líbí, nyní je na tom tak, že se mne každý den ptá, kdy už do školky půjde, takže to je pro mne známka, že se jí tam opravdu neděje vůbec nic zlého a naopak se jí tam velmi líbí. A co se týče jídla? Ačkoliv ani neochutná, což já po ní doma například vyžaduji, tak paní učitelky ji nic nenutí, v jídelně s nimi nejsem, ale kdyby to tak bylo, už bych ji tam nedostala ani párem volů, na to ji znám až moc dobře. Takže ačkoliv se říká, že na každém šprochu pravdy trochu, tak já musím říct, že na těch pomluvách, co jsem slyšela já pro mne není ani špetka pravdy...
Navíc vše se mnou obě paní učitelky řeší, jsou milé a vstřícné, takže já si myslím, že je to zkrátka otázka lidského přístupu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zdenca78



Založen: 3.2.2011
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 5:24 am    Předmět: Citovat

Dobrý den,

chtěla bych se též vyjádřit k této diskuzi. Náš syn chodí do školky v Revoluční ulici. Musím říct, že se o našeho syna velmi dobře starají a věnují se mu. Spíše bych se chtěla vyjádřit k příspěvku paní místostarostky, kde v příloze uvádí (matriál vypracovala paní ředitelka) jaké náklady jsou na provoz školky a které aktivity mají děti v rámci vzdělávacího programu zdarma. Na to celé jsem koukala s velkým úžasem, hlavně na přílohu, kde je uvedeno co mají děti "zdarma". Tak předně za každé divadélko nebo návštěvu kina se ve školce platí. Platí se za každý výlet. Není pravda, že výlet do ZOO je zdarma. Zaplatili jsme 130 Kč. Dále za plavecký výcvik se platí 1300,-Kč za pololetí. Není to zrovna málo, aby někdo tvrdil, že je to zdarma. Dále bych chtěla říct, že za každé dítě se ve školce platí tzv. SRPŠ ve výši 300,- Kč. Tyto peníze jsou určené na nákup dárků pod stromeček nebo na různé besídky. Vedle školného a stravného musí rodič vydat další ne zrovna malé prostředky. Proto bych byla moc ráda, kdyby paní ředitelka vše uvedla na pravou míru a nemystifikovala veřejnost.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petr



Založen: 26.8.2007
Příspěvky: 150

PříspěvekZaslal: út říjen 30, 2012 1:01 pm    Předmět: Citovat

Tak tedy po shlédnutí uvedených příloh mě napadlo totéž - uvádět v rámci "obhajoby" vysoké ceny (nehodnotím ji) - pěší výlety po okolí či opětovně placené návštěvy divadel či bazénu je snad trochu divné kafe. Co mě však zarazilo jakou částku cca 830 000 vydává školka na opravy,údržbu služby účto opravy ?! cca 70 tis měsíčně. nejsem ekonom, ale napadlo mě proč jsou odpisy uvedeny jak na straně příjmu tak na straně výdajů ?? může mi to někdo prosím vysvětlit - Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Helena Hochmanová



Založen: 7.11.2012
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: st listopad 07, 2012 10:26 am    Předmět: Citovat

Vážený pane Petře, přesto, že Vás vůbec neznám zariskuji, a pozvu Vás na schůzku se mnou, kde Vám danou problematiku osvětlím.
telefon: 485143665, mail: mschrastava@volny.cz
Bc. Helena Hochmanová - ředitelka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petr



Založen: 26.8.2007
Příspěvky: 150

PříspěvekZaslal: čt listopad 08, 2012 12:41 pm    Předmět: Citovat

Paní Heleno, děkuji za pozvání nicméně vzhledem k tomu, že naše děti jsou už mimo "předškolní" věk pokládám to za zbytečné.

Pozastavil jsem se nad některými položkami v uvedeném přehledu, které se "a to nejen mě" zdají jako nadhodnocené. Myslím, že odpověď lze napsat i sem na fórum, neboť by jistě zajímala více lidí. Je přeci pravděpodobné, že bych vaše případné vysvětlení na uvedené téma uveřejnil i pro informaci dalším diskutujícím.

Nezlobte se na mě,ale pokud chcete osvětlit výše uvedené není nic jednoduššího než to udělat veřejně a zabránit tak dalším spekulacím.

Děkuji za pochopení Petr
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com