Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Městská policie
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Úřady a instituce
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pivíťa



Založen: 22.7.2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: ne srpen 03, 2008 6:47 pm    Předmět: Citovat

já se taky přidám k negativnímu hodnocení chrastavské MP...protože mi připadá, že nic nedělaj, je sice hezký že sbíraj zatoulaný psy, Rolling Eyes ale to sem psát nechtěl, chtěl sem napsat o tom, že nějakej pátek máme problém s vrakama aut u sousedů, sice tam dostal na sklo papír od MP, ale tím to asi skončilo, to bude asi tim, že to sou jejich kamarádi a choděj spolu chlastat...
Jo a aještě mi na MP vadí, že jezděj služebním autem jak hovada, nedávno jsem jel autem na náměstí směrem k liberecké a vozidlo MP nejen že mi nedalo přednost v jízdě( když vyjíždělo od úřadu), ale při následném odbočení u technických služeb nedal ani blinkr(asi ho dávat nemusej).
Ale abych tu nepsal jenom negativa,tak jsem je párkrát viděl u plusu hlídkovat asi kvůli obyvatelům z kováku...
Jenom to Black Hawk: ještě jsem je nezažil aby preventivně působili nad bezpečností obyvatel..jo, třeba na slavnostech choděj po městě, nebo o pouti,ale to je tak asi všechno..páni "strážníci"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VELITEL MP



Založen: 1.8.2007
Příspěvky: 123

PříspěvekZaslal: po srpen 04, 2008 8:32 am    Předmět: Citovat

Dobrý den pane Mácho.
1) Městská policie Chrastava má 5 strážníků a v tomto počtu není možné sloužit 24 hodinové služby. Od nového roku nám také přibyl výkon služeb ve Stráži nad Nisou. Městská policie Chrastava ve Stráži nad Nisou odslouží měsíčně pětinu služeb.
2) Lokalita Střelecký vrch je kontrolována pravidelně jak v denních,odpoledních, tak i nočních hodinách dle možností. Je mi líto, že strážníky nevidíte, ale nechodí jen pod vašimi okny.
3) O víkendech jsou nárazově kontrolovány problematické restaurace na Střeleckém vrchu zejména - LUCKY BAR, BAR 777, ale také PLAVÁČEK.
4) Ul.Revoluční je kontrolována při každé službě několikrát a pokud je zjištěn pohyb problematických osob ve vestibulech školky či školy, hlídka je z místa nekompromisně vykáže a při porušování veřejného pořádku, či při zjištění jakéhokoliv přestupku městská policie postupuje podle zákona.
5) Pokud nikdo neslouží, je pevná linka MP Chrastava přesměrována na OOPčr Chrastava. Mobilní telefon MP Chrastava je vypnutý. Pokud se občan nedovolá z jakéhokoliv důvodu, doporučuji volat vždy linku tísňového volání Pčr 158. Operační důstojník na lince 158 pošle nebližší hlídku Pčr na místo určení.
6) Váš výpočet 3.500.000,- je mylný.
7) Vaše názory na fungování městské policie jsou neobjektivní a pravděpodobně i zaujaté proti policii celkově, což vyplývá z vašich negativních zkušeností a jsou názorem jedinců, ale samozřejmě i toto chápu a respektuji.
Cool Mrzí mne, že pokud máte nějaké problémy, nezastavíte se za mnou na služebně osobně. Jistě by se našlo vždy nějaké řešení a třeba by jste změnil názor na policii jako celek.
9) Není v silách žádné policie na světě uspokojit všechny občany tak, jak by si představovali.
10) Městská policie bude zveřejňovat stručný obsah událostí jednou měsíčně a to pravděpodobně v Chrastavských listech.


S pozdravem
Alan Grebson velitel MP Chrastava
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
VELITEL MP



Založen: 1.8.2007
Příspěvky: 123

PříspěvekZaslal: po srpen 04, 2008 9:02 am    Předmět: Citovat

Važený pane Pivíťo.
1) Problematiku vraků ve Vaší lokalitě navrhuji řešit osobně u nás na služebně - z vašeho e-mailu se nedá určit o jakou lokalitu se jedná.
2) Pokud máte k tvrzení o rychlosti a nedání přednosti v jízdě nějaký hmatatelný důkaz, předejte ho a odpovědný strážník bude potrestán. Pokud důkaz nemáte nikomu takové jednání nedokážete. Pokud se tak opravdu stalo, hluboce se Vám jménem městské policie Chrastava omlouvám. Strážníci jsou také jen lidé a nejsou neomylní. Jako asi každý řidič někdy udělají chybu.
3) Pojem ,, preventivně působit nad bezpečností obyvatel " se týká širokého spektra působnosti. Neznamená to jen chodit mezi lidmi při nějaké akci.
4) Děkujeme za negativní i pozitivní příspěvek.

S pozdravem
Alan Grebson velitel MP CHrastava
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
VELITEL MP



Založen: 1.8.2007
Příspěvky: 123

PříspěvekZaslal: po srpen 04, 2008 9:25 am    Předmět: Citovat

!! UPOZORNĚNÍ !!

MĚSTSKÁ POLICIE CHRASTAVA nemá stálou službu 24 hodin denně.

služebna MP CHRASTAVA : 485 143 533
mobil MP CHRASTAVA : 603 941 561

V případě naléhavosti volejte linku tísňového volání Pčr 158 .



Alan Grebson velitel MP Chrastava
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Black Hawk



Založen: 18.11.2007
Příspěvky: 5
Bydliště: CHRASTAVA

PříspěvekZaslal: po srpen 04, 2008 11:05 am    Předmět: Citovat

Tak, že jsme se dostali k jádru věci. Město pronajalo M-club a tak asi chyba bude jinde co říkáte ? Myslím, že policie to asi nevyřeší a dokud tam tento pajzl bude tak budou problémy s nočním klidem. Asi by nebylo od věci jednat s městem o zrušení této ,,bezva hospody". Oddychli bychom si všichni co říkáte obyvatelé sídliště ??? A ještě k tomu, zda mi městská policie pomohla či nikoli. Koukám, že jste si odpověděl sám. Koukám na tuto problematiku z trochu jiného úhlu. Jsem rád, že v našem městě je jak městská tak státní policie. Alespoň se mají vagabundi čeho bát. Jeden příklad : Někdy okolo ledna hlídka městské policie jako obvykle v nočních hodinách zejména o víkendu zaparkovala auto nedaleko vietnamské hospody na Střeleckém vrchu. Vystoupila-náhle od vietnamců vyběhla skupina opilců a jeden znich viditelně nalitej začal velice agresivně napadat nějákého hocha. V ten moment byla venku celá hospoda podivných lidí (romové,bulhari atd.) asi kolem 30 lidí odhadem. Jeden strážník okamžitě varoval agresora, následně agresor vystartoval na strážníka a pokusil se ho také napadnout. Ale ouha. Leč byl strážník o něco menší než agresor, vystartoval takovou rychlostí, že dav lidí nevěděl která bije. Přál bych vám vidět jak se ten agresor prolétl vzduchem a v momentě ležel na zemi s pouty na rukou a v mžiku seděl ve vozidle městské policie. Nikdy jsem nic takového neviděl jen snad ve filmu. Těch nadávek co dal strážníkům a výhrůžek, ale přepočítal se. Bohužel tím to neskončilo. Rozlícený dav opilců různých národností se shlukoval kolem auta městské policie, že svého sťatého kamaráda vysvobodí. Strážníci velice profesionálně dav zklidnili a vše se obešlo bez dalších incidentů. Mohli se taky sbalit a odjet a nechat to tam na pospas. Ale to neudělali a zůstali na místě dokud nebyl klid. A to sloužili pouze dva. Asi až po dvaceti minutách jim přijela na pomoc policie státní. Ale to už bylo pozdě. Kluci z městský to zvládli sami. Tak, že jsem chtěl ríci, že mě osobně třeba nepomohli, ale vidím, že jim taky nikdo není lhostejný a pomáhají a nikdo o tom asi nemusí ani vědět. Jestli pak jim ten postižený co ho zachránili poděkoval ??? Pochybuju, protože lidé to považují za samozdřejmost.Vidím je na Sřeleckém vrchu často a převážně v noci o víkendech jak tam hlídkují a mohu vás ujistit, že většinou auto nechají někde na parkovišti a brousí kolem těch hospod aby eliminovali ty opilce co se tam potácejí v delíriu. Několikrát jsem vyslechl partičku vagabundů jak se baví - ,,hele bacha měšťáci na ty pozor ty se s nikým neserou". ti nejsou měký jako státní. Věřím, že kdyby jich bylo víc a mohli sloužit nepřetržitě tak by situace ve městě byla jistě ještě lepší. Hold jak se říká ,, za dobrotu na žebrotu". Je hrozně jednoduché házet na ně spínu. Jsem přesvědčený, že si toto nezaslouží. Kdyby v našem městě městská policie nebyla - byl by zde Bronx. A bude hůř neboť tato společnost k tomu spěje. Děkuji městské polici, ale i státní policii za přínos pro naše město.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Oldřich Němec



Založen: 16.4.2007
Příspěvky: 28

PříspěvekZaslal: po srpen 04, 2008 2:17 pm    Předmět: Hodnocení městské policie Citovat

Přidám se k těm, kteří hodnotí městskou policii kladně. Je to z důvodů mnohaleté spolupráce s MP v Chrastavě, ať již jako úředníka MěÚ nebo v posledních letech jako zastupitele.

Potřebuji chrastavskou městskou policii občas jako každý další občan, a vždy, pokud jsem zavolal, že je někde nějaký problém, byl jsem vyslechnut a vzápětí městští strážníci také konali.

Osobně mě mrzí, že se jejich "rajón" rozšířil o obec Stráž nad Nisou, nicméně bylo to tehdy většinové rozhodnutí zastupitelstva. O tom, jaká pozitiva či negativa tato věc přináší, bude určitě i předmětem vyhodnocení tohoto rozhodnutí zastupitelstvem města v budoucnu.

Sám za sebe říkám, že městská policie - z mého pohledu - úkoly plní. O tom jsem se sám mnohokrát přesvědčil jako občan i jako zastupitel města.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Pivíťa



Založen: 22.7.2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2008 5:46 pm    Předmět: Citovat

Vážený pane Veliteli, děkuji za Vaši odpověď. Dávno bych volil Vámi nabídnutou možnost ohledně vraků, ale bohužel majitel těchto vraků se vychloubá, že je velkým kamarádem MP, a kdyby si na něj někdo stěžoval, tak by na to mohl doplatit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VELITEL MP



Založen: 1.8.2007
Příspěvky: 123

PříspěvekZaslal: st srpen 06, 2008 10:17 am    Předmět: Citovat

Vážený pane Pivíťo, doporučuji zaslat podnět poštou na adresu městské policie Chrastava. Stačí , když napíšete lokalitu a o jaký konkrétní problém jde. Na vychloubání bych nebral zřetel, protože opak bude pravdou.
S pozdravem Alan Grebson velitel MP Chrastava
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tondas



Založen: 7.6.2008
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: po srpen 11, 2008 8:14 pm    Předmět: Citovat

Také se přidám k těm, kteří hodnotí městskou policii kladně a souhlasím s názory Černého jestřába (třeba s příspěvkem v tomto fóru z 2.8.2008) a napíši Vám, kde nám MP pomohla.

[u]Má kladná zkušenost s MP:[/u]
Není to tak dávno co jsme si s dětmi hráli na ulici v Revoluční, kde bydlíme (hráli?-je zde totiž obytná zóna, kterou by Mape tak rád zrušil). Když v tom se ze zatáčky od Sokolovny vyřítilo v protisměru (ulice je od školky k Sokolovně jednosměrná) auto. Řidič měl u sebe stažené okénko a když se blížil k nám zpomalil. Řekl jsem mu, že jestli o tom neví, tak že jede v protisměru, načež mi odpověděl, že o tom neví, že si nevšiml žádné značky.
Nelenil jsem a šel se k Sokolovně (kde vím, že je značka umístěna) podívat. Jaké bylo moje překvapení, když jsem na místě zjistil, že dopravní značka Zákaz vjezdu všech vozidel je otočená o 180° a dopravní značka Přikázaný směr jízdy (přikazující jet řidičům do Bezručovi ulice) také o 180°.
Vytočil jsem tedy ihned čislo MP uložené v mobilu, abych jim to ohlásil (na druhé zazvonění mi to policista zvedl). Popsal jsem mu co se stalo, načež mi policista poděkoval za zavolání a že tam hned vyjíždějí a dají to do pořádku (sám jsem značky na zpět neotáčel, znám lidi, ještě by mě obvinili, že jsem je otočil já sám).
[b]Po 15 minutách od telefonátu s MP [/b]jsem musel jet autem pryč a když jsem míjel obě dopravní začky [b]byli už správně otočené.[/b]

"A PAK ŽE NEROSTOU !" Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jana Kolářová



Založen: 3.4.2008
Příspěvky: 3
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: so srpen 16, 2008 8:01 pm    Předmět: Kulturní dům v Nádražní ulici Citovat

Dobrý den,chtěla bych také naši MP upozornit na dost vážný problém.Bydlím za polorozp. kulturním domem.Nejenže ho stále někdo rozebírá,ale také se po střeše procházejí malé děti jako po hřišti.Vím že by to měla být hlavně starost rodičů,ale jak je vidět není.Když je vidím,tak trnu hrůzou kdy se něco stane,a děti reagují nadávkami.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petra164



Založen: 22.8.2007
Příspěvky: 116

PříspěvekZaslal: ne září 14, 2008 10:28 pm    Předmět: . Citovat

Minulý týden kolem půl čtvrté odpoledne jsem byla svědkem krádeže v Plusu, pán si zabloknul dveře a měl asi připravený za dalšími dveřmi košík narvaný sladkostmi, ten si vzal a projel vchodem zase ven... I s košíkem si odjel přes celé parkoviště směr pošta, zavolala jsem na MP a dovolala jsem do Liberce, což si myslím, že je velká škoda, pán na tel mi řekl, že jim jde volat. Chápu, že má policie málo lidí, aby dva někde po městě hlídkovali a jeden seděl na tel, ale proč tedy když už mají tel přesměrovaný ho nemají přesměrovaný na mobil, který nosí u sebe? Question
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 31.3.2007
Příspěvky: 53

PříspěvekZaslal: út září 16, 2008 12:26 am    Předmět: přesunuto - admin Citovat

Zástupce velitele MP napsal:
Zaslal: 15 září 2008 08:29 pm Předmět: :

Dobrý den,
Vámi uvedená událost byla dnes telefonicky projednána s operačním střediskem Městské policie Liberec. Vaše oznámení uvedené události směřovalo na linku tísňového volání MP Liberec (156), odkud byla tato událost telefonicky předána hlídce MP Chrastava (Městská policie Chrastava nemá linku tísňového volání 156), bohužel při příjezdu hlídky na místo byl na parkovišti ul. Turpišova nalezen pouze prázdný nákupní vozík. K přesměrování hovorů bych pro vaši informaci uvedl, je-li hlídka ve službě, pevná telefonní linka MP Chrastava č. 485 143 533 je přesměrována na mobilní telefon č. 603 941 561, který má hlídka u sebe. Městská policie Chrastava nemá nepřetržitý provoz, proto pokud nikdo není ve službě je uvedená pevná linka přesměrována na PČr Chrastava. Pokud jde o opakované krádeže v prodejně Plus, je to především záležitost vedení firmy, aby zajistila řádnou ostrahu na prodejně. Dokud zde nebude řádná ostraha nebo případné turnikety, které zabrání zpětnému vyjetí z prodejny vchodovými dveřmi, bude stále docházet k událostem, které jste byla svědkem.

S pozdravem Marcel Másílko zástupce velitele MP Chrastava.


Naposledy upravil admin dne út září 16, 2008 12:31 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
admin
Site Admin


Založen: 31.3.2007
Příspěvky: 53

PříspěvekZaslal: út září 16, 2008 12:29 am    Předmět: přesunuto - admin Citovat

Chrastavák napsal:
Zaslal: 15 září 2008 09:44 pm Předmět: Dotaz

Mě by zajímalo/a asi ne jen mě/ na co vlastně MP v Chrastavě je???Většinou,když se děje nějaký přestupek,či trestný čin,hlídka neslouží...
Ve večerních,nočních hodinách a o víkendech je potřeba mít možnost požádat MP o pomoc,ale to bohužel...
Třeba Hrádek slouží nonstop a je to o něčem jiném...
Laughing Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
VELITEL MP



Založen: 1.8.2007
Příspěvky: 123

PříspěvekZaslal: út září 16, 2008 5:03 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den.
Městská policie Chrastava je orgánem města. Přispívá k ochraně a bezpečnosti osob a majetku. Dohlíží na dodržování pravidel občanského soužití. Přispívá v rozsahu stanoveném tímto nebo jiným zákonem k bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Odhaluje přestupky a jiné správní delikty. Upozorňuje fyzické a právnické osoby na porušování obecně závazných právních předpisů a činí opatření k nápravě. Tolik asi k vaší otázce na co vlastně je MP v Chrastavě. Městská policie v Chrastavě má 5 strážníků a neslouží 24 hodin denně. Městská policie v Hrádku n. Nisou má nepřetržitou službu a to znamená, že její početní stav je mnohem větší než u MP v Chrastavě. Samozdřejmě i náklady na 24 hodinou službu jsou mnohem větší. Chrastava má oddělení státní policie, která má pokrytou 24 hodinovou službu. Doporučuji při naléhavosti volat linku tísňového volání Pčr 158. Tam se dovoláte vždy a bez problémů.

S pozdravem Alan Grebson velitel MP Chrastava
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Chrastavák



Založen: 21.6.2007
Příspěvky: 225

PříspěvekZaslal: út září 16, 2008 5:16 pm    Předmět: Citovat

Dovolte,abych se zasmal veliteli MP...V Hradku je pouze o dva strazniky vice a slouzi nonstop..Takze asi tak..Potom nema cenu hovorit o tom,proc MP v Chrastave je...Podle me je docela na nic,kdyz je prave nejvice potreba,tak neslouzi.. Rolling Eyes Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Úřady a instituce Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Strana 3 z 8

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com