Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Cerna skladka ve Vitkove a dalsi osud zboreniste VKK 500

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Filip



Založen: 4.1.2014
Příspěvky: 42

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 6:56 pm    Předmět: Cerna skladka ve Vitkove a dalsi osud zboreniste VKK 500 Citovat

Dobry den,

jiste vite o tom, ze v Dolnim Vitkove dlouhodobe chatra areal byvaleho velkokapacitniho kravina 500. Behem nekolika let zustali na miste rozvaliny a zboreniste. Take jiste neuniklo vasi pozornosti, ze se na miste stale rozrusta obrovska cerna skladka. Tento problem je evidovan krome jineho v Rozboru udrzitelneho rozvoje uzemi, na karte Chrastavy, zavada urbanizace ZU 41 a rizika R 40 a R 41. Dale je cerna skladka evidovana napriklad na serveru zmapuj.to mapujicim cerne skladky v CR.

Rad bych se zeptal, zda existuje ze strany Chrastavy nejaky plan jak nalozit s touto cernou skladkou a obecne s celym zborenistem?

Uvedomuji si, ze pyvodce skladky je nejisty a mesto Chrastava neni vlastnikem arealu ? tim je majoritne firma Bechtel a.s., kterou vede pan Ing. Turek (Integra) a dale casti arealu vlastni Miroslav Kulhavy a Renata Plechata.

Proto jeste jeden dotaz. Je pravda, ze v takovem pripade lze ulozit pokutu za Neudrzovani cistoty na pozemku jehoz je dotycny vlastnikem nebo uzivatelem tak, ze dojde k naruseni vzhledu obce, a to jak fyzicke osobe, dle zakona c. 200 1990 Sb., tak i pravnicke nebo podnikajici fyzicke osobe dle zakona c. 128 2000 Sb., a naridit odstraneni skladky nebo skladku odstranit na jejich naklady?

Dekuji predem za odpoved

Filip

PS. pisu bez diakritiky, protoze mi forum predchozi pokus o zverejneni prispevku shodilo s hlasenim, Vseobecna chyba, Could not insert new word matches, DEBUG MODE

Stranka skladky na serveru mapujicim cerne skladky:
http://skladky.zmapujto.cz/skladka/123301

Karta Chrastavy, priloha Rozboru udrzitelneho rozvoje uzemi
http://docs.liberec.cz/Odb_HA/UAP_2012/Prilohy/E_3_Karty_obci/Chrastava.doc

letecky pohled 2003


letecky pohled 2006


letecky pohled, posledni snimkovani


pozemky vlastnene Betchel a.s. (Turek)


Vlastnicka struktura Betchel a.s.


Pozemky vlastnene Miroslavem Kulhavym


Pozemky vlastnene Renatou Plechatou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Filip



Založen: 4.1.2014
Příspěvky: 42

PříspěvekZaslal: ne leden 05, 2014 9:52 am    Předmět: Citovat

Z nejakeho duvodu prestali po nekolika hodinach fungovat obrazky, tak davam znovu alespon ve forme odkazu. Omlouvam se za chaos.

letecky pohled 2003
http://www.mapy.cz/s/924S

letecky pohled 2006
http://www.mapy.cz/s/924U

letecky pohled, posledni snimkovani
http://www.mapy.cz/s/924W

pozemky vlastnene Betchel a.s. (Turek)
http://sgi.nahlizenidokn.cuzk.cz/marushka/default.aspx?themeid=3&&MarQueryId=D6B992BE&MarQParam0=901255505&MarQParamCount=1&MarWindowName=Marushka

LV Betchel a.s.
http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObjekt.aspx?encrypted=En3AKB6Mh4rjSRcN2ttjwYTwK3fwUQ98tZ6EDotAFvDeiXrxgjXPwoetGBH9fU-f2O9vi8CDmjXrTQomfVd28EwrSh8oQ1wMgZhDluEwr2Iz8kA16rRmXk1c9tmAzAySV4vnuZXA1-Zo1fbiAnstaEG3sKOq2hcpH7oHynXkyRTFnKbjKnsRAEsc2nn6uKVrukdUfBwnjVd9R4ft1-rdTn1Cxp-3uw3Ob2w2riJl7SjLYG5GFzWIQeji9Qpx8hcLrnc5iJUJQdat1bKAutbrth3l75brTkBs

Vlastnicka struktura Betchel a.s.
http://obchodni-rejstrik.podnikani.cz/27162966/bechtel-as/

Pozemky vlastnene Miroslavem Kulhavym
http://sgi.nahlizenidokn.cuzk.cz/marushka/default.aspx?themeid=3&&MarQueryId=D6B992BE&MarQParam0=973386505&MarQParamCount=1&MarWindowName=Marushka

Pozemky vlastnene Renatou Plechatou
http://sgi.nahlizenidokn.cuzk.cz/marushka/default.aspx?themeid=3&&MarQueryId=D6B992BE&MarQParam0=973771505&MarQParamCount=1&MarWindowName=Marushka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bc. Martin Spáčil



Založen: 27.4.2010
Příspěvky: 27

PříspěvekZaslal: po leden 06, 2014 2:49 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,
o celé situaci s VKK 500 v Dolním Vítkově dlouhodobě víme a řešíme jí v rámci zákonných postupů, které jste uvedl ve svém příspěvku. V minulosti na naše výzvy několikrát došlo k odstranění větší části odpadů na náklady vlastníků. Tato lokalita bohužel stále svádí k nelegálnímu ukládání odpadů nejen komunálního charakteru. Vzhledem k nečinnosti a dlouhodobému nezájmu zabezpečit pozemky, vyzýváme vlasníka k úplnému odstranění odpadů a celkovému zajištění celého areálu. V případě nesplnění, bude následovat rozhodnutí o uložení sankce za tento stav. Dále uvádím, že Městská Policie Chrastava ve zvýšené míře monitoruje celé místo i jeho okolí.
S pozdravem.
Bc. Martin Spáčil, referent OVÚS, MěÚ Chrastava
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Filip



Založen: 4.1.2014
Příspěvky: 42

PříspěvekZaslal: po leden 06, 2014 5:12 pm    Předmět: Citovat

Děkuji za rychlou a uspokojivou odpověď. Jsem rád, že se této věci věnujete a že to má i nějaký dlouhodobý vývoj a celá kauza pouze nestagnuje.

Pro inspiraci bych ještě dodal, že podobné problémy se občas úspěšně řeší instalací fotopastí viz odkaz níže, ale to je asi inspirace spíše pro majitele, jak si zajistit pozemek. Případně se mnoha obcím osvědčila spolupráce se servery jako je zmapujto.cz, které umožňují obyvatelům velice snadno nahlašovat černé skládky pomocí aplikací na mobilních telefonech nebo přes internetové stránky a obcím se tak dostane do ruky způsob, jak zmapovat problémové lokality na svém území a jejich aktuální stav.

Stačí pak ukázat tuto možnost dětem ze základní školy a motivovat je například soutěží o co nejvíce nahlášených skládek a máte zdarma efektní způsob monitoringu černých skládek a ještě tím potěšíte děti a vyženete je hrát si v přírodě Smile

Ještě jednou děkuji za odpověď

Filip

Nahlašování černých skládek jako soutěžní hra pro děti

http://www.azrodina.cz/5014-skolaci-uspesne-zmapovali-cerne-skladky

http://www.novinky.cz/domaci/298989-z-ceska-se-stava-skladka-lide-vyhazuji-odpad-u-cest-obce-lici-fotopasti.html

http://www.stasanet.cz/Fotopasti-a-cerne-skladky/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Filip



Založen: 4.1.2014
Příspěvky: 42

PříspěvekZaslal: čt duben 03, 2014 7:29 pm    Předmět: Černá skládka pokračuje Citovat

Dobrý den,

po čtvrt roce si dovoluji přidat aktuální (dnešní) fotografie z VKK 500. Jak je vidět skládka tu stále je a láká k jejímu rozšiřování. Je na místě uložení dříve zmiňované pokuty za opakované neřešení tohoto problému?

Mimochodem, jak je z fotografii patrné, tak areál využívají ke svým zápasům hráči paintballu a snad i airsoftu. To nevnímám nijak negativně, spíš jako inspiraci pro možné řešení. Město může být mediátor, který zprostředkuje kontakt mezi majitelem areálu a klubem hráčů a pomůže stanovit dohodu o využívání areálu za podmínek odstraňování odpadků apod. Tím se může vyřešit několik much jednou ranou a řešení to bude konstruktivní a nikoliv donucovací.

Pokud to není možné (chápu, že jde o dobrovolnou a neplacenou aktivitu a nikoliv povinnost..), tak je nejspíš na místě přitlačit a vzhledem k ignoraci dosavadních postupů zvolit nějaké více účelné řešení.

Děkuji předem za pozornost věnovanou tomuto problému.

Filip








Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bc. Martin Spáčil



Založen: 27.4.2010
Příspěvky: 27

PříspěvekZaslal: pá duben 04, 2014 7:45 am    Předmět: Citovat

Dobrý den,
vlastník pozemků od nás dne 8.1.2014 obdržel výzvu v k dobrovolnému odstranění černé skládky, a to ve lhůtě nejpozději do 31.3.2014. Kontrola hned 1.4.2014 odhalila, že vlastník nejen nekonal, ale v areálu se kupí stále více odpadů všeho druhu! V současnosti zahajujeme správní řízení ve věci nedodržování čistoty a pořádku na pozemku, který užívá nebo vlastní právnická osoba, tak, že narušuje vzhled obce. Za tento správní delikt může být uložena pokuta až 100 000,- Kč a v tomto případě (jde o největší černou skládku široko daleko) bude přihlédnuto k dlouhodobému a opakujícímu se závadnému stavu.

Bc. Martin Spáčil, referent OVÚS, MěÚ Chrastava
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Filip



Založen: 4.1.2014
Příspěvky: 42

PříspěvekZaslal: pá duben 04, 2014 9:30 am    Předmět: Citovat

Děkuji za rychlou odpověď a za to, že celou věc stále vedete v patrnosti a konáte průběžné kroky. Pokud to bude možné, tak prosím příležitostně o informace o dalším vývoji.

Také prosím zvažte řešení problému konstruktivní cestou, formou iniciace dohody mezi paintball oddílem a majiteli pozemku. Pokuta bude (doufejme) funkční řešení, ale je to řešení represivní a pokud je tu ta možnost, tak by možná stálo za to ještě předtím se pokusit o konstruktivní řešení. Takhle bude majitel zbytečně naštvaný na město, že ho (oprávněně) pokutuje, paintball oddíl, že přijde o hřiště (pozemek bude nejspíš oplocen) atd.

Starší video paintball týmu Hrádečáci z bitvy ve VKK 500.

http://youtu.be/rv9n4Egs-rs

Děkuji

Filip
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Filip



Založen: 4.1.2014
Příspěvky: 42

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 8:57 am    Předmět: skládka rapidně roste Citovat

Dobrý den,

uplynulo více jak půl roku od prvního nahlášení a čtvrt roku od zahájení správního řízení ve věci nedodržení čistoty a pořádku na pozemku, který užívá nebo vlastní právnická osoba, tak, že narušuje vzhled obce.

Jde o největší černou skládku široko daleko a jak dokazuje aktuální fotodokumentace (pořízeno 26.7.2014), tak se skládka nadále rozrůstá (původní skládka je v pozadí).

Jakým způsobem v současné době postupuje město ve věci likvidace největší černé skládky na svém území?

Děkuji předem za pozornost věnovanou tomuto problému.

Filip





PS: pokud někdo z Vítkova nebo Chrastavy pozná starou televizi, monitor, pohovku a další odpadky svého souseda, tak mu vyřiďte, že prasatům nesahá ani po kotníky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 7:41 pm    Předmět: To: Filip Citovat

Dobrý den,
byl jsem před chvílí s MP přímo na místě.

Zítra budu mít na dan téma poradu s našimi úředníky, ti Vás zde budou informovat dále.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
VELITEL MP



Založen: 1.8.2007
Příspěvky: 123

PříspěvekZaslal: po červenec 28, 2014 5:12 am    Předmět: Citovat

Dobrý den, Městská policie Chrastava oblast monitoruje i za pomocí fotopastí.

VMP Alan Grebson
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bc. Martin Spáčil



Založen: 27.4.2010
Příspěvky: 27

PříspěvekZaslal: po červenec 28, 2014 9:41 am    Předmět: Citovat

Dobrý den.
Vlastník i po opakovaných výzvách neučinil žádné kroky vedoucí k odstranění odpadů a proto bylo dnes rozhodnuto, že město na své náklady odstraní alespoň část skládky. S vlastníkem je zahájeno řízení a nařízeno ústní jednání. Vzhledem k dlouhodobé nečinnosti vlastníka lze ještě výsledek řízení těžko předjímat. Ve spolupráci s MP se po odstranění odpadů budeme snažit o zamezení opětovného navážení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Filip



Založen: 4.1.2014
Příspěvky: 42

PříspěvekZaslal: po červenec 28, 2014 3:38 pm    Předmět: díky Citovat

Děkuji za rychlou a obsáhlou reakci.

Držím palce v jednání s vlastníkem a chytání lidských čuňat do fotopastí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com