Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Průběh prací

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Rekonstrukce Bílokostelecké ulice
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ing. Fadrhonc



Založen: 3.6.2015
Příspěvky: 240

PříspěvekZaslal: pá říjen 16, 2020 9:52 am    Předmět: Průběh prací Citovat

V ulici Bílokostelcká se dokončují práce na rekonstrukci vodovodního řadu, následovat budou práce na jednotlivých vodovodních přípojkách.
V ulici Větrná je vodovodní řad a kanalizace také dokončena.
Rekonstrukce plynovodního řadu je také téměř hotová a chybí provést některé plynovodní přípojky.
Následně budou zahájeny práce na podkladních vrstvách komunikace v ulici Větrná.
Po dokončení přípojek vody v ulici Bílkostelecká budou zahájeny práce na podkladních vrstvách komunikace a také na výstavbě nového chodníku v Bílokostelecké ulici.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: st listopad 04, 2020 10:29 am    Předmět: Kontakt na zhotovitele chodníku Citovat

Dobrý den, prosím o kontakt na zhotovitele chodníku. Zítra snad pustí muže po covidu z nemocnice a je hodně slabý. Před domem máme překážkovou dráhu a na tu teď muž sílu nemá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: st listopad 04, 2020 4:46 pm    Předmět: Poděkování Citovat

Moc děkuji za vyřízení. Chlapi to udělali bezvadně. I jim patří můj dík.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ing. Fadrhonc



Založen: 3.6.2015
Příspěvky: 240

PříspěvekZaslal: po listopad 09, 2020 1:59 pm    Předmět: Citovat

V ulici Větrná probíhá osazení silniční betonových obrub. Následně bude provedeno srovnání podkladu a provedení štěrkodrti.
V ulici Bílokostelecká je provedeno odktěžení nevhodných podkladních vrstev. V tomto týdnu budou provedeny štěrkové vrstvy pro komunikaci. Následně budou osazeny betonové silniční obruby a provedeno odvodnění.
Na konci listopadu by měly být provedeny živičné podkladní vrstvy, po kterých bude po dokončení výškové úpravy uličních znaků provedena pokládka finální asfaltové vrstvy.
Na závěr bude proveden levostranný chodník (směrem z centra) ze zámkové dlažby.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ing. Fadrhonc



Založen: 3.6.2015
Příspěvky: 240

PříspěvekZaslal: út listopad 24, 2020 10:29 pm    Předmět: Citovat

V ulici Větrná a Bílokostelcká finišují práce na podkladních vrstvách komunikace a osazení obrub, abychom mohli provádět pokládku živičných vrstev. Až budu mít potvrzený termín pokládky zmíněných živičných vrstev, tak ho zde zveřejním.
Probíhají také práce na samotném chodníku v Bílokoteldecké ulici, kde bude nyní probíhat osazení sadových obrub a přejízdých obrub u vjezdů k jednotlivým nemovitostem.
V místě odbočení do ulice Sedmidomské ještě budeme nad rámec stavby provádět rekonstrukci propustku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: po prosinec 07, 2020 9:55 pm    Předmět: Propustek i na protější straně? Citovat

Cituji: V místě odbočení do ulice Sedmidomské ještě budeme nad rámec stavby provádět rekonstrukci propustku. Jsem ráda, že tam propustek uděláte, ale na naší straně jsme na tom ještě hůř, protože bydlíme pod úrovní silnice ve 106. Koryto, které se dalo snadno vyčistit, zmizelo. Propusti mezi Havlovými a námi a za naším vjezdem na zahradu též. Koryto nahradila vrstva štěrku, která se ale postupně zanese a zaroste a dost pochybuji, že půjde vyčistit. Drenáže mezi silnicí a chodníkem se prý musejí čistit 2x do měsíce a jsou natolik úzké, že vodu při větším dešti (nemám na mysli přívalovém, ale prostě jakémkoliv silnějším) či tání sněhu nepoberou. Nevím, zda je v zasypaném korytě opravdu drenážní trubka, protože některý z dělníků říkal, že je to jen zasypané štěrkem. Jak rychle se tento odtok ucpe nevím, ale domnívám se, že to nebude trvat dlouho. Jak se bude řešit, jestliže všechna voda z ulice skončí u našeho domu? Silnice a svah před domem se opět o něco zvýšil. Jsme v nejnižším bodě před odbočkou na Sedmidomskou. Jsem smířená, že 2.rokem žijeme na stavbě, prostor před domem je neustále depozitem materiálu všeho možného druhu, soustavně se tu střídá bagrování silnice a chodníku a jejich opětovným zasypáváním, to vše spojené s použitím těžké techniky. Že si firma usnadňuje práci a není nám schopna zajistit průjezd do zahrady a průchod do domu, takže když musím na nákup, nemohu se k domu už od října téměř dostat a buď musím přelézat obrubníky i s naloženým kolem, nebo lézt podél plotu bahnem a mezi stavebním materiálem, což při mém zdravotním stavu není zrovna OK, o muži po operacích a měsíci v nemocnici s covidem ani nemluvím. Ale byla bych ráda, kdyby na konci prací byl alespoň prostor, který se dá udržovat. A bojím se, že to při současném provedení nebude možné. Co s tím? Fakt nás v tom necháte? Až stavaři odejdou, těžko už s tím bude někdo něco dělat. Začínám litovat, že se tu s tím vůbec hýbalo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ing. Fadrhonc



Založen: 3.6.2015
Příspěvky: 240

PříspěvekZaslal: út prosinec 08, 2020 9:03 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,
minulý týden jsem spolu mluvili na místě a myslel jsem, že jsme domluveni. Mé slovo, že úpravu před domem uděláme platí. Nevím, co Vás v tuto chvíli vede k tomu, že by to neměla být pravda. Včera jsem ještě mluvil s Vaším manželem a domlouvali jsme se na úpravě vjezdu před bránou.
Informace ohledně čištění odvodňovacích žlabů silnice od chlapů ze stavby se podle mého názoru nezakládají na pravdě. Odvodnění je navrženo tak, aby komuniakci odvodnilo bez problémů.
Vzhledem k požadavkům na údržbu a zkušenostem s údržbou takových zařízení, bylo rozhodnuto o použití tohoto druhu odvodňovacích žlabů, které je možné jednoduše čistit. To co říkají dělníci, je jejich subjektivní názor.
Z těchto důvodu by k Vám před dům žádná srážková voda z komunikace ztékat neměla. U Vás před domem se bude zasakovat pouze voda z travnaté plochy mezi chodníkem a domem (což je malé množstí) a také srážková voda stékající ze střechy Vašeho domu a domu pana Havla. V tomto případě pak likvidace srážkových vod z Vašich nemovistostí (svedením na pozemek v majektu města) není prováděna v souladu se zákonem. V tomto místě jsou provedeny drenážní trouby a drenážní štěrk. Vzhledem k množství vody, které je zde potřeba odvést oproti původnímu stavu, je to podle mých zkušeností, myslím dostatečné řešení. Tyto informace jsem Vám osobně sděloval minulý týden. Pokud se chcete na místě znovu sejít, tak se prosím ozvěte. Rozhodně nehodlám udělat nějaké práce na Váš úkor a pak se od toho distancovat nebo Vás v tom nechat. Stavební úpravy podél komunikací provádíme každý rok nezávisle na velkých rekonstrukcích, tzn. není problém udělat nějaké úpravy následně. Děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: st prosinec 09, 2020 8:28 pm    Předmět: Omluva Citovat

Omlouvám se za můj roztrpčený příspěvek. Ale už jsem opravdu unavená z neustálého bagrování, zasypávání a temování, přelézání vysokých obrubníků bez možnosti přejít s nákupem normálně. Přitom by stačilo při neustálém přesunu materiálu alespoň provizorně srovnat průchod k domu. Už minulý týden jsme měli mít umožněný průjezd do zahrady, kde máme odstavené auto, aby teď nepřekáželo na silnici. Zatím nám tam trčí právě jen ty obrubníky. V té souvislosti bych chtěla vědět, proč se nepokračuje se stavbou chodníků, jestliže parkovací plochy, které nejsou pro lidi z Bílokostelecké tak urgentní, jsou již hotové. Domnívám se, že pokládku živice dělá jiná firma než ta, která dláždí. Chápu problémy s obalovnou a doufám, že se situace konečně změní. Pane Fadrhonci, příspěvek tady byl spíš mým projevem zoufalství a únavy ze života na stavbě. Není to útok na vás, vím, že děláte, co se dá a snažíte se. Bohužel pochybnost o dostatečném odvodu vody ve mně zůstává. Kdysi byl tento dům v úrovni silnice, nyní se dostáváme hluboko pod ni. Cituji: V tomto případě pak likvidace srážkových vod z Vašich nemovistostí (svedením na pozemek v majektu města) není prováděna v souladu se zákonem. Předpokládám, že tento zákon se týká staveb nových, nikoliv domu přes sto let starého. Pokud nebudou s vodou žádné problémy, půjdu se Vám omluvit, i když předchozí příspěvek nebyl namířen přímo na Vás, ale spíš na projektanta.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: po prosinec 21, 2020 8:10 pm    Předmět: Poděkování Citovat

Moc děkujeme všem, kdo se podíleli na rekonstrukci Bílokostelecké ulice. Vypadá to krásně, až na malé nedodělávky, a doufáme, že to tak bude i fungovat. Omlouvám se za své zoufalé příspěvky a nedůvěru tady. Způsobila to především únava ze dvou let života na stavbě i se všemi nepříjemnými důsledky a obavou, že stavaři odejdou a zůstanou tu jen ty výkopy a obrubníky. Předpokládám, že stavba bude příští rok dokončena - nájezd do zahrady u Havlů i mezi námi a nimi a nějaké další menší dodělávky v ulici. Nicméně ulice prokoukla a za to děkujeme.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Rekonstrukce Bílokostelecké ulice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com