Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jeřice koryto

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
L Karlík



Založen: 2.7.2011
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: so červenec 23, 2011 6:38 pm    Předmět: Jeřice koryto Citovat

Dobrý den, chci se zeptat zda plánujete tlačit na povodí, aby začalo taky konečně něco dělat s korytem, které jak všichni moc dobře víme je na spoustech míst úplně zanedbané.
Děkuji L. Karlík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: po červenec 25, 2011 3:20 pm    Předmět: To: L.Karlík Citovat

Dobrý den.
Neplánujeme, činíme tak....
To, že výsledek není ani zdaleka takový, jaký bychom si společně přáli, to je fakt.

Jejich odůvodnění...malé kapacity, chybějící peníze, projektování....
budeme se snažit dále....
Slibovat bez záruky ovšem nechci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
lomax



Založen: 8.4.2008
Příspěvky: 301

PříspěvekZaslal: út červenec 26, 2011 10:30 am    Předmět: Citovat

Ahoj Michale,

dle rozhovoru na idnesu (viz odkaz >>>ZDE<<<) by měly být finance na vše...jen je problém s těma projekty a zákonýma lhůtama

Mě teda spíš šokovalo tvrzení Janouška v přímém přenosu na ct24, že koryta řek jsou po loňských povodních pročištěna a vybagrována...
I blbovi je jasné že to byla nehorázná lež. Koryto Jiřice třeba konkrétně u Karlíků je zvednuté o půl metru místy i o víc. Nisu třeba nečistili vůbec po celém toku z Chrastavy po Hrádek. Jediné co čistili, tak to bylo u policajtů a podél pobřežní, ale to zas nvm, jestli to náhodou nedělal syner kvůli stavebním úpravám.

Tak jsem to video z archivu ct24 vyhrabal. cca 4:48 s ním začíná rozhovor a kolem 6 minuty pronese, že koryta jsou vyčistěná od naplavenin a klád [url=http://www.ceskatelevize.cz/porady/10101491767-studio-ct24/211411058260721/video/ ]>>>TADY<<<[/url]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lomax



Založen: 8.4.2008
Příspěvky: 301

PříspěvekZaslal: út červenec 26, 2011 10:31 am    Předmět: Citovat

Pardon, mezírka se vloudila...klikatelný odkaz odkaz

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10101491767-studio-ct24/211411058260721/video/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petr



Založen: 26.8.2007
Příspěvky: 150

PříspěvekZaslal: út červenec 26, 2011 1:22 pm    Předmět: Citovat

Lomaxi : tak přesně při tomhle momentu jsem u TV přímo nadskočil. Bohužel je zřejmé, že tento člověk, který se lidem směje do očí, neboť on za nic nemůže je buďto splachovací státní úředník, nebo sprostý lhář.
Co se týká úprav koryta, tak provedené úpravy při této velké vodě rychle uplavaly tj. byly to naprosto vyhozené peníze a pouze to ukazuje na to, jací "odbornící" tomu šéfují.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
L Karlík



Založen: 2.7.2011
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: st červenec 27, 2011 3:50 pm    Předmět: Citovat

Jenom mi Pane Starosto nastiňte v jaké je to teď fázi, protože jestli to ti géniové budou ještě chvíli protahovat nesmyslným papírováním opět se to nechá jak to je. Upřimně jim to může být jedno, oni tady nežijí, ale jestli to zase nechají vyšumět jak to v tomhle státě bývá zvykem žádám Vás aby jste je sem prostě nějak dostali. Vloni po povodních jsem byl svědkem toho, jak to s námi povodí myslí dobře, když vyhnali z řeky bagristu, který se na své vlastní náklady jal čištění koryta...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
GKCHRASTAVA



Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 147

PříspěvekZaslal: st červenec 27, 2011 6:41 pm    Předmět: Citovat

Povodeň byla před rokem a kromě nás tahé zasáhla i druhou stranu Lužické Nisy, Německo. U nás se jen mluví a na německé straně jsou opravy již hotové? Proč se nic neděje a všichni kolem toho namluví. Popravdě to je naše republika, všichni jen mluví, slibem nezarmoutíš. Kampa se poděla ta povodňová stokoruna? Ani samy úředníci nevědí Smile)).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: čt červenec 28, 2011 4:22 pm    Předmět: To: L.Karlík Citovat

Dle posledních informací (starých cca 1 minutu) od pana ředitele Jarouška - u nás v Chrastavě začnou práce - nejdéle v příštím roce tj roce 2012 (sděluji bez záruky, nicméně mohu slíbit, že se budu nadále snažit tlačit - nemohu slíbit úspěch).
Popravdě řečeno, já se neobávám, že to - nikdy - neudělají. Problém je v tom ohromném časovém zpoždění. Pan ředitel po povodních u nás v roce 2010 sděloval, že ještě nemají hotovi povodně z roku 2002.

Přes veškeré láteření na Povodí Labe musím konstatovat, že tam je alespoň nějaký pohyb a posouvá se to k opravám (byť tak pomalu jak to pomalé je), za mnohem horší považuji postoj vedení kraje, které jednoduše prohlásilo, že 50% dotace, které jim nabízí příslušný program je příliš nízká (že nemají na 50% spoluúčast) a proto o nic nepožádají. Marně jsem osobně doslova prosil pana hejtmana, aby jednal s premiérem a s ministrem financí o možnostech navýšení této dotace. Odpověděl, že s nimi jednat o ničem nebude, neboť jsou z vládních stran a on z opozice a protože je 50% dotace málo, tak nic dělat nebudou. Naštěstí po tlaku starostů s postižených obcí a zejména pana prezidenta při příležitosti jeho návštěvy v Liberci, požádal kraj poslední den prodlouženého termínu 31.5.2011 alespoň o dotace na některých akcích (v Chrastavě na Kryšt.Ú. po koleje v A.H. a křižovatka Andělohorské a Nádražní přes centrum po Novou Ves) - o navýšení dotace však ani premiéra ani ministra financí a ani vládu jako celek nepožádali, takže realizace je podmíněna, že kraj najde v rozpočtu těch 50% spoluúčasti.
O další akce (v Chrastavě především celý Vítkov) nepožádali vůbec, takže na rekonstrukci budou potřebovat v budoucnu 100% takže oprava v nedohlednu. O nový most místo secesního také požádat nehodlali (prý nám musí stačit lávka pro pěší, co je nedaleko a auta to budou objíždět přes kruháč) a proto jsme ze zoufalství od nich převzali zničený de facto neexistující de jure existující most a o dotaci požádali sami. Teď se jen modlíme, abychom jí dostali (dle neoficiálnch zpráv žádost kladně prošla komisí, nicméně podpis ministra MMR na ní zatím není)

Město Chrastava se snaží realizovat opravy všeho v našem vlastnictví, ale také to trvá - něco již běží, někde čekáme na kladné vyřízení. To píši jen proto, abych se trochu zastal Povodí. Byrokratický systém je v naší zemi strašný, ale bez jeho absovlování na dotace prostě nemůžeme dosáhnout. A s tím se potýká i Povodí Labe.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: pá srpen 05, 2011 9:11 pm    Předmět: To: L. Karlík Citovat

Dobrý den,
pane Karlíku, nemám na to papír, ale dnes jsem získal příslib od vedoucích představitelů Jablonecké pobočky Povodí Labe, že na počátku letošního září bude čistěno koryto "od Čálků k Vám" (tj. navíc před plánovanou rekonstrukcí pobřežní zdi spojené s čištěním koryta v roce 2012)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com