Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Instalatérské služby

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Inzerce
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DolKolo



Založen: 12.2.2021
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: pá únor 12, 2021 11:37 am    Předmět: Instalatérské služby Citovat

Není neobvyklé, že toaleta během provozu začne prosakovat. Navzdory prevalenci tohoto problému není jeho řešení tak obtížné, jak by se mohlo zdát.

Nejběžnější příčiny úniků toalet jsou tedy následující:
? volné usazení hrušky nebo okvětního lístku na základnu;
? nesprávné nastavení plováku nebo kohoutku;
? kritické opotřebení těsnění;
? hadice je nesprávně nainstalována.
Výše uvedený seznam obsahuje pouze malou část důvodů, proč může toaleta začít prosakovat. A než budete pokračovat v odstraňování poruchy, měli byste určit příčinu jejího výskytu.

Přítomnost úniku tekutiny z toaletní nádrže naznačuje, že okvětní lístek nebo hruška sousedí se strukturou s nedostatečnou hustotou. V této situaci je nutné vyjmout splachovací nádržku z toaletní mísy a poté provést důkladnou kontrolu všech vnitřních konstrukčních prvků, zda neobsahují vady. Pokud jsou nalezeny díly nevhodné pro další použití, musí být vyměněny.

Pokud je příčinou netěsnosti nesprávné nastavení plováku, je třeba sejmout pouze horní víčko nádrže, abyste pochopili, v čem je problém, a proveďte příslušná opatření. Zjistili jste, že únik je způsoben nedostatečným spuštěním plováku? V takovém případě jednoduše upravte jeho výšku, abyste problém vyřešili. Současně bych chtěl dodat, že v procesu úpravy postupů nebude nadbytečné zajistit kvalitu a spolehlivost těsnících prvků a případně je vyměnit.
V takových případech, pokud nemůžete poruchu opravit sami, je lepší kontaktovat odborníka https://instalater24.cz/Oprava-protekajiciho-WC
Pokud se rozhodnete problém vyřešit bez pomoci, měli byste dodržovat přísný sled kroků. Ve skutečnosti může záchodová mísa začít prosakovat z mnoha různých důvodů, ale v každém případě před zahájením oprav a restaurátorských prací musíte vždy vypnout vodu v toaletě a teprve poté začít hledat příčinu a přijmout opatření eliminovat to.
Pořadí opravných prací je tedy následující:
1. Nejprve byste měli určit příčinu odstraněním víčka nádrže pro vizuální diagnostiku konstrukce. Pokud se ukáže, že k úniku došlo v důsledku volného uložení hrušky, musí být okamžitě vyměněna.

2. Pokud je příčinou netěsnosti tvorba solí a jiných usazenin na povrchu sedla, je třeba opatrně vyjmout baňku a poté sedlo očistit od plaku pomocí brusného papíru.
3. Není neobvyklé, že se voda z nádrže nalévá přímo do toalety. Problém zde spočívá ve vychýleném plováku. Proto jednoduše sejměte víčko nádrže a veďte plovák do sedla.

4. V důsledku vadného uzavíracího ventilu může dojít k přetékání vody z nádrže. Chcete-li problém vyřešit, musíte provést akci podobnou situaci se zkoseným plovákem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Inzerce Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com