|
Chrastava Fórum o Chrastavě
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
adali
|
Zaslal: út říjen 23, 2012 9:11 am Předmět: Školka |
|
|
Dobrý den, nechci zakládat nové fórum, jen bych chtěla, zveřejnit svůj názor na školku v Nádražní ulici. Moje dcera do této školky chodila čtyři roky. Myslím si, že je to dostatečně dlouhá doba na zhodnocení. Po celé čtyři roky se nám nestalo, že by naše dítě bylo k něčemu nucené, spoustu věcí nejedla, nejí a jíst nebude, ale ve školce jí jídlo opravdu nenutili, že měla ochutnat to ano, ale prostě, když to nechutnalo tak to jíst nemusela. Druhá dcera do školky chodí od září, je hrozně vybíravá v jídle a také jí do jídla nikdo nenutí. Komunikace se školkou, s paní ředitelkou, paní učitelkou byla vždy na výbornou. Co jsem vědět potřebovala, to jsem se vždy dozvěděla. Není to o tom,že tam dítě dám a pak ho vyzvednu. A co se týče aktivit v "naší" školce, tak tady také není co vytknout. Děti se zúčastnily spousty výletů, výukových programů, divadelních představení. Myslím si, že dcera byla velmi dobře připravená na nástup do první třídy. Tímto moc děkuji celému kolektivu školky v Nádražní ulici .
Stehlíková Líba
A není to jenom můj názor. Další maminka Míša Březinová, je se školkou spokojená. S jejím svolením sem píši. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Míla Houdová
|
Zaslal: út říjen 23, 2012 7:54 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den.
Jsou za námi téměř dva měsíce školní docházky a musím říct, že naše dcera zvládla přestup z mateřské školy v Nádražní ulici do první třídy téměř bez zaváhání. Velkou zásluhou byla nejen předškolní příprava ve školce, ale i návštěva u loňských prvňáčků ve škole při vyučování a seznámení s provozem školní jídelny, kde předškoláci také poobědvali. Nečekala na ni tudíž taková nejistota a neznámé prostředí.
Náš mladší syn v současné době školku také navštěvuje a chodí tam stejně rád jako dříve jeho sestřička, i když jsou každý povahově úplně jiný. To, že mají mé děti rády své učitelky, včetně paní ředitelky, je pro mne měřítkem dobře vykonávané práce z jejich strany. Pokud jsem měla jakékoliv pochybnosti, či dotazy, vždy mi byly s ochotou zodpovězeny.
Myslím si, že by se mateřská škola (ani školy ostatní) neměly brát jako místa, kam děti odkládáme, ale jako "člen rodiny". Vždyť se podílejí na výchově a vzdělání našich dětí a děti se svými učitelkami tráví podstatnou část dne. K výchově a vlivu na děti například babičky můžeme mít také výhrady, ale pokud to společně nevyřešíme, tak se nic nezmění, každý to můžeme vnímat jinak. Někdy mají nejen děti trochu odlišný pohled - co chutná jednomu, nemusí chutnat druhému ; co se jednomu zdá daleko, pro druhého je blízko.
Nedá mi, abych nenarazila na peníze. Setkávám se s názorem, že je školka drahá. No to je věc názoru. Lehkými počty dojdeme k tomu, že za to, že dítě je zaopatřené, v teple a dostane 3x najíst ( mimochodem děti paní kuchařky moc chválí ), zaplatíme necelých 70,- Kč za den. Co se týká dalších programů, tak vlastně ještě ušetřím, stejně jsem navštěvovala téměř všechna divadýlka pro předškoláky a jiné programy s dětmi, tak jsem platila za tři.
Při řadě programů se učitelkám spíše obdivuji. Například vyrazit s (třeba jen 20-ti) dětmi z nejmladšího oddělení do Naivního divadla do Liberce autobusem, mi přijde spíše jako horor, než jako příjemný zážitek. O to spíše, když pro některé je už vlastní jízda autobusem něco zcela nového.
PŘIPOJUJI SE K PODĚKOVÁNÍ celému kolektivu školky v Nádražní ulici a přeji, aby už nebyly slyšet jen negativní názory a "doslechy". Byla bych ráda, kdyby i další děti, které nastoupí do "naší" školky byly stejně spokojené jako děti naše, Stehlíkovi, Březinovi a určitě i mnoho dalších. To bude možné jen pokud budou mít všichni do práce stejnou chuť jako dosud.
A tak upřímně děkuji. Míla Houdová |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kačenová
|
Zaslal: st prosinec 12, 2012 8:46 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den,
chtěla bych zde pochválit nové stránky naší mateřské školy. Jsou opravdu povedené, díky za ně.
Kačenová |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|