Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Naschvál pracovníka TSS při úklidu sněhu

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pavel Štekl

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 2:11 pm    Předmět: Naschvál pracovníka TSS při úklidu sněhu Citovat

Dobrý den, rád bych se zde podělil se zážitkem s pracovníkem TSS, který dnes 24.2. v dopoledních hodinách prováděl zimní údržbu komunikací na náměstí pomocí multikáry s pluhem. V 10.30 jsem přišel na parkoviště (u zeleniny) a vidím, že sníh ze silnice je (tradičně) nahrnut za auta na parkovišti, což znemožňuje normální výjezd ze stání. Bez lopaty prostě neodjedete. V tu chvíli se na náměstí objevila multikára TSS, což mě potěšilo, tak jsem řidiče, jakmile přijek ke mě, zastavil a poprosil jsem ho, jestli by tu hromadu za autama nemohl odhrábnout, abychom mohli odjet. Podotýkám, že to byla práce na půl minuty, jedno dvě shrábnutí a bylo by to. Byly tam celkem pouze 4 auta a řidič s multikárou stál přmo na místě. Řidič mi řekl, že ať počkám, že ještě musí něco udělat a odjel do středu náměstí, kde prohraboval pěší cesty. Čekal jsem asi 5-10 minut, pak řidič opravdu přijel a začal odhrnovat okolní prázdná stání na parkovišti, ale našim dvěma autům, která jsem mu předtím ukázal, se vyhnul. Nakonec odjel z náměstí Turpišovou, já běžel asi 10 m za ním, volám na něj, mávám, nic. Multikáru sem dohnal až u DPS, říkám řidiči, že si snad ze mě dělá srandu, že jsem ho prosil, aby mi to shrábnul za autem. Dozvěděl jsem se, že si tu (jím nahrnutou) hromadu mám odházet lopatou a že si ho klidně můžu vyfotit, kdybych si chtěl stěžovat. A odjel. Jedno auto jsem opravdu musel odházet malou lopatkou, kterou mám naštěstí v autě, takže jsme nakonec mohli odjet. Když jsme se ve 13.00 vrátili, tak jsem viděl, že náměstí je pěkně uklizené, tak jsem si říkal, že to nechám být, někdy se prostě stane, že narazíte na někoho takového, ale k mému úžasu jsem zjistil, že jediná neuklizená hromada sněhu je pořád za mým autem, které zůstalo stát na náměstí. Zkrátka všechna stání na celém náměstí uklizená, jen jedno jediné auto uvězněné nahrnutou hromadou sněhu. Naschvál to neuklidil, protože věděl, že to je moje auto. Kdyby někdo chtěl tvrdit, že se bál, aby mi radlicí nepoškodil auto, tak musím říct, že ta hromada sněhu je cca 2 metry za autem. Vše zdokumentováno fotograficky.

Rád bych ještě obecně poprosil, zda by nebylo možné nehrnout ten sníh na parkoviště, kde stojí auta, stává se, že hromada mokrého sněhu v noci zmrzne a dostat se z parkoviště trvá i hodinu.

Přeju hezký den!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 1:10 am    Předmět: To: Pavel Štekl Citovat

Ahoj Pavle,
požádal jsem SMS pana ředitele TSS o vyjádření zde na foru k Tvému příspěvku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tech. a stavební služby

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 8:04 am    Předmět: Citovat

Dobrý den.

Rád bych tímto reagoval na Vaši stížnost na našeho pracovníka. Začal bych poněkud všeobecně. Pokud je větší spad sněhu, což o víkendu nepochybně byl, naši pracovníci provádějí nejprve úklid na hrubo. Toto je proto, aby se nezdržovali detaily a v krátké době je komunikace průchodná. Následně se na místo vrací a probíhá dočištění. Ve Vašem případě došlo k tomu, že náš pracovník projel parkoviště na náměstí pouze po komunikaci (mimo stání aut) a zajistil možnost výjezdu. Dnes jsem byl na místě a na místě bylo cca 20 cm sněhu. Navíc sníh byl mokrý a vozovka kluzká, takže v tomto případě měl náš pracovník upozornit, že úklid sněhu v blízkosti aut je rizikový (možnost poškození auta radlicí). V případě, že parkují vozidla na obou stranách, vždy dojde k tomu, že někumu nahrneme sníh k autu. Postup našeho pracovníka měl být takový, že se s Vámi měl domluvit na odklizení sněhu bezprostředně za autem, odjezdu Vašeho auta následně zbytek má uklidí on. Současně přiznávám, že náš pracovník by se měl chovat korektně a pokud možno vstřícně. Měl se s Vámi dohodnout na postupu. Za toto se Vám za naši společnost omlouvám.
Pavel Štekl

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 12:06 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Michale, děkuji za předání mého příspěvku na TSS. Teď má reakce.

Dobrý den,
děkuji za odpověď. Vůbec nezpochybňuji to, že napadlo hodně sněhu, to je jasné a oceňuji, že udržujete místní komunikace v Chrastavě sjídné. To je v naprostém pořádku. To, na co zde poukazuji je fakt, že ačkoli jsem přímo na místě poprosil pracovníka TSS, aby shrábnul jím nahrnutou hromadu za autem, on mi slíbil, že to udělá (podotýkám že už nesněžilo, on byl přímo na místě, takže to mohl udělat hned během 5-10 sekund), tak namísto toho odjel pryč a když jsem ho doběhl u DPS, tak na mě hulákal, že si to mám uklidit sám lopatou. Opakuji, o žádném poškození auta radlicí nemůže být řeč, protože halda byla cca 2 metry za autem. Dále mi vadí, že ačkoliv později uklidil celé náměstí a okolí všech ostatních aut, která tam stála, tak pouze za mým autem nechal nahrnutý sníh bez povšimnutí. Na fotografiích, které mám, je tento fakt jasně viditelný a je to docela do očí bijící. Ještě teď, když se půjdete podívat na paroviště cca naproti prodejně VELO uvidíte jediné neuklizené místo a stopy od kol jak jsem se musel prohrabat nahrnutou hromadou sněhu.

Takže ještě jednou, nekritizuji to, že zimní údržba není vždy hned stoprocentní, to je normální a proti tomu nic nemám a s tím v zimních měsících i počítám. Dokonce ani ta hromada za autem nebyla tak obrovská, aby se mi jí nepodařilo asi na třetí pokus projet. Pouze mi zůstala nová hořká zkušenost, že příště nemám obtěžovat pána z TSS na multikáře svými otravnými prosbami, protože vím, že se mi akorát vysměje a když se ozvu, že se mi to nelíbí, tak se mi bude ještě mstít naschválem.

Přeju hezký den.
Pavel Štekl

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 12:09 pm    Předmět: Citovat

Ještě jedna důležitá věc, na kterou jsem v předchozím příspěvku zapomněl: děkuji za omluvu, přijímám ji a přeju vám hodně úspěchů.

Pavel Štekl
Petr Pospíšil

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 12:58 pm    Předmět: Citovat

Když už je tady založeno vlákno o úklidu sněhu, tak bych se chtěl zeptat -
Z jakého důvodu se neuklízí chodník v Horní Chrastavě - ulice Frýdlantská -cca 70 m za mostem přes Jeřici. Chodník vede po mostě a potom ještě cca 70 m směrem na Novou Ves. Vyhrabáno je cca do poloviny mostu a dál nic. Zrovna ta pravotočivá zatáčka za mostem je dosti nebezpečná a chodci, kteří musí jít po silnici tu bezpečnost příliš nezvyšují. Zvláště se obávám o děti, které chodí do školy a ze školy zrovna tehdy, když je dopravní špička. Doufám, že už to roztaje a budeme moci využívat ten kousek chodníku, když už tam je zbudovaný.
Petr Pospíšil

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 4:44 pm    Předmět: Citovat

Tak shodou okolností úklidová četa dnes ráno objevila, že chodník ještě pokračuje dál, a chodník uklidila.
Tech. a stavební služby

PříspěvekZaslal: út únor 26, 2013 8:43 am    Předmět: Citovat

Dobrý den.

Chtěl bych tímto reagovat na oznámení pana Pospíšila. Tento chodník byl opravdu neudržován, okamžitě jsem toto projednal s naším pracovníkem a v tuto dobu by chodník měl být pravidelně udržován v zimním období.
Za případné problémy se za naši společnost omlouvám.
Tech. a stavební služby

PříspěvekZaslal: út únor 26, 2013 8:53 am    Předmět: Citovat

Odpověď pro pana Štekla.
Pokud vzniknou problémy při zimní údržbě, je tu naše společnost od toho, aby je odstranila. Pokud se tedy obracíte na naše pracovníky, je jejich povinností Vás vyslechnout, slušně odpovědět a následně rozhodnout. Buď to co mají udělat je v rámci jejich povinností a oni to udělají, nebo to je něco navíc a pak mají zavolat mne a pak je rozhodnutí na mně. Já za sebe musím říci, že ve většině případů vždy rozhoduji kladně, byť to může být nad rámec našich povinností a na náš úkor. Považuji to za samozřejmost, neboť jsme tu pro občany a děláme pro ně službu.
Takže mé shrnutí je následující. Svými požadavky neotravujete, naopak. Pokud chceme naši práci dělat tak jak to má být, musíme dělat i něco navíc.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: