Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Exekuční byznys
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Politika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: út leden 13, 2015 10:24 pm    Předmět: Exekuční byznys Citovat

Jaký máte názor na exekuční byznys u nás? Máte již někdo nějaké zkušenosti? Zeptejte se kamarádů, příbuzných, zda se už s něčím podobným setkali. Doporučuji článek http://exekutor.biz/exekuce-v-ceske-republice-vse-je-spatne Do nedávna jsem se totiž domnívala, že pokud neděláme dluhy, nic se nám nemůže stát. Opak je pravdou a je třeba s tím začít něco dělat. Nechci čekat, až přijdou lidé př.od proslulého pana Vrány a připraví nás o střechu nad hlavou třeba proto, že nám př.neodešla nějaká malá platba v termínu. Zajímavé video k tomuto tématu najdete i na: https://www.youtube.com/watch?v=uz3rm7pyLBA&feature=em-subs_digest-vrecs Navštěvuji weby, kde lidé hledají rady a v diskusích zmiňují, jak se do exekuce dostali. A nejsou to luxusní dovolené, drahé vánoční dárky. Je to př.druhotná platební neschopnost podnikatele, kterému odběratelé dluží, ale nikoho to nezajímá. Takže ho postupně připraví o firmu, střechu nad hlavou, de facto i rodinu, přestože předtím se normálně živil a měl i zaměstnance, kterým dal vydělat též, po dobu několika let, kdy státu normálně odváděl daně. Nebo paní, která měla doma trvale přihlášeného syna (přestože pracoval a bydlel jinde, ale neměl možnost na podnájmu získat trvalý pobyt). Někde opomněl zaplatit nějakou drobnou částku v řádech korun, paní měla bez jakéhokoliv varování v bytě zmetky, kteří jí jednak zastrašovali, oblepili jí celý byt, i když jim ukazovala doklady na vybavení a upozorňovala, že ten nábytek má spoustu let. Doklady nejsou relevantní, nejsou-li placeny kartou z vašeho účtu. Nezájem. Máte na každé účtence od firmy své jméno? Atd. Pokud k tomuto tématu máte nějaké zkušenosti, dejte vědět. Je to totiž daleko větší problém, než si připouštíme. Zadejte si do vyhledávače Diskuse exekutoři , př. http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A140215_171743_p_spolecnost_wag nebo http://www.emimino.cz/diskuse/exekutor-vrana-prerov-176504 A to je jen špička ledovce. Jestli nebudeme tyhle informace předávat dál a nezačneme se proti podobnému jednání hlasitě bránit, nic se nezmění, protože př.kampaň našeho současného prezidenta byla též placena právníky exekutory, profitují z exekucí jak strany, tak i politici. Jinak už by byl zákon dávno upraven a z exekucí by se nestal dobrý byznys likvidující velkou část naší populace. Od r.2001 zde mělo proběhnout kolem 6.000.000 exekucí, u některých lidí jsou několikanásobné. Nenastal čas se bránit?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: út leden 13, 2015 10:38 pm    Předmět: Citovat

Cituji jeden český paradox, snad to platí i na Slovensku, všude jinde pouze proti podpisu, takže se nedivte, když se o svém dluhu nedozvíte: Autor: J. Novak Datum: 18.2.2014 7:36 Ještě bych rád viděl, který zákon mi vlastně nařizuje zdržovat se v místě trvalého bydliště a přebírat tam poštu. V USA vám musí soudní vykonavatel, advokát, policie apod. doručit obsílku do ruky a pokud nejste v místě trvalého bydliště, tak vás musí na vlastní náklady najít, pokud dokument prokazatelně do ruky neobdržíte, považuje se samozřejmě za nedoručený. Česká úprava o fikci doručení, že vám někdo něco možná hodil do schránky nabo že jste si něco nevyzvedl na poště během 5-10 dnů podle délky uložení a že se to tudíž považuje za doručené je obyčejné svinstvo. Už proto, že běžná dovolená trvá dva týdny, lázeňská léčba tři - 5 týdnů. A nezkoušejte mi argumentovat, že si mám na poště zařizovat dosílání pošty, není spolehlivé ani bezplatné.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: út leden 13, 2015 10:46 pm    Předmět: Ještě k fikci doručení Citovat

Může se jednat i o náhlou a delší hospitalizaci, kdy opravdu nemáte čas podobné věci zařídit. Ne každý má poblíž rodinu. Jakmile exekutor či jeho pohůnci vstoupí do vašeho objektu a věci zabaví, obvykle je velmi rychle v elektronické dražbě prodá, takže i když se odvoláte k soudu a máte to štěstí, že vám ten dá za pravdu, stále to nic neznamená. Majetek je zabaven, prodán hluboce pod cenou a vy se domůžete pouze zlomku jeho ceny. To se týká i nemovitostí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: út leden 13, 2015 11:01 pm    Předmět: Další paradox českého exekučního zákona. Citovat

Je pouze na exekutorovi, jakou formou vymůže dlužnou částku a své benefity. Měl by dát přednost tomu nejjednoduššímu způsobu, tj.uhradit dluh př.z vašeho účtu. Ale je zákonem povoleno, že může zároveň obstavit účet i zdroje vašich příjmů až po nezabavitelné minimum ( ani to není vždy dodrženo), což je něco kolem 6.000. Tím že zablokuje účet a ještě vám sebere zdroj příjmu vč.dávek na péči aj., vzniknou vám další druhotné dluhy, protože vám neodcházejí stálé platby z účtu. V tom momentě se dluhy zřetězí, na každý takový se nabalí další exekuční poplatek minim.kolem 17 - 18 tisíc a jste v háji. Protože sdružovat se mohou dluhy pouze jednoho subjektu, ale nikoliv vícero - dodavatelé energií, operátoři aj. Takže z počáteční nepatrné částky je náhle deseti a statisícový dluh. A pak dochází na to klasické oblepování - i když to někdy přichází zároveň s dvěma výše uvedenými. Bohužel často také končí prodejem nemovitosti hlubokou pod cenou, takže dluh vám, zůstává, přijdete o střechu nad hlavou a o rozdíl mezi cenou získanou v dražbě a cenou skutečnou, prodejní, se exekutoři rozdělí se spřátelenou realitkou. Bohužel podle zákona výše zabaveného majetku může i výrazně překročit výši dluhu. Opět pouze na rozhodnutí exekutora. Tento způsob je možný pouze u nás a na Slovensku. Jinde ve světě se dává přednost nejúčinnějšímu způsobu, který je dlužník schopen ustát a zároveň je užitečný i věřiteli. U nás však jde o totální likvidaci člověka, proto končí tolik lidí na ulici, proto se markantně zvyšuje chudoba a musejí se dělat sbírky na jídlo pro děti z chudých rodin.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: út leden 13, 2015 11:51 pm    Předmět: Pomohlo by: Citovat

Pomohly by tyto základní úpravy:
1. Zrušení soukromých exekutorů jako podnikatelských subjektů
2. Teritorialita - exekuce probíhají v místě v rámci okresu, ne že pan Vrána z Přerova posílá pohůnky po celé republice a pak si účtuje nehorázné sumy
3. Exekuce nejúčinnějším způsobem, ale pouze tak, aby dlužník mohl dál existovat, aby se dluhy opravdu umořovaly a stále jen nenarůstaly a aby se peněz dočkal i věřitel, protože jeho pohledávky jsou uspokojovány až po poplatcích exekutora a tudíž často ostrouhá i věřitel (pokud ovšem nejde o mafii, která přímo s exekutory spolupracuje na získání nemovitosti i s možností falešných pohledávek - u nás též existuje.)
4. Stanovit seznam nezabavitelného majetku, jako jsou osobní oděvy (kožichy a podobný luxus nepočítám), běžné nádobí, lednice, pračka, postele, stoly, židle, dále věci malé hodnoty, které nemají pro dražbu cenu, ale jejich pořízení by bylo pro povinného v dohledné době nemožné, samozřejmě snubní prsteny, rodinné fotografie, ale dnes i mobily, NB, tablety, laptopy a PC, protože v nich jsou uloženy důvěrné informace uživatele a mohly by být v budoucnu zneužity (včetně SIMkarty s paušálem). Navíc tyto předměty rychle zastarávají, takže ani jejich hodnota není příliš vysoká, pro toho, kdo má k prostředkům přístup. Pokud by to bylo vybavení luxusní, pak je nutné uživateli umožnit, aby si mohl ponechat alespoň paměťové disky a odstranil veškeré své soukromé soubory. Samozřejmě nezabavitelné by mělo zůstat vybavení související s prací povinného, aby se mu neznemožnil další výdělek. U nás podobný soupis existuje, bohužel ani ten není závazný a exekutor si jej může uzpůsobit podle svých představ, takže těhotné matce bylo zabaveno kromě všeho ostatního i vybavení pro miminko vč.postýlky.
5. Obnovit oznámení o dluhu - operátor, lízingové firmy, pojišťovny nejsou povinny vás o vašem případném nedoplatku informovat a jde-li o malou částku, váš dluh rovnou předají spřáteleným exekutorům.
6. Rozhodnutí soudu o exekuci v každém případě do vlastních rukou.
7. Stát by měl stanovit hranici lichvy, protože některé spotřebitelské úvěry, vč. bankovních, daleko tuto hranici překročily. Každý, kdo podepisuje úvěr, by měl vedle částky, kterou dluží, mít ještě stejně velkým písmem napsáno, kolik opravdu zaplatí na různých poplatcích, což ne vždy zobrazuje pouhé RPSN.
8. Povinný by měl mít právo přizvat si své svědky, z rodiny, sousedů, a pořizovat záznam z exekuce stejně, jako to dělají exekutoři.
Velcí zloději a podvodníci mají dostatek prostředků, aby se exekucím vyhnuli a tento byznys je de facto pouze prostředek k rychlému zbohatnutí části exekutorů, která už dávno přišla o slušnost, empatii, poctivost a úctu k lidským bytostem. Tvrdím, že dluhy se mají platit a nejlepší je ani žádné nedělat, je-li to jen trochu možné. Exekuce u nás se však zvrhly v rakovinu, která postupně zabíjí, obrazně i doslova, občany této země. A to se mi sakra nelíbí. Stát jsme my. Co s tím uděláme?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: st leden 14, 2015 11:48 am    Předmět: Bod 1 a 2 Citovat

Teritorialita by nemusela být zavedena v případě, že by byly zavedeny limity poplatků podle výše dluhu, protože na dluh 30 Kč poplatek 17.000 je drzost. Poplatky by měly být relevantní a rozumné, aby nelikvidovaly dlužníka i věřitele. Protože přednostně jsou uspokojeny nároky exe a tak někdy věřitel ještě doplácí exekutorovi jeho náklady, když vymožená částka nepokrývá náklady. Prostě dluhy nemohou být byznysem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 12:25 am    Předmět: Pozvánka Citovat

Nevím, zda tu opravdu nikdo problémy nemá, nebo pokud má, nechce se tu prezentovat. Kéž je za a) správně. Pro jistotu posílám pozvánku, kterou jsem na jednom webu o exekucích našla. http://www.vaclavhucik.cz/exforum%202015.JPG
Je to z této stránky: https://www.facebook.com/groups/192770934118437/865084816887042/?comment_id=869001086495415&notif_t=group_comment_reply
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 10:28 pm    Předmět: A takhle se prodávají Citovat

http://www.sreality.cz/detail/drazby/dum/rodinny/breclav--/512237660#img=2&fullscreen=false
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2015 10:31 pm    Předmět: A ještě jednou Citovat

No nekupte to. http://www.sreality.cz/detail/drazby/dum/chata/rimov--/2652840028#img=0&fullscreen=false
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: po leden 19, 2015 8:48 pm    Předmět: Neoprávněné exekuce Citovat

Další příběhy v diskusích: http://www.antiexekuce.estranky.cz/clanky/cesko-plati-v-eu-za-exota--diky-soukromym-exekutorum.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: po leden 19, 2015 11:56 pm    Předmět: Neoprávněné exekuce Orwel by se divil Citovat

Vypadá to, že jsme majetkem soukromých exekutorů v našem státě, protože tolik informací tu snad nemůže získat o vás, vaší rodině, vašich příbuzných a vašem majetku vůbec nikdo jiný. Je to otravně dlouhé, ale může se to týkat kohokoliv z vás, i těch, kdo sami nic nedluží.
http://zakony.kurzy.cz/120-2001-exekucni-rad/cast-1-hlava-3-dil-1/
Zvlášť zajímavá je součinnost třetích osob paragraf 33,33a, 33b, 33c, 33d - 34
Zákony týkající se povinností exekutorů jsou u nás často a beztrestně porušovány, protože stížnosti obvykle končí na exekutorské komoře, která obvykle koná ve prospěch exekutorů, překvapivě.
Perla exekucí je bod 9 na webu exekutorské komory http://ekcr.cz/1/nejcastejsi-dotazy/236-nejcastejsi-dotazy?w= , ale velmi zajímavé jsou i další body. Kdyby se jednalo o exekuce u lídí, kteří úmyslně poškozovali věřitele, dělali velké dluhy (H-Systém aj.), pak bych to pochopila. Problém je, že tito exekucemi postiženi nebývají, spíše jejich oběti, Především jde o dlužníky bagatelních částek - které se ovšem jednáním exekutorů neuvěřitelně navýší. Bohužel ani soudy často lidem nepomohou a je otázka, zda proto, že jsou přetížení, či proto, že jde o celkový záměr likvidace a vytěžení obyvatel této země.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jabadadoo



Založen: 28.4.2007
Příspěvky: 66
Bydliště: Chrastava

PříspěvekZaslal: út leden 20, 2015 11:13 pm    Předmět: Citovat

Nevím jestli jste se stala obětí takového zmetka jaký je exekutor JUDR. Vrána že jste se o tom tak rozepsala, ale myslím že kdo se jím stal a aspoň trochu to ustál....určitě se s tím nebude chlubit. Ale naprosto souhlasím s vašimi názory na exekutorskou mafii v našem státě i na další názory typu doručování písemností a podobně. Pokud se rozhodnete bojovat proti tomuto zlu v naší republice....rád se pod to podepíšu
_________________
Plecháč Jan
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: st leden 21, 2015 8:29 pm    Předmět: Neoprávněné exekuce Citovat

Já sama jsem zatím naštěstí tenhle problém neměla, ale nechce se mi čekat, jestli si někdo vyhlédne nás. Dobře si uvědomuji, že sami nemusíme dlužit ani korunu a přesto nás to může potkat. Snažím se informovat lidi, co se může stát. A je mi jasné, že lidé se tím chválit třeba nebudou, případně nemohou (přijdou o vybavení a možnost se připojit na PC). Jen jsem narazila na weby, kde se problémem zabývají. Sama nezmohu nic, tak alespoň chci informovat o možnostech a rizicích, protože kdo to nepoznal, nechápe vůbec nic. Pokud lidé nebudou masově tlačit na politiky, nic se nezmění, protože je to lukrativní byznys, který dobře maže. Jedna z dalších informací, která by se mohla hodit: D-Test radí: https://www.dtest.cz/clanek-4120/inkasni-agentury-kdy-po-vas-mohou-vymahat-penize
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: po leden 26, 2015 11:11 pm    Předmět: Průběh dražeb a proč dlužníkovi dluhy zůstanou Citovat

Průběh dražeb a proč dlužníkovi dluhy zůstanou, princip této zlodějny:
http://finance.idnes.cz/pravnik-ondrej-zavodsky-dluhy-a-zlodejny-na-drazbach-p0c-/viteze.aspx?c=A131031_121502_viteze_sov
Jak se dostat na dno:
http://finance.idnes.cz/rozhovor-s-zenou-z-ostravy-o-zivote-v-dluzich-f4r-/viteze.aspx?c=A130920_104530_viteze_Sov
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: út únor 03, 2015 11:16 am    Předmět: Pro ty, kdo mají FB další skupina Citovat

https://www.facebook.com/antixekuce?fref=photo
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Politika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Strana 1 z 10

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com