Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Výstava voříšků a psů bez PP 2015

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Kultura a sport
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Z.Š



Založen: 29.7.2012
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: po červenec 06, 2015 7:49 am    Předmět: Výstava voříšků a psů bez PP 2015 Citovat

Chrastavská Voříškiáda 2015
V sobotu 27. 6.2015 se v Kynologickém klubu Chrastava konala již osmá výstava voříšků a psů bez PP (průkaz původu). Soutěžilo se ve dvou hlavních kategoriích. ?Výstava - dospělý vystavovatel?, kde se posuzovala kvalita a předvedení pejska, jako na normální výstavě. A kategorie ?Výstava ? dítě vystavovatel (děti do 12 let)?. V této kategorii se bral v potaz vzájemný soulad dítěte a psa, jejich schopnost pejska předvést, ale třeba i kolik toho dítě o pejsku ví.
Pro majitele, cvičitele a jejich pejsky byly připraveny ještě další dvě doplňkové soutěže. Soutěž o nejoriginálnější masku pejska, ale i jeho pána ?Maškarní?. Všechny nás určitě pobavil předskokan disciplíny v obleku ala Kapitán Amerika a jeho teriér v obleku supermana, ale i psí indián, čaroděj, víla, princezny a bárbie. Druhá soutěž nesla název ?Pes šikula?. Tady jsme viděli kromě poslušnosti i psí triky, jako chytání frisbee, válení sudů, otočky ve vzduchu, nebo třeba pomoct páníčkovi rozepnout zip u bundy a sundat ponožky.
Každá kategorie byla oceněna prvními tři místy pohárem, medailí a cenou od sponzorů. A protože všechny děti předvedli se svým pejskem to nejlepší, co uměli, a že toho byla spousta. Byly oceněny věcnou cenou za snahu a účast. Kromě toho se porota rozhodla udělit i cenu sympatie kříženci pudla Julkovi.
Akci moderovala místostarostka paní Zita Václavíková s pomocí jednatelky ZKO a organizátorkou celé voříškiády paní Šmudlovou. Celkově se zúčastnili téměř čtyři desítky psů všech věků, druhů, barev, velikostí a dovedností. A o mnoho více diváku, kteří i když nesoutěžili, také nepřišli zkrátka, díky skvělému občerstvení, velkému zázemí, ale i předvádění schopností obrany i útoku na ?nepřítele? s psem Agarem a jeho cvičitelem panem Šmudlou .
Chtěla bych ještě vyzdvihnout jednu skvělou věc. Po celou akci zde byl i stan Azylu Matýsek, kam lidé nosili pamlsky pro opuštěné pejsky, a dávali peníze do kasičky útulku. Azyl měl sebou i fenku Mášenku, které se ujala moc hodná paní. Jsem moc ráda, že je mezi námi tolik lidí, kteří dokáží pomáhat.
Na závěr tedy velký dík, který patří všem zúčastněným za skvělou atmosféru, a samozřejmě i organizátorům a dobrovolníkům.

Lucie Postlová
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Kultura a sport Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com