Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

zimní údržba Andělská Hora

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
M. Novakova



Založen: 27.3.2014
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: út prosinec 29, 2015 8:30 pm    Předmět: zimní údržba Andělská Hora Citovat

Dobrý den,
mám dva dotazy k zimní údržbě v Andělské Hoře.
1) Kdo a na základě čeho rozhoduje o způsobu údržby cest v Andělské Hoře? Dnes 29.12.2015 v cca 8 hodin ráno při 4°C projelo Andělskou Horou auto zimní údržby a solilo všechny cesty, které přitom byly suché a o námraze si mohl každý nechat jen zdát. Ještě odpoledne jsem si fotila vrstvy soli na cestách. Tuto anomálii jsem letošní zimu/nezimu zaznamenala již po několikáté. Přijde mi to plýtvání všemi směry - nafta do auta, sůl, čas člověka, který by se mohl věnovat jiné práci atd. Navíc množství soli, které se na místních cestách používá by uspokojilo možná i údržbáře dálnic.
2) Pokud si dobře vzpomínám, nikdy se v Andělské Hoře při zimní údržbě sůl nepoužívala. Až loni se najednou solit začalo. Jaký k tomu byl důvod a kdo se o tuto změnu zasloužil? Je možné vrátit údržbu do stavu, který odpovídá zdravému rozumu, tzn. za sněhu pluh + štěrk, sůl max. na přejezdu, za teplot nad nulou vůbec nevyjíždět?
Děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petr Bezvoda



Založen: 30.4.2008
Příspěvky: 175

PříspěvekZaslal: st prosinec 30, 2015 11:00 am    Předmět: Citovat

Dobrý den,

Omlouvám se za pozdější reakci - byl jsem na dovolené. Dnes jsme, Vámi zmiňovanou lokalitu, za účasti dispečera zimní údržby projeli, a musím konstatovat, že jsme žádné zvláštní nedostatky nezjistili. Pouze na křižovatkách, nebo v nepřehledných zatáčkách, kde muselo vozidlo, zajišťující zimní údržbu přibrzdit se možná soli vysypalo víc než bylo potřeba. S ohledem na předpokládanou předpověď počasí, která avizovala možnost tvorby náledí a mlhy, která mohla namrzat, byly komunikace a to zejména kopcovité úseky, preventivně chemicky ošetřeny. Včerejší teplota byla v centru města v 5 hod. ráno na hodnotě 1°C, což spolu s varovným hlášením na možnost tvorby náledí bylo indikátorem toho, že zejména v lokalitách Andělská Hora, Horní Vítkov atd. riziko námrazy hrozilo. Chemické ošetření komunikací navíc funguje preventivně i na následující případné výkyvy počasí - minimálně celý následující týden jsou hlášeny teploty pod bodem mrazu.
Chemická údržba se v Andělské Hoře prováděla dle potřeby a klimatických podmínek už v minulých letech. Je pravda, že ošetření komunikací inertními materiály bylo četnější, ale také méně efektivní a časově náročnější. Na chemické ošetření komunikací v Andělské Hoře z hlediska větší efektivity a na žádost občanů, přešla v loňském roce mj. i Krajská správa LK.
V případě jakýchkoliv připomínek, nedostatků, podnětů....,týkajících se provádění zimní údržby, ale i údržby města jako takové, se můžete obracet přímo na odpovědného pracovníka oddělení údržby majetku p. Jiřího Fleminga - kontakt naleznete níže.

S pozdravem Petr Bezvoda (správa majetku) tel. 721 583 374
Jiří Fleming (dispečer zimní údržby) tel. 606 569 869
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com