Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Přeložka II. etapa (Pobřeží ulice) ještě letos
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: po srpen 23, 2010 9:34 pm    Předmět: Přeložka II. etapa (Pobřeží ulice) ještě letos Citovat

V minulém týdnu se uskutečnila komisí povolaných prohlídka Pobřežní ulice (Ministerstvo, Liberecký kraj, KSS LK), též za mé účasti . Na základě zjištění katastrofálního stavu této silnice bylo bleskově vyhlášené výběrové řízení (vzhledem ke stavu nebezpečí za zrychlených podmínek) viz. http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz01005Prepare.do?znackaForm=6004877002001
Otevírání obálek proběhne již 7. 9. 2010.

Akce bude obsahovat nejen kompletní a komplexní rekonstrukci komunikace Pobřežní, ale též rozšíření o chodník a vybudování nové lávky (když ta původní uplavala).
Předpokládám, že dojde v rámci této akce též k opravám škod vzniklých povodní na přeložce I.A (od kruháku po Pobřežní) a I.B (za Pobřežní)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Luděk Vostrý



Založen: 10.7.2008
Příspěvky: 100

PříspěvekZaslal: po srpen 23, 2010 10:49 pm    Předmět: Spojené nádoby Citovat

Milý pane starosto, při vší úctě, Vám jedna katastrofa nestačila ?
Chápu, jste chemik, nikoliv fyzik. (Já jsem vyučený umělec Wink
Prostě zúžením koryta Jeřice v Pobřežní ulici zvýšíte tlak vody na břehy (pozor, i směrem k náměstí !) a zrychlíte její průtok. Je to princip spojených nádob. Domníval jsem se, že doba "poručíme větru dešti" je definitivně pryč. Pokud Benteler hodlá nadále pobývat u kostela za školou, nechť si cestu k fabrice vybuduje sám, nikoliv však přes město ! Kéž by ironické prohlášení pana Mgr. Ondřeje Kouta o pěší zóně bylo inspirací, ovšem bez té ironie, v přístupu k obnově poničené Chrastavy.

Bydlím v domě z roku 1864, po Němcích... často žasnu, jak měli zařízeno bydlení v úctě a respektu k přírodě. Kdosi kdysi chtěl (a nebyl to Cimrman) postavit železniční trať z Mníšku do Chrastavy. Možná by stálo za to, ony plány někde vyhrabat a poučit se. Včera jsem se byl podívat na poničenou silnici u "traktorky". Tak mi v hlavě vrtá myšlenka, že duplikované dopravní těleso silnice o vyvýšený násep železniční tratě mohlo v pohodě zničení silnice zabránit. Ale nevím, jen názor amatéra....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: po srpen 23, 2010 11:30 pm    Předmět: To: Luděk Vostrý Citovat

Dobrý den,
nejlepší je vždy vyjadřovat se k něčemu o čem nemá autor vyjádření páru. Jak jste přišel na to, že dojde k zúžení koryta? K žádnému zúžení koryta 2. etapou přeložky nedojde (rozšíření o chodník bude směřovat do vykoupených pozemků současných zahrad na druhé straně). Zato bude 2. etapou kompletně opravena a zpevněna nábřeží zeď. A to, jestli se Vám líbí současný havarijní stav Pobřežní ulice je více než smutné...a nechte si prosím své urážky o tom komu jedna katastrofa nestačila pro sebe...škoda více slov.
P.S.: A i o té fyzice něco vím. Dovolil jsem si jí vystudovat na MFF UK v Praze pane umělče..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Petr Zeman



Založen: 23.2.2008
Příspěvky: 131

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2010 10:49 am    Předmět: Citovat

Vážený pane Vostrý
O vztahu mezi Bentelerem a Městem víte - bez prominutí - uplný HOVNO. To že firma nemá sponzorské cedule po celém městě neznamená, že na toto město kašle. Věřte, je tomu naopak. Pouze to nevíte.
A až zde zase vyplknete něco takového, tak se zeptejte lidí kteří tam pracují, jakým způsobem jim firma v této nelehké situaci pomohla a vyšla vstříc a potom porovnejte s jinými zaměstnavateli.
A co se týče financování cesty v Pobřežní ulici...... Mám jenom informace z doslechu, takže nic.
Ale jinak samozřejmě zpívám píseň toho koho chleba jím. Psaní tohoto protiargumentu Vás ušetřím, ale i občas vím něco co nevíte Vy.
S pozdravem
PZ
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Luděk Vostrý



Založen: 10.7.2008
Příspěvky: 100

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2010 2:51 pm    Předmět: Ale pánové... Citovat

Ale pánové Wink

cituji: II.1.5) Stručný popis zakázky...
V části trasy je třeba přistoupit k posunutí nově budované nábřežní zdi směrem DO koryta Jeřice......
Směrem do koryta znamená prostě zúžení !

O spolupráci Benteleru s městem vím jen z arogantního tiskového prohlášení
pana Mgr. Ondřeje Kouta, personálního ředitel oné firmy, lze nalézt na těchto stránkách. Chlubí se mimo jiné tím, že firma koupila všem zaměstnancům vstupenky na chrastavské slavnosti Wink
Použitím sprostého slova jste se prozradil. Jsem rád, že vím, s kým mám tu čest. Být starostou, dám firmě měsíční ultimátum a pak do Školní ulice značku Zákaz vjezdu nad 3,5 t. A starejte se.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petr Zeman



Založen: 23.2.2008
Příspěvky: 131

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2010 3:46 pm    Předmět: Citovat

Vážený pane Vostrý
Vulgární výraz jsem použil abych zdůraznil absolutní nesmyslnost vašeho útoku proti této firmě.
Nejsem ani oprávněn ani v pozici kdy bych měl právo nějak osvětlovat postoje firmy, obhájím ji tedy pouze obecně, snad Vám to pomůže k nalezení méně agresivního přístupu vůči průmyslu obecně a i vůči starostovi, který firmě samozřejmě vyšel velmi vstříc.
Takže :

1. O té vstřícnosti. Myslíte, že kdyby Benteler pro Chrastavu nic nedělal a neudělal, tak by mu bylo alespoň v omezené míře jezdit po nábřeží ? Samozřejmě, že ne. To zní logicky nemyslíte ? Takže ta vstřícnost je nejspíše oboustraná.

2. To vyjádření se mi bohužel nepodařilo dohledat, ale nevěřím, že ho p. Kout myslel tak, jak zde vyznívá od Vás. Připište zde prosím odkaz, ať zde není pouze vytrženo z kontextu.

3. A teď k Vašemu nejlepšímu výplodu, budem zavírat Školní ulici
Benteler nebude mít cestu, takže nebude vůbec. Několik set lidí bez práce, všetně mnoha Chrastaváků. Po pobřežní nebudou jezdit kamiony, bude se tam určitě klidněji bydlet. Cena domů nebude kvůli provozu snížena, bude ovšem snížena cena nemovitostí obecně, protože kdo by kupoval tam kde chcípl pes. Samozřejmě zavřeme i Grupo, tam jezděj Tiráky taky.
Budem žít v tichu klidu, prostě BIO, ale žrát budeme BIO trávu na louce. Protože nevydělají chrastavští obchodníci, řemeslníci, a nedostane nic ani město. Samozřejmě se začne šetřit a jako první se začne šetřit na zábavě a umění. A jsme u Vás pane umělče (pokud se tím ovšem živíte) Budete sedět např v ateliéru obklopen svou prací, kterou nikdo nemůže kupovat. Cca po roce na procházce okolo kostela Vás při pohledu na opuštěný Benteler napadne, že byste tam rád klidně i pracoval na lince a vydělával si svoje peníze.
Přiznávám značné zjednodušení a vyhnání do extrému, ale již od dob průmyslové revoluce to funguje tak, že lidi si vydělávaj aby mohli nechat vydělat jiné. (A ti bohatí kupují umění.)Doba kdy si každej vše vypěstoval a vyrobil je pryč, vlastně ani nikdy nebyla.
Než tedy budete znovu útočit tímto směrem, zamyslete se prosím nejenom nad Tím co lze získat, ale i nad tím co lze ztratit. Nic není tak černobílé jako se jeví a snad se mi podařilo Vás tímto zjednodušujícím popisem věci alespoň smířit se stavem věci.

A pokud to chcete vidět v praxi, zastavte se okolo 6:00 na rohu na náměstí a podívejte kolik lidí se tam cestou do a z práce zastaví pro pečivo, noviny, cigarety apod. Ty krámky by se samzřejmě nezhroutily, ale pro představu to stačí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Petr Zeman



Založen: 23.2.2008
Příspěvky: 131

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2010 4:22 pm    Předmět: Ještě fyzikální dodatek...... Citovat

Jinak zůstaňte opravdu raději u umění pane Vostrý. Jsem již chvilku pryč ze školy, ale bavíme-li se o zúžení koryta a zrychlení průtoku zkuste prostudovat tento odkaz :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bernoulliho_rovnice
Není to zcela ono, ale je to poněkud blíže.

Spojené nádoby řeší statickou rovnováhu kapalin, ostatně zkuste toto :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Spojen%C3%A9_n%C3%A1doby
koukám, že tam je i odkaz na pana Bernulliho.

S pozdravem a přáním hezkého dne

PZ
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Petr Zeman



Založen: 23.2.2008
Příspěvky: 131

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2010 5:02 pm    Předmět: Ten odkaz... Citovat

Tak jsem hledal ono vyjádření chybně na fóru, bylo přímo na webu Chrastavy.
Zde je :
http://www.chrastava.cz/muinfo/akt1/benteler.htm

Jakou aroganci jste měl na mysli ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
martinez87



Založen: 19.4.2007
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2010 7:18 pm    Předmět: Citovat

Pane Vostrý vy rozhodně nerozumíte stavebnictví tak nevím co tu řešíte a když se řekne, že se nábřežní zed' bude stavět směrem do koryta řeky ne vždy musí dojít ke zúžení koryta, o tom jste nepřemýšlel pane umělče?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Luděk Vostrý



Založen: 10.7.2008
Příspěvky: 100

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2010 8:36 pm    Předmět: Děkuji Citovat

Děkuji, milý pane Zemane, za obsáhlou reakci.

1, Přednáška o průmyslové revoluci je zajímavá, ale poněkud jednostranná. Stručně řečeno, jde mi o to, aby už nic nebylo revoluce (VŘSR Wink Aby byl používán stejný metr i na drobného živnostníka, který zaměstnává 3-5 lidí. "Jen si tu svoji avii klidně startuj ve 4 ráno, vždyť přece vytváříš hodnoty."
Ostatně na lince jsem dělal, v poněkud větší, japonské, fabrice.

2, Add vyjádření pana Kouta. Jen předposlední věta... Jak hodlá odstranit ony vibrace ? Slibuje nesplnitelné. Co myslí těmi dopravně bezpečnostními prvky a prvky proti prachu a hluku ? KAM je chce umístit ? Zajděte si na Pobřežní s metrem a změřte si, prosím, šířku silnice, např. od "antoníčku" (elektropřípojka) paní Vlastičky Šulcové - druhý hrázděný dům směrem od Benteleru - až k řece. Je to alespoň 6 m ? Počítejme šířku jednoho kamiónu min. 3 m....

3, Jsem vděčen, že jste mě vy i pan Bernoulli vyvedli z omylu. Věřím vám, že tlak proudící kapaliny klesá s rostoucí rychlostí. Ve svém prvním komentáři jsem tvrdil opak. No ale, pro selský rozum, co se stane zúžením koryta řeky ? Tlak na břehy se zvýší a řeka poteče pomaleji ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Luděk Vostrý



Založen: 10.7.2008
Příspěvky: 100

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2010 8:52 pm    Předmět: Zúžení či nezúžení Citovat

Milý pane Martinezi87,
máte pravdu, stavebnictví nerozumím, měl jsem to jen rok na střední škole a dostali jsme se jen k lavičníkům, lavičkám, sopouchům a poprsníkůmWink Pak jsem na stavbě asi čtyři roky dělal přidavače apod.

Jak tedy mám rozumět tomu, že někdo bude stavět opěrnou zeď směrem do koryta řeky a přitom NEDOJDE k zúžení ?

Jde mi o to, že když bude koryto široké např. 10 m, a za padesát let, při další povodni, voda ponese kmen o délce 9 m, tak zapříčení nehrozí. Při zúžení na 8,5 m dojde k maléru. Asi tak. Zkrátka, čím užší koryto, tím méně vody (i jiného materiálu) pojme.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petr Zeman



Založen: 23.2.2008
Příspěvky: 131

PříspěvekZaslal: út srpen 24, 2010 9:09 pm    Předmět: Citovat

Proboha pane, já neřešim jestli přeložka tudy ano nebo ne, osobně se mi to taky moc nelíbí, ale Vaše řešení na jiných místech fóra je za současné situace nerealizovatelné. Hlavně finančně.
Rozhodně nezávidím lidem v Pobřežní a chápu je, ale toto rozhodnutí bylo učiněno městem nikoliv firmou. A dovolím si tvrdit, že ani tam není toto považováno za šťastné. Ovšem bylo to za stávající situace nejspíš jediné rozumné a rozumně realizovatelné.
Matně si také vzpomínám, že v oněch slavných Černých ovcíby zmíněn i plánovaný obchvat celé Chrastavy, ovšem coby hudba vzdálené budoucnosti.
Má argumentace nebyla na téma průmyslová revoluce, ta byla pouze zmíněna, takže jste očividně nepochopil. Což je znát již z příměru s VŘSR.
A debatu o Fyzice s Vámi nepovedu, rozumíte jí ještě méně než já umění, tzn naprosto vůbec. Pro pochopení Vám poradím přenést si tuto situaci např na injekční stříkačku. Před zúžením je tlak samozřejmě větší. Ovšem tlak není ta fyzikální veličina která měla zásadní vliv na zdevastování Pobřežní. Bohužel při Vaší absolutní neznalosti tohoto Vám to nedokáži vysvětlit zde ve fóru ale proklikejte odkazy na stránce s panem Bernoullim a hlavně ten o rovnici kontinuity a kinetické energii, ale asi to bude k ničemu. Toto samozřejmě platí pro uzavřené trubice, ale při určitém zjednodušení to lze přenést i na řeku.
Koneckonců můžeme požádat pana starostu, je k tomuto kvalifikován.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
GKCHRASTAVA



Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 144

PříspěvekZaslal: st srpen 25, 2010 9:06 am    Předmět: Citovat

Nechci zasahovat do žabomyší války, ale nějak posgtrádám reakci pana starosty na onu větu o stavby nábřežní zdi směrem do koryta Jeřice. ???? Že by šproch?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
j.kaňka



Založen: 5.10.2009
Příspěvky: 34
Bydliště: chrastava

PříspěvekZaslal: st srpen 25, 2010 9:25 am    Předmět: Citovat

GKCHRASTAVA napsal:
Nechci zasahovat do žabomyší války, ale nějak posgtrádám reakci pana starosty na onu větu o stavby nábřežní zdi směrem do koryta Jeřice. ???? Že by šproch?



Nechci dělat obhájce pana starosty (to zvládne sám a jistě lépe) jen chci říct svůj názor.
Myslíte si, že starosta má teť jedinou starost sedět 24h u PC a vést tuto duchaplnou debatu???? Nebojte se on vám odpoví, ale kdyby byl jen tady, tak si myslím, že by to Chrastavě moc platné nebylo.A to už vůbec nemluvím o tom, že by se určitě hned toho chytl další "chytrý "šťoura a vysvětloval by nám tu, že starosta jen sedí u PC a nejde se podívat ani ven .
Hezký den jinak všem...........
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
GKCHRASTAVA



Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 144

PříspěvekZaslal: st srpen 25, 2010 10:18 am    Předmět: Citovat

To bylo spíš popíchnutí, Ono totož většinou, když jde o přímou otázku, kde je něco co nesedí do konceptu odpovědi pana starosti, tak se to raději vymlčí. Zkuste zápátrat v diskuzích. Ale je pochopitelné, že sedět u počítače nemůže pořád. Tam totiž nejsou zvídavá oko fotoaparátů a kamer Smile. A tak slovy klasika, "Ptejte se na co chcete, já Vám na co chic odpovím" Jen mám pocit, že tento návod jde napříč politickým spektrm celého zastupitelstva a vedení města. Jablka bývají někdy kyselá. A já si raději víc vážím člověka, který umí přiznat pochybení, než toho kdo se snaží věc zamlčet. Ale bohužel takových je málo... Děkuji Kejzar
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com