Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Sekání trávy, řezání dřeva a podobné aktivity.
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pavel Trčka



Založen: 7.8.2017
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: po srpen 07, 2017 8:14 pm    Předmět: Sekání trávy, řezání dřeva a podobné aktivity. Citovat

Tohle téma není vůbec nové, ale naopak. Před nějakým časem jsem napsal článek do Chrastavských listů na téma sekání trávy v době, kdy mohu předpokládat, že sousedé odpočívají. V té době nám vadilo, že na fotbalovém hřišti jezdí hluk produkující sekačka v sobotu odpoledne, v neděli během oběda nebo i odpoledne a samozřejmě ve všední den například po 19. hodině.
Pravda, zastupitelstvo města zareagovalo a vydalo vyhlášku, kterou upravuje dobu, kdy můžeme hlučet například sekačkou. Samozřejmě to je fajn, nicméně z hlediska lidského soužití je to zcela nedostatečné, protože pracovitý soused, řádící s motorovou pilou byť ve všední den po 19. hodině nebo traktor sekající hřiště ve stejném čase, jsou záležitosti otravující nám život. Samozřejmě, že argumentace těch sekajících a řezajících sousedů je vždy stejná. "Kdy to mám asi udělat ?" Moje odpověď je také velmi jednoduchá. Udělej si to tehdy, když nebudeš otravovat a ne v době, kdy by člověk měl odpočívat nebo kdy mají malé děti spát. Dnes je pondělí 7.8.2017, 20:45 hod a na hřišti jezdí sekačka produkující randál, že to slyšíme i přes zavřená okna.
Co vy na to zastupitelé města a hlavně Vy pane zastupiteli Rozmajzle ? A co Vy pane starosto ? Musíme mít vše popsané zákonem nebo jsme normální lidé, kteří berou ohledy jeden na druhého ? Budu rád, pokud mi odpovíte, nicméně věřte, že se nedám. Pavel Trčka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: út srpen 08, 2017 9:49 am    Předmět: To: Pavel Trčka Citovat

Dobrý den, ahoj Pavle,
co Ti k tomu mohu napsat. Ano, ideální je když se lidé a sousedé domluví a vše je v pohodě. Pokud ne, vznikají spory až právní spory.

Sice je výše uvedené pravdivé, ale na konkrétní situaci bezzubé. Co ale mohu jiného napsat či konat? Činnost byla mimo období nočního klidu i mimo zákaz používání těchto strojů stanovených obecně závaznou vyhláškou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Pavel Trčka



Založen: 7.8.2017
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: út srpen 08, 2017 1:22 pm    Předmět: Sekání trávy, řezání dřeva a podobné aktivity. Citovat

Ahoj Michale, jsem rád, že jsi odpověděl a tvoje odpověď byla v duchu mého článku. Přesněji to různé sekání či řezání v podvečerních hodinách není skutečně nic jiného , než neomalenost dotyčných lidí. Já vím, že je z vaší strany těžké cokoliv udělat, aby si to lidé uvědomili a brali ohled na to, že někdo má například malé děti atd. To už bych se ale opakoval. Já jenom vím, že to vadí spoustě lidí, ale jen málo kdo je ochoten jít kvůli tomu do nějakého sporu.
Vím od svých známých např. v Německu, že mohou sekat třeba jenom v určité dny v týdnu a podobně. Samozřejmě, to je ale v Německu. Tady jsme v české kotlině.
Já už jsem si určité náležitosti zjistil a půjdu na věc přes životní prostředí. Bydlíme v obytné zóně Chrastavy, platíme daně a chceme využívat komfort, který nám obytná zóna skýtá. Nedílnou součástí zmíněného komfortu je i obvyklý hluk v dané lokalitě v danou část dne. Řvoucí sekačka nebo pila po 19. hodině večer rozhodně tuto hladinu hluku posouvá směrem nahoru její hluk není obvyklý v danou dobu.
Jinými slovy posekat hřiště mohou dopoledne, kdy to budou všichni akceptovat, protože udělat se to musí. To všichni chápeme. Tady je alternativa, a proto nás to zlobí. Sekat hřiště po 19. hodině večer je asi hloupost. Stejnou měrou tohle samozřejmě platí i pro ty pracovité sousedy, kteří jsou ochotni nastartovat svoje stroje v kteroukoliv denní dobu.
Já také sekám zahradu nebo občas řežu dřevo, ale dělám to pokud možno ve všední den odpoledne. Nikdy ne v 19 hod nebo ještě později. Michale, ještě jednou díky za odpověď. Třeba si ti, kterých se to týká uvědomí, že sice nedělají nic nezákonného, ale správné to není.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sodomková Lucie



Založen: 8.8.2017
Příspěvky: 1
Bydliště: Liberec 1

PříspěvekZaslal: út srpen 08, 2017 8:05 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den všem,

Tenkrát jsem četla již v chrastavských listech Váš příspěvek pane Trčka, to jsem ho přešla - po tomto příspěvku již musím reagovat. Sportovní ulice jak ji již prezentuje název je pojmenována dle aktivit, které se v ní odehrávají (hřiště, koupaliště. Již tento fakt nasvědčuje, že se zase o tak klidnou ulici nikdy nejedlo troufla bych si říci i v době kdy jste si zde koupil RD. Píšete, že je pro Vás neúnosná četnost a časová nestabilita těchto aktivit do odpoledních hodin. Ono je těžké vycházet z Vašeho pohledu - pohledu podnikatele, který si organizuje čas na dané aktivity. Ne každý z této ulice má tyto možnosti a tak v ulici každý obstarává své zahrady dle svých časových možností. Rozhodně to není ve večerních hodinách. Jsem přesvědčena, že zahradní údržby obyvatel ať už by jste bydlel kdekoliv budou vždy odlišná ať se Vám to líbí či ne. Závěrem bych chtěla navrhnout pro Vás řešení pokud by jste chtěl být uličním organizátorem tak můžete zkusit zavést to, aby místní z ulice, kterých se to týká se u Vás před akcí hlásily a Vy jste jim přiřazoval volné termíny, kdy si můžou obstarávat své zahrady...myslím že po čase by Vás to zvonění u dvěří vytáčelo daleko víc než zvuk sekačky, který pokud je max do 19 hodin není nic špatného. Berte to jako názor někoho kdo v této ulici dlouhé roky bydlel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pavel Trčka



Založen: 7.8.2017
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: st srpen 09, 2017 7:16 am    Předmět: Sekání trávy, řezání dřeva a podobné aktivity. Citovat

Vážená paní Sodomková, přečetl jsem si znovu to, co jsem napsal a musím říci, že mi podsouváte věci, které jsem nenapsal. Ať čtu jak čtu, prostě nic takového co vy píšete v mém článku není. Smysl mého článku je v tom, aby si spoluobčané uvědomili, že byť konají dle platných pravidel, mohou tak obtěžovat. Tady by měla přijít ta ohleduplnost či respektování druhého o kterých píši. Ovšem to se v Česku nenosí, to já moc dobře vím, a proto na to také upozorňuji.
Dále mi dovolte poznamenat k vašemu vyjádření následující. Já v této ulici bydlím již 59 let a vím co bylo, co se dělo atd. na rozdíl od Vás paní Sodomková. Vy tady nebydlíte tak dlouho. Vaše úvaha o tom, že bydlíme ve Sportovní ulici, kde je hřiště a s ním spojené aktivity mohou být hlučné jsou sice pravda, ovšem týká se to sportovních aktivit a s tím počítáme. Už ale nepočítáme s tím, že v po sedmé hodině večer budeme poslouchat randál produkující sekačku nebo sekaček sousedů.
No a pokud jde o vaše doporučení pro mne, tak se zkuste zamyslet, je-li to ve vašich silách, a navrhněte mi něco konstruktivního, pak to možná využiji. Pokud Vám ten randál odehrávající se pravidelně každý týden nevadí, je to jenom a jenom vaše věc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frigo



Založen: 4.2.2010
Příspěvky: 58

PříspěvekZaslal: st srpen 09, 2017 7:56 am    Předmět: Citovat

Dobrý den pane Trčko,
nedá mi to abych nereagoval.
Nebydlím sice ve stejné části Chrastavy jako Vy, ale přesto bydlím v místě pod Chrastavu spadajícím a tedy je pro mě závazná vyhláška, kterou jste v prvním článku zmínil.
Jsem zaměstnanec, pracovní dobu mám do 16:30, domů se vracím mezi 16:30 - 17:00. Posekat celý pozemek mi trvá 3-3,5hod.
Z mého pohledu si pozemek rád posekám ve všední den po práci a víkend věnuji relaxaci, nebo výletům.
Poraďte mi tedy prosím, co bych měl udělat, abych nesekal do Vámi zmiňovaných hodin, kdy to Vás a případně i mé sousedy (kteří si tedy nikdy nestěžovali) neobtěžovalo.
Měl bych snad změnit práci abych chodil domů dříve? Nebo jak si to Vy osobně představujete aby to bylo?
Plně s Vámi souhlasím, že co se týče sekání fotbalového hřiště, je opravdu nesmysl aby se sekalo takhle pozdě, přeci jen pokud vím, je tam správce na plný úvazek a tedy by měl hřiště sekat v dřívějších hodinách.
Vůbec ale nechápu Váš pohled na sousedy a to kdy sekají trávu oni.
Uvědomujete si vůbec, že každý člověk má svůj život kvůli práci organizovaný jinak a ne vždy je to tak aby to vyhovovalo Vám?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pavel Trčka



Založen: 7.8.2017
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: st srpen 09, 2017 8:13 am    Předmět: Sekání trávy, řezání dřeva a podobné aktivity. Citovat

Milý pane Frigo, na váš názor reagovat nebudu, protože s anonymem diskutovat nemá smysl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frigo



Založen: 4.2.2010
Příspěvky: 58

PříspěvekZaslal: st srpen 09, 2017 8:23 am    Předmět: Citovat

Chápu, nemáte argumenty. Pak je jednoduché to smést ze stolu tímto způsobem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pavel Trčka



Založen: 7.8.2017
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: st srpen 09, 2017 9:13 am    Předmět: Sekání trávy, řezání dřeva a podobné aktivity. Citovat

Nechápete vůbec nic pane Frigo, ale já prostě s anonymním člověkem diskutovat nebudu. Nebo se stydíte za svůj názor ? Pokud se musíte schovávat za anonymní jméno, pak nezbývá než si myslet, že nemáte odvahu diskutovat. Moje argumenty přenechte prosím na mně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MusimToRict



Založen: 10.7.2017
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: st srpen 09, 2017 10:17 am    Předmět: Citovat

Proboha lidi, přestaňte být takový cimprlíny. Tady na fóru to je jen samá stížnost "Oni tady sekaj trávu" "Oni tam křičeli večer" "Je tam uzavírka, musím to objíždět".

Rozumím, že večerní sekání není příjemné, zvlášť když ruší poklidné sledování Ordinace v růžové zahradě. Ale, pořád se tu Pavle oháníte lidskostí a ohleduplností a sám přitom nejste ochotný akceptovat životy jiných, které se co do časového harmonogramu neslučují s tím vaším.

Nerozumím tomuto trendu pořád a na vše meldovat. Jediné řešení co by skutečně pomohlo, je vyhlásit stanné právo. Hm?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
OndřejKa



Založen: 21.11.2009
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: st srpen 09, 2017 11:35 am    Předmět: Nech toho, sousede. Citovat

Dobrý den.
http://ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/rady-a-navody/nech-toho-sousede
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jiří Valeš



Založen: 9.8.2017
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: čt srpen 10, 2017 12:04 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den
Ve Sportovní ulici bydlím od narození. Myslím si, že p. Trčka také. Hřiště je tu také dlouho a vždy se také sekala tráva. Ještě před několika lety se sekalo starou sekačkou s přestávkami 2 dny. Pod zahradou byl závod se dřevem, kde čile jezdila ještěrka, byla zapnutá hoblovka a odsavač pilin do večerních hodin, kdy končila odpolední směna. Sobotní večírky na hřišti po zápase se tu konaly vždy už za doby, kdy p. Trčka aktivně hrál a myslím si, že se také účastnil. Každý tu choval zvířata a s tím bylo spojené hospodaření a ježdění traktorem každý den. Hluk tu byl vždy.
Dnes dřevozpracující závody nevyrábí. Hřiště je posekáno za 2 hodiny. Domácí zvířata tu nikdo nechová. Tohle všechno vědí i moji sousedé a vědí co od této části Chrastavy mohou očekávat.. Nebydlíme na samotě u lesa nebo v satelitním městečku.
Sám samozřejmě také hluk vnímám i jiné věci, které se mi nelíbí. Třeba venčení psů, které obtěžují svými výkaly a neustálým štěkotem.
Sekající soused, má asi nějaký důvod proč seká zrovna teď, kdy já mám siestu na terase.
Ať už je to zítřejší zápas ve fotbale, blížící se déšť či něco jiného. Chtělo by to trochu se zamyslet
a vžít se do potřeb jiných.
I v tom zmiňovaném či Rakousku, kam pravidelně jezdím, jsem si nevšiml, že by si sousedé stěžovali, když jim ráno v šest hodin začal jezdit traktor pod okny a končil v osm, kdy šel hospodář vyvést krávy na pastvu. A to je traktor v každém baráku.
Myslím si, že hluk se nezměnil, změnila se míra TOLERANCE. Jiří Valeš
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pavel Trčka



Založen: 7.8.2017
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: čt srpen 10, 2017 4:12 pm    Předmět: Sekání trávy, řezání dřeva a podobné aktivity. Citovat

Ono není tak důležité so bylo, ale co je. Nevzpomínám si, že bych někdy Jirku Valeše rušil strunovkou nebo motorovou pilou, jako to s pilou předvedl on před několika dny. Bylo téměř 20:00 hod a on řádil na zahradě jako kdyby to byl jeho poslední den. Ale to je přesně ono, pokud to činím sám, dožaduji se tolerance.
Pokud jde o hluk z dřevozpracujících, tak ten byl vždy jen přes den. Pracovalo se tam jen na ranní směnu.
Já také nepíši o sekání v době dopolední či odpolední, ale o sekání nebo prostě hlučení nějakým strojem po 19:00 hod. Různých sekaček a křovinořezů se spalovacím motorem přibylo a tudíž přibylo o možností dělat randál. V době o které Jirka Valeš píše nikdo motorovou sekačku neměl a všichni jsme měli nějaké to samo domo na elektřinu.
Ano, tatínek Jirky Valeše si pak něco jako motorovou sekačku vyrobil, ale sekal vždy jen dopoledne, protože ta tedy dělala randál, že jsme ho požádali, aby sekal dopoledne, protože jsme měli malé děti, a ty měli svůj režim.
Takže zamyslet by se měl určitě pan Jiří Valeš nad svým konáním a činnostmi, které doma provozuje, jestli náhodou on není netolerantní a jestli také není tak trochu arogantní, když nebere ohledy na ostatní a nerespektuje to, že ostatní by si třeba např. sedli v podvečer na zahradu, dali si kávu, kteří s jeho sekáním, řezáním atd. nemají nic společného, ale prostě nelze sedět a povídat si, když někde opodál vrčí sekačka.
Sekání trávy na zahradě, řezání dřeva a pod. není žádná výrobní činnost podléhající nějakému harmonogramu, ale volnočasová aktivita. Takovou aktivitu je třeba vykonávat tak a v době, abych zbytečným hlukem, pachem, vibracemi atd. neobtěžoval okolí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
deon



Založen: 27.5.2010
Příspěvky: 789

PříspěvekZaslal: čt srpen 10, 2017 7:46 pm    Předmět: Citovat

pravdu?
za vše může EET... zavíraj hospody a sousedi jsou schopní bavit se jenom přes internet... ( ironie - i to je demokracie ) to je prostě fakt a "vostuda" zároveň...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jiří Valeš



Založen: 9.8.2017
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: čt srpen 10, 2017 7:58 pm    Předmět: Citovat

Dobrý večer,
vůbec jsem nechtěl odpovídat, protože to je jen můj názor a ne námět na diskuzi vůči mě.
Mám pocit, že jste mě upozornil jen jednou a bylo lehce po sedmé. Možná kdyby jste přišel normálně a slušně, vysvětlil bych Vám to a bylo by vše ok.
Za poslední půlrok jsem s vámi mluvil třikrát a třikrát jsem od vás slyšel výtky k ostatním. Jednou na vzrostlé stromy a stékající dešťovou vodu od sousedů, podruhé zapadlé auto před MÝM domem. Pro mě 5 minut práce z hráběmi, pro Vás dvě hodiny nadávání a následné volání Městské policie. Třetí už jsem zmínil. Po těchto rozhovorech jsem zjistil, že asi nemáme moc společných názorů.
Tímto ukončuji tuto diskuzi s Vámi, protože toto sem asi nepatří. Pokud mi ještě chcete něco sdělit, můžeme to vyřešit "přes plot".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com