Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Vyvolávací (pořadový) systém u lékaře

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hana Vachová



Založen: 10.4.2012
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: po září 25, 2017 9:55 am    Předmět: Vyvolávací (pořadový) systém u lékaře Citovat

Dobrý den, obracím se s prosbou na vás, pane starosto, zda by neslo, aby město zakoupilo nebo se po dohode s lekarem podilelo na nakupu nejjednodussiho vyvolavaciho systemu k nasim obvodnim lekarum v Chrastave. Mam zkusenost pouze z cekarny doktora Marysky, ale predpokladam, ze je to u vsech stejne. Nenapada me jiny zpusob, jak dodrzet poradi prichozich pacientu .Je to opravdu ,,o nervy,,jit si vysedet do cekarny poradi na osetreni.A at se bavim s kym se bavim, vsichni mi rikaji to same.Cekaci doba min.4h,protoze vas mezitim predbehne nekollik vykutalenych nepoctivcu, co si prisli pouze nechat zmerit tlak, nebo ,,jenom,,pichnout injekci a kdyz uz jsou v sesterne, hned si nechaji vytahnout kartu a sup k doktorovi...sestra samozrejme nevi, kdo je zrovna na rade a ani se o to nestara a neni v moci nas ,ostatnich pacientu, toto ohlidat....a kdo se chce neustale dohadovat?Poradove systemy funguji.....na uradech , u lekaru, na pojistovnach , v bankach.....tam se nediskutuje....mas cislo-jsi na rade....nestalo by to za to, co myslite?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ferocactus



Založen: 29.5.2009
Příspěvky: 126

PříspěvekZaslal: po září 25, 2017 5:51 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,
ale co s těmi, kteří nejdou přes čekárnu ? Dle mých zkušenosti vím, že spousta lidí chodí zadem! To se pak nedivme, že sedíme v čekárně i několik hodin.

https://shop.medicton.com/medicton-cekarna/poradovy-system-do-vasi-ordinace-cekarna-7165.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hana Vachová



Založen: 10.4.2012
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: út září 26, 2017 3:51 am    Předmět: Citovat

Ja vim, ale s tim tezko neco udelame. Ale muze se najit reseni s tim, co se deje v cekarne. Je to dlouhodoby problem, ktery ani sestra, ani doktor neresi. Proc taky. Jich se to netyka a nechteji se dohadovat. Taky se nechci dohadovat, nikdo z nas. A tohle zarizeni by to vyresilo. Jednou pro vzdy. Jednoduche , moderni a hlavne uz osvedcene reseni jak pro pacienty, tak pro sestru. Bohuzel to neni levna zalezitost, proto se obracim na mesto. Doktor to ze sveho platu tezko koupi, ale mesto by to pro nas , obcany, mohlo udelat. Osobne jsem se s tim [asi nejjednodussim] setkalal na zubni pohotovosti v Liberci, kde byla opravdu narvana cekarna a fungovalo to naprosto skvele. Spravedlivy a rychly system. Predpokladam taky v rezii mesta, nebo se mylim?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ferocactus



Založen: 29.5.2009
Příspěvky: 126

PříspěvekZaslal: út září 26, 2017 7:49 am    Předmět: Paní Váchová Citovat

Moc by se mi líbilo kdyby MÚ váš nápad na koupi realizoval.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: út září 26, 2017 11:01 am    Předmět: To: Hana Váchová Citovat

Dobrý den,
omlouvám se, ale pořadí přijímaných pacientů, případně jejich objednávání na daný čas je plně v rukách lékařů. Pokud by někdo z nich chtěl mít pořadí dle pořadníku, nepochybně by si takovéto zařízení již dávno pořídil nebo případně požádal město o finanční pomoc při jeho nákupu.

Těžko si ale lze představit situaci, že se město bude lékařům vnucovat s takovýmto zařízením. Nemělo by to ani smysl, neboť Vámi popisované... "...vas mezitim predbehne nekolik vykutalenych nepoctivcu, co si prisli pouze nechat zmerit tlak, nebo ,,jenom,,pichnout injekci...." znamená, že je sestra dovnitř pouští vědomě s tím, že přišli déle, to by žádné zařízení bez vůle lékařského personálu nezměnilo. To samé platí o tom, co píše Ferocactus: "...ale co s těmi, kteří nejdou přes čekárnu ? Dle mých zkušenosti vím, že spousta lidí chodí zadem!..."

Pro úplnost ještě k Vámi zmiňované zubní pohotovosti v Liberci - s tou nemá Statutární město Liberec prakticky co společného (pokud někdo, tak Liberecký kraj), pokud vím, tak pořadníky v Krajské nemocnici Liberec (sám jsem ho zažil poté, co jsme skončil na pohotovosti v KNL po zranění menisku) si pořídila tato instituce sama z vlastních prostředků.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hana Vachová



Založen: 10.4.2012
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: út září 26, 2017 9:31 pm    Předmět: Citovat

Dekuji za odpoved, ktera me sice nepotesila, ale co se da delat. Myslim , ze by se timto zarizenim v cekarne zmenilo mnoho. Proto se v institucich takovato zarizeni instaluji, jinak by to nemelo smysl. A ano, byla by nutna spoluprace se sestrou, to je jiste, jako v jinych zdravotnich strediskach, kde tento system jiz pouzivaji.Z vaseho prispevku jsem pochopila, ze by pripadna zadost o prispevek mela prijit od doktora. Zkusim zjistit, zda by s tim slo neco udelat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com