Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Transbordér

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Chrastavák



Založen: 21.6.2007
Příspěvky: 225

PříspěvekZaslal: út říjen 26, 2010 1:13 pm    Předmět: Transbordér Citovat

Tak to už není možný,jací jsou lidé.. Rolling Eyes Rolling Eyes
http://www.novinky.cz/krimi/215128-unikatni-lavka-slouzila-v-chrastave-kratce-zmizely-jeji-soucasti.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petra.S



Založen: 26.10.2010
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: út říjen 26, 2010 6:58 pm    Předmět: Nic překvapivého.... Citovat

Mě to tedy vůbec nepřekvapuje Sad..... docela k věci je i diskuze pod příspěvkem. Také si myslím, že obyčejná lávka by byla levnější a účelnější a nelákala by nenechavce.... Jak se píše v diskuzi pod příspěvkem - za takové strašné peníze, mohlo být více obyčejných lávek. Myslím, že to by pomohlo lidem z Chrastavy mnohem víc, než medializovaná atrakce Sad, která, jak se dalo čekat v této lokalitě, skončila ostudou! Jinak já osobně bych tedy nechtěla chvátat na vlak a bát se, že nestačím přeručkovat, protože někdo ručkuje předemnou Smile))) Leda chodit o hodinu dříe.
Jak tu psal jistý Bohun, kterého pan starosta utnul a nařnknul z povolební nepřejícnosti, je to opravdu hloupý nápad. I mě napadlo, že něco takového někdo brzy poškodí či se to rozpadne. Já tedy doufám, že mě pan starosta také z nepřejícnosti jeho osobě nenařkne Smile, jelikož jsem se též registrovala až dnes. Ale mě to už prostě po shlédnutí dnešní reportáže v TV nedalo. Chrastavačka jsem, naštěstí, jen dle OP - nežiji zde, ale příbuzní ano a tak to všechno slyším a vidím a i politická situace je mi s prominutím trochu jedno, ale dívat se jaké nesmysly se občas vymyslí a za jak nehorázné částky, to už mi moc jedno není - prostě z principu a hlava mi to opravdu "nebere". Akce kuželkárka je další velká ostuda! Opravená kalalizace by chrastavákům pomohla více a užil by jí každý, ale to by se asi umělcům moc nechtělo, juchat slavnostně nad "otevíráním" kanálu a nejspíš by to nebyl ani moc zajímavý námět pro reportáž do hlavního vysílání...
Takže mylý Bohune, pozor, abys nebyl náhodou nařčen ze sabotáže Smile)))!!!! Člověk aby se pomalu bál napsat svůj názor a když už napíše dosti praktický dotaz k věci, zodpovězeno mu není.. No, proč asi... ?
Takže další peníze se budou investovat do kamer Sad. Postavte normální lávku a nebude třeba šaškáren a zbytečných investic.
Tak se, pane starosto, nezlobte za můj názor, ale napsat jsem ho musela, ikdyž Vám to asi milé nebude. Prostě se k tleskající nepřidávám.
Petra S.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kustuho



Založen: 26.10.2010
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: út říjen 26, 2010 9:24 pm    Předmět: Náměty na vylepšení visutky pod Hamrštejnem Citovat

Dobrý večer pane starosto, přestože v tomto případě platí "darovanému koni na zuby nehleď", měl bych pár poznámek k vylepšení hamrštejnské visutky.
Jsem z Údola a zatáčku pod hradem dobře znám. Nemám rád přílišné davy, tak jsem se byl podívat na hotové dílo až v týdnu po otevření (na rozestavěné také). Za hodinu prošlo asi 20 turistů, což je značný nadprůměr. Jako turistický tahák určitě dobrý nápad. Nevím jak místní, jestli spíš nechodí přes most na Andělku a pak vpravo traverzem do sedla pod hradem, i když je to o 200m delší. Přes viadukt chodím asi jen já.
Nyní k věci.

A) Při nastupování není vozík aretován a tím, jak do něj člověk nastupuje poodjede (díky složení hybnosti). Jedna starší turistka takto zůstala viset na dvířkách, jednu nohu ve vozíku druhou na břehu. Pověste tam návod, aby lidi při nástupu a výstupu drželi lano nebo otevřením dvířek vozík aretujte.

B) Teenageři dělají kraviny a vozík rozkoupávají uprostřed řeky do 30 stupňů od svislice. Dejte vodicí předepnuté lano (ocel) do oka pod podlahu vozíku.

C) Zavírání dveří je jako sekáček na maso. Jeden turista drží dvířka, kochá se viaduktem nad ním a druhý mu přicvakne prst účkem.

D) Rozjetý vozík zprudka narazí do betonových pilířů na břehu při dojezdu (a s více lidma není složité nabrat i velkou rychlost). Mělo by být opatřeno bočním dobržděním, vedení zajistí lano z bodu B), takhle se vozík brzy rozvrklá.

Všechny tyto případy jsem viděl v průběhu cca hodiny. Obzvláště A je velmi kritické. Někdo by mohl spadnout do řeky a pak to v TV pěkně rozmáznout.

Také si nedělejte iluze, že kamerový systém zabrání vandalům v krádeži lana. Kamerové systémy stavím a vím o čem mluvím. Přitažení vozíku z druhého břehu se musí udělat jinak.
Nouzově můžete přes ocelové lanko v laně uzavírat hlídaný okruh pageru, který zavolá na mobil MP, nebo někoho z Hamrštejna (kolonky), pak bude jakž takž šance někoho čapnout.

Budete li chtít rozvíjet tyto náměty, pan Smola Vám dá na mě kontakt.

S pozdravem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com