Chrastava - www.chrastava.cz - homepage Chrastava
Fórum o Chrastavě
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Uzavření ulice Pobřežní 23. 11. 2010
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: po listopad 22, 2010 8:29 pm    Předmět: Uzavření ulice Pobřežní 23. 11. 2010 Citovat

Dnes jsme obdrželi posudek ohledně ulice Pobřežní viz. http://www.chrastava.com/starosta/posudek_pobrezni.pdf . V ulici je havarijní stav, kdy hrozí zřízení. Z tohoto důvodu rozhodla v souladu s § 24 odst. 8 zák. 13/1997 Sb. ( V případě nebezpečí z prodlení (živelní pohromy, dopravní nehody, zřícení nebo poškození objektů) musí příslušnou část pozemní komunikace neprodleně uzavřít a označit alespoň provizorním způsobem její vlastník) rada města o neprodleném jejím uzavření (ke kterému dojde zítra ráno tj. dne 23. 11. 2010).
Osobní auta budou moci používat jako objížďku (pro cestu tam) ulici Družstevní, nákladní cestu přes Václavice. Pro cestu sem se nic nemění (přes vojenský most).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
GKCHRASTAVA



Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 147

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 8:22 am    Předmět: Citovat

Pane starostu, jak je možné, že když den dopředu víte, že máte uzavřít velmi důležitou silnici v Chrastavě, druhý den ráno není značená objížďka? Ani jedna dopravní značka?? Pouze na kruhovém objezdu státní policista vrací auta zpět se slovy "objeďte to přes družstevní" a na otázku, kde je družstevní, odpoví "nevím, hledejte?". Jeden MP stojí u provizorní mostu a svačí a druhý stojí u obalovny? Nestálo zato vzít dvě dopravní značky a minimálně jí osadit na křižovatku Družstevní a Frádlantské. Bydlím v Chrastavš deset let, ale opravdu nevím a ani není mou povinností vědět, kde která ulice je. Jsem účastníkem silničního provozu a předpokládám, že dopravní značení v předeme známé sitaci jako je uzavírka bude fungovat. Nevím kdo rozhodoval o umístění policistů, ale v podstatě ze 4 umístěných (2xMP 2xSPČR), které jsem potkal, tři pouze tvořili doplňek silnice. Pane starosto, považuji dnešní ranní situaci, za selhání Vašeho úřadu. Nepovažuji dostatečnou informaci o uzavírce oznámením na diskuzním fóru, či rozhlasem. Vetšinou řidiči v autě místní rozhlas nemají a internet v autě zatím také není. A vysvětlení Vašich pracovníků, že se tím budete zabývat, až přijdete v devět do úřadu, mě velmi rozčílilo. Vzhleem k tomu, že o tom váte minimálně 20 hodin a nic jste pro vyřešení této situace neudělal. A nepřejte si slyšet komentáře MP, na dotaz kdo za to může????? Kejzar JIří
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
GKCHRASTAVA



Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 147

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 8:37 am    Předmět: DOPLNĚNÍ Citovat

Podle informnací z Benteleru a WMA je nikdo o mimořádné uzavírce (o které město ví minimálně od 21.11.2010 od 9:25) je nikdo neinformoval. ???????????? Začíná se mi to jevit jako velké selhání vedení města????? Co vy na to pane starosto?????
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 10:09 am    Předmět: Odpověď Citovat

Dobrý den,
posudek ohledně havarijního stavu jsme obdrželi v pondělí dne 22. 11. 2010 okolo 16 hodiny. Jednal jsem v dané věci s ředitelem firmy Benteler ještě týž den a to jak telefonicky tak byl osobně kolem 21 hodiny v mé kanceláři. Mezitím jsem já byl osobně s tímto sdělením na vrátnici firmy Benteler. Navíc pan ředitel obdržel rozhodnutí v e-mailu.

Policie městská a státní byl na místech od uzávěrky samé tj. od rána a Vám byla situace podrobně vysvětlována. Policie byla na místech do kompletního značení a je tam ještě i nyní.
Značení prováděla KSS LK, myslím si že je (dle mé osobní kontroly od 9 do 10 hodin) již kompletně v pořádku.

Omlouvám se, pokud nebylo vše dle Vašich představ, na druhou stranu jsem velmi rád, že již nehrozí ohrožení na životech v ulici Pobřežní. Vaše nařčení, že jsem pro vyřešení dané situace neudělal, je hrubě nepravdivé. Ještě v pondělí byli telefonicky a e-mailově informovány všechny složky - Libereckým krajem a krajskou správou silnic počínaje, ČSAD konče. Vaše počty hodin jsou též nepravdivé.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
GKCHRASTAVA



Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 147

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 10:38 am    Předmět: Citovat

Omluva za počty časů, zmátl mě údaj 9:29 , bohužel nevšiml jsem si pm (post meridiam) tedy večer. Nicméně v době ranní špičky už toto značení mohlo být, KSS pracuje od šesti a informací na dané správe, objednávku obdrželi až před devátou ????? A policisté opravdu neinformali , pouze oznamovali že Pobřežní je uzavřena a objížďka přes Václavice nebo Družstevní. Což je informace nedostatečná. A stačilo postavit jedno MP na křižovatku aby byl schopen ukázat, kudyže že virtuaální objížďka vede. Ale opět alibistická věta, o ohrožení lidí. Ten posudek se dělal a je v podstatě jedno, kdy, Ta silnice nespadne po posudku ani po uzávěře. Pouze konstauje nebezpečí, které newumož%nuje provozovat silnici, Což osotatně se ví již delší dobu. TAkže odkaz na záchrany majetku a osob jsou irelevantní, kje to v podstatě právní stanovení věc a odpovědnosti za stávající stav a v případě problému stanovení odpovědnosti. V každém případě z Vaší sztrany jako městta toto zajištění nebylo adekvátní situaci. P.S. Možná jste poslal mail, ale ostatním firmám to doposavad nikdo nedal vědět. Ověřeno.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 11:49 am    Předmět: Citovat

Ještě jednou dobrý den,
informaci dostal náměstek KSS LK v pondělí dne 21. 11. 2010 okolo 16 hodin 30 minut (během pondělního večera byla ještě situace řešena opakovaně s panem cestmistrem od KSS LK).

Dle sdělení policie Vám osobně byla dána informace, že se do ulice Družstevní dostanete přes náměstí 1. máje ulicí Frýdlantskou (tak jak tuto informaci ostatně dávali členové MP mnoha jiným účastníkům silničního provozu).

Navíc si dovoluji podotknout, že ulice Družstevní byla používána jako jednosměrná objížďka pro osobní automobily (v opačném směru) dlouhodobě během povodní. Lze důvodně předpokládat, že jste jí tehdy ix-krát použil.

Závěr: Od počátku uzávěry byla situace řešena za pomoci police městské a policie České republiky. K jejich práci od počástku této uzávěry nemám záporných připomínek, naopak.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
GKCHRASTAVA



Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 147

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 4:00 pm    Předmět: Citovat

O použití družstevní - tak tou jsem jel poprvé dnes ráno a kupodivu ani nikde na vjezdu není poznat že je to družstevní. Zhruba před dvaceti minitami jsem přijel od Liberce a opravdu je osazena značka objížďky u sjezdu na Chrastavu. Nicméně ve městě nikde není značena objížďka pro osobnéí automobili, ale vytrvale stojící policista PČR stojí na kruhovém objezdu. Žádnou informaci od MP jsem ráno nedostal, S kým jsem mluvil ohledně objíždky byl již zmínění policista PČR , který mi sdělil viz výš. Daazem u hlídky MP stojící za svým vozem u bývalého secesního mostu v 7:50 mi bylo sděleno, že co jste si večer upekly to máme. Za tím si stojím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
GKCHRASTAVA



Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 147

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 4:05 pm    Předmět: REPORTÁŽ ČRO Citovat

a při cestě zpět , shodou okolností při příjezdu do Chrastavy, jsem poslouchal reportáž paní redaktorky Bernátové na ČRO RADIOŽURNAL. A musím říct, že hned je vše jasné. Jak se praví, účel světí prostředky. Z nebe spadlý posudek statika (někým musí být objednaný) se zrovna hodí, když Václavičtí protestují proti vedení objížďky po silnice, které této dopravě nevyhovuje. A zrovna načasování s podáním protestu Václavic u Krajského úřadu proti rozhodnutí vedení objížďky. Tady už opavdu nejde o to jestli to značení ( a vyplývá ze zákona ho zajistit, neodkladně) tam bylo nebo ne, zda policisté znají místní poměry nebo ne, tady jde o jiný zájem...........
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
GKCHRASTAVA



Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 147

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 4:09 pm    Předmět: Citovat

A Vaše tvrzení, že to nikomu, co se dělo dnes ráno a trvá, nevadilo, je trochu milné. Kdyby bylo vše v pořádku tak proč se o toto zajímají media a rozhodně, kdyby jste byl ráno na náměstí a na onom kruhovém objezdu, tak by jste asi hovořil jinak. Ale filtrovaná informace od podřízených směrem k nadřízenému většinou v nepříjemných věcech vypadá tak nějak růžověji, Děkuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka Vávrová



Založen: 25.5.2007
Příspěvky: 531

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 4:41 pm    Předmět: Citovat

Pane Kejzare, věřím, že značení bude doplněno. Pokud jsem pochopila, jedná se o problém trvající od včerejšího večera. Když si uvědomím, co se tu dělo, je to nepříjemné, ale ne tragické. Je dobře, že jste upozornil na potíže, PČR ani MP by dopravní značení suplovat neměla a jistě jde o nouzové krátkodobé řešení. Václavice - zde je opravdu problém - bohužel asi neexistuje dobré řešení. Pobřežní se opravit musí (ostatně Václavičtí tuto ulici používají také). Benteler těžko zastaví výrobu, to si dovolit nemůže. Pak jsou na řadě doporučení a snaha pana Půty alespoň o co nejšetrnější průjezd Václavicemi se zaprotokolováním jakýchkoliv škod (vč.ohrožených budov), které v místě vzniknou a jejich následná náprava krajským úřadem co by správcem komunikace. Domnívám se, že lze uzavřít dohodu, že po ukončení opravy Pobřežní by mělo přednostně dojít k důkladné opravě silnice přes Václavice. Solení, kterého se tam kvůli znečištění studní bojí, může být nahrazeno pískem. Kritický úsek je kolem skládky, ale mělo by pomoci důkladné protahování, které je často účinnější než solení vrstvy sněhové břečky. Pokud vím, v Jizerkách a Krkonoších se také všude solit nesmí. Jen připomínka, Pobřežní již pravděpodobně mohla být opravena, kdyby se určitá skupina lidí nesnažila tuto stavbu zarazit. Nynější stav je, jaký je, peněz je, kolik je. Přejme si, aby oprava proběhla rychle, ale přesto kvalitně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michael Canov



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 1733

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 5:13 pm    Předmět: To: GKCHRASTAVA Citovat

Ještě jednou dobrý den,
věta: "Kdyby bylo vše v pořádku tak proč se o toto zajímají media..."
To je zajímavý způsob jak zjišťovat, kdy je co kdy není v pořádku. Media se o danou situaci zajímají z jednoduchého důvodu, že město Chrastava město Hrádek nad Nisou má jiný názor na průjezd kamionů Václavicemi...nic více nic méně.

Město Chrastava bylo ze zákona povinno po daném posudku komunikaci Pobřežní uzavřít. To, že objížďka může vésti bez speciálního rozhodnutí silničního správního úřadu (OVÚS MěÚ Chrastava) Václavicemi je proto, že tato krajská komunika je bez jakéhokoli dopravního omezení (tzn. byla i v uplynulých dnech a je dodnes oficiálně průjezdná i pro kamionovou dopravu v obou směrech - pokud má čtenář dojem, že píši nesrozumitelně, tak to zkusím takto - je paradoxem paradoxů, že ze strany Hrádku nad Nisou probíhala snaha o zamezení jednosměrného průjezdu kamionů rozhodnutím silničního správního úřadu a přitom po této komunikaci mohou projíždět oficiálně kamiony v obou směrech bez ohledu na jakékoli problémy v ulici Pobřežní).

Paralelně probíhá správní řízení vedené silničním správním úřadem (OVÚS MěÚ Chrastava) o uzavření komunikace Pobřežní z důvodu akce Přeložka - etapa 2, kdyby (komunikace Pobřežní by byla uzavřena rozohdnutím tohoto úřadu a nahrazena z jeho rozhodnutí objížďkovou trasou). Je pravda, že v současné době se jedná o jakoby nadbytečné řízení, neboť je komunikace Pobřežní je uzavřena rozhodnutím města z důvodu havarijního stavu.

Ve městě je značení pro osobní automobily na několika místech (např. ve sjezdu při příjezdu z Liberce, v ulici Nádražní, ve sjezdu z Děčína je na velké tabuli šktrnut Vítkov atd.), za kruhovým objezdem je ještě značka dvojité slepé ulice atd. Policista je na kruhovém objezdu jako pomoc navíc (ne jako supl) k úplnému dopravnímu značení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petr



Založen: 26.8.2007
Příspěvky: 150

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 8:28 pm    Předmět: Citovat

pane starosto ad 1 : nemluvíte pravdu v tom, že kamiony mohli a mohou projíždět Václavicemi - kamiony Václavicem projíždět nemohly a nikdy neprojížděly s jedinou vyjjímkou stavby nové silnice (kdy jako kompenzace byla tato komunikace zcela opravena)

Blanko: myslíte, že havarijní stav komunikace je opravdu od včerejšího večera ??? ani od večera ani odedneška. Prostě stav odpovídající stavu komunikace před rekonstrukcí. A opravdu si myslíte že objížďka v trvání 12 měsíců je krátkodobá??

Pane starosto vzhledem k tomu, že nehledáte řešení,ale stavíte do velkých problémů obyvatele jiného města není divu že se brání a já jim v tom naprosto fandím.

A to že značení objížděk v Chrastavě je odpovdající kocourkovu je pravda a nic na tom nemění ani ONE MAN SHOW pana starosty
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petr



Založen: 26.8.2007
Příspěvky: 150

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 8:35 pm    Předmět: Citovat

ještě dodám bojují proto, že objížďka pro kamiony je již cca 14 dnů takto značená, tak že to není o paradoxu, ale o realitě. Do té doby kamiony nejezdily, po značení ano - už to chápete ?

Jsem naproto zvědavý na to, jak se bude Benteler stavět k situaci, že kamiony nebudeu jezdit tak, ajk mají předepsáno, lépe řečeno jak to budou řešit dopravci.

Apropo - už jste slyšel o možnosti přestěhovat benteller do jiného města? Já ano a řekl bych, že to začíná býti docela zajímavá kauza.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
emenents



Založen: 23.11.2010
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 9:14 pm    Předmět: Citovat

myslím si že pan starosta má ve všem naprostou prvadu, kamiony přes Václavice nikdy nikde neměly daný zákaz, vždy tam tudy jezdili, nikdy to nikomu nevadilo. Jenže teď to každý bude řešit a každý bude věřit tomu co někde od někoho uslyší... a o přestěhování Benteleru je to pořádná FÁMA Petře!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Radovan



Založen: 23.11.2010
Příspěvky: 0

PříspěvekZaslal: út listopad 23, 2010 9:17 pm    Předmět: Citovat

Je zvláštní, že se posudek ohledně havarijního stavu Pobřežní objevil zrovna teď, kdy město Hrádek nad Nisou nesouhlasí s touto objízdnou trasou a napadlo rozhodnutí o zmíněné objížďce. KULK zrušil a vrátil k novému projednání dané rozhodnutí na Městský úřad v Chrastavě. Kdo si posudek tak najednou objednal ?? Nebo je to náhoda, kdy šel zrovna kolem statik neseznámený se situací kolem sporu Chrastavy a Hrádku, a řekl-si ? no to spadne. Já Chápu špatný stav Pobřežní, ale proč se problém Chrastavy přesouvá do Václavic to nepochopím !! Pobřežní je v havarijním stavu, tak si jí pane starosto Canove neprodleně uzavřete a označte a neházejte své problémy na sousedy. ?§ 24 odst. 8 zák. 13/1997 Sb. ( V případě nebezpečí z prodlení (živelní pohromy, dopravní nehody, zřícení nebo poškození objektů) musí příslušnou část pozemní komunikace neprodleně uzavřít a označit alespoň provizorním způsobem její vlastník? U nás jsou také domy v havarijním stavu, které jsou ohroženy průjezdem kamionů.

Radovan Ježek, obyvatel Václavic
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Chrastava -> Naše město Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Strana 1 z 10

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com