|
Chrastava Fórum o Chrastavě
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Dáša
|
Zaslal: pá říjen 12, 2007 12:38 pm Předmět: Vzpominky na Chrastavu |
|
|
Všechny zdravím,bydlela jsem v Chrastavě od narození,to je od roku 1965,potom chodila do školy u kostela a prožila krasne detstvi,proto rada chodim na vase stranky a dozvidam se co je u vas noveho,proto moc dekuji lidem kteri prispivaji.Jediny co mi zde schazi jsou aktual.fotky,nebo vebcamera a aktual.Chrastavske listy.Uz je to 22 let co u Vas nebydlim ale vzpominky jsou silne a stale tam mam cast sve rodiny.Vsechny moc zdravim,preji pekny den.Dáša  _________________ bývalá Chrastavačka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Blanka Vávrová
|
Zaslal: pá říjen 12, 2007 8:47 pm Předmět: fotogalerie |
|
|
Je krásné, když někdo rád vzpomíná na rodné město a internet může být opravdu skvělý pomocník při vracení se do minulosti a k porovnání se současností. ( Mám na mysli třeba i SEZNAM - SPOLUŽÁCI.) A tady se připojuji k prosbě paní Dáši. Na aktualitách Chrastavy jsou fotogalerie, ale většinou hlavně aktérů různých akcí. Pod oddílem Město - partnerství je i procházka městem s fotogalerií, kde je uloženo dost zajímavých fotografií. Možná by víc lidí uvítalo i na webu Chrastavy samostatnou fotogalerii města a okolí jak ze současnosti, tak i minulosti Chrastavy. Dokumentů, i fotografických, existuje jistě mnoho. Zajímavé by bylo i porovnání minulosti se současností. A možná by stálo za to natočit i videoprocházku Chrastavou s komentářem - i jako propagační materiál pro infocentrum a muzeum. Jistě se v Chrastavě najde někdo šikovný, kdo by to dokázal. Paní Zahurancová, Pavel Štekl, Ivan Vydra mají jistě obsáhlý archiv. A takové CD či DVD o Chrastavě by nebylo marné. Jediný problém by mohla dělat OSA, snad má město právníka, který by poradil. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frigo
|
Zaslal: po leden 10, 2011 12:56 pm Předmět: |
|
|
V roce 1954 proběhlo na tu dobu velice unikátní letecké snímkování nad územím Československa, nedávno jsem na internetu objevil odkaz na výsledek tohoto snímkování pro území dnešní České Republiky.
mapu najdete zde: http://kontaminace.cenia.cz/
Z vlastní zkušenosti Vás musím předem upozornit že u prohlížení této mapy strávíte spoustu času. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|