Knižní novinky

J.Prekopová napsala knihu o příčinách dětské panovačnosti,o poruchách vývoje osobnosti dítěte s názvem Malý tyran.

Hry,nápady a výtvarné inspirace,to vše naleznete ve čtyřech útlých knížkách od Z.Markové pod názvem Hry a nápady pro školáčky/je rozděleno na Jaro,Léto,Podzim a Zimu/.

P.Schiller – Hry pro rozvoj dětského mozku – pro děti od 1 do 5 let/učení,emoce,rozvoj smyslového vnímání../

Co je zdravá výživa,jednotlivé složky potravy a nápojů – otázky týkající se výživy vašich dětí zodpoví kniha od I.Hanreich – Jídlo a pití malých dětí. Další knihou je Receptář zdravé výživy pro kojence a děti.

Hrádecko-Chrastavsko na starých pohlednicích zaujme jistě čtenáře, kteří si chtějí na téměř 500 pohlednicích připomenout minulost našeho regionu.

Půvabná knížka Dětem od známé ilustrátorky Heleny Zmatlíkové potěší nejen čtenáře nejmenší.

Pohádky z hájovny napsala G.Kopcová.Říkadla pro nejmenší od Ludvíka Středy s názvem Medvěd na plovárně.Autor známých příběhů o krtečkovi Z.Miler vydal knížku O modrém kocourkovi.Pro nejmenší čtenáře je i další knížka O mašince Tomášovi.

Kočka,která si hrála na pošťáka – od L.J.Braun je jedna z mnoha jejích detektivních románů.

Pravdivé příběhy II.světové války – Ztraceni v Tibetu – poutavý příběh pěti amerických pilotů,kteří jsou nuceni vyskočit z letadla a dopadnou do středu Tibetu.

P.Toufar – Intrikáni v české historii,jména některých z nich jsou dodnes známá a uchované v kronikách,jména jiných byla dávno zapomenuta.

E.Bergová –Nikdy se nezměň- trpký, avšak čistý portrét ženské přizpůsobivosti, tváří v tvář samotě, zachycuje pomalu vznikající vztah dvou lidí.

Lekce tvůrčího psaní je další z řady knih od M.Viewega.Jizerskohorská rašeliniště – obrazová publika o rašeliništích,floře a fauně Jizerských hor.

Toto je jen část novinek, které vám může Městská knihovna nabídnout.Proto neváhejte a navštivte knihovnu ve výpůjčních dnech a to vždy v pondělí 8 – 13 hodin a v úterý a ve čtvrtek od 11-18 hodin.Knihy je možno si zamluvit na e-mailové adrese knihovna@chrastava.cz

Na vaši návštěvu se těší Hana Matoušová, knihovnice MěK

 Stránky Městské knihovny v Chrastavě