Chrastavské slavnosti

Osmý ročník slavností se konal od pátku 16. května do neděle 18. května 2003

Fotogalerie

Malé ohlédnutí za 8. ročníkem Chrastavských slavností

Program Chrastavských slavností 2003

Soutěž o vstupenky na Slavnosti

 

Chrastavské slavnosti 2003

  Fotogalerie

1. Průjezd historických vozidel Chrastavou
2. Před utkáním Chrastava A vs. PATRIOTI (bývalých hráčů Bohemians Praha a poslanců ČR), na fotografii starosta Ing. Canov s ministrem Stanislavem Grossem a chrastavští fotbalisté
3. Po utkání: zleva: starosta Ing. M.Canov, Karol Dobiáš,legendární hráč Bohemians Praha, p. Procházka a p. Her za chrastavské mužstvo
4. Kolová - 3. kolo vyřazovací soutěže v kategorii do 23 let
5. Ukázka výcviku psů - chrastavští kynologové
6. Ukázka hašení parní stříkačkou
Ukázka hašení parní stříkačkou
7. K Chrastavským slavnostem patří tradiční jarmark
8. Netradiční divadelní představení Divadla Trakař
9. Pohádka Obušku z pytle ven z repertoáru divadla Rozmarýnek
K Chrastavským slavnostem patří i tradiční jarmarkNetradiční divadelní představení Divadla TrakařPohádka Obušku z pytle ven z repertoáru divadla Rozmarýnek
10. Vystoupení pražského YOYO BANDu
11. Ohňostroj zakončil sobotní program o půlnoci
12. Sbor A MY TAKY zpívá v kostele sv. Vavřince
Vystoupení pražského YOYO BANDuSbor  A MY TAKY zpívá v kostele sv. Vavřince
Klikněte na obrázek pro zvětšení...
  

Malé ohlédnutí za 8. ročníkem Chrastavských slavností

I v letošním roce mělo naše město v polovině měsíce května na náměstí a dalších prostranstvích živo. Ve dnech 16. - 18. května 2003 se konal již osmý ročník Chrastavských slavností, oslava kultury, sportu a společenské zábavy v našem městě. Letošní již  tradiční  společenskou akci pro všechny věkové kategorie navštívilo téměř 3000 návštěvníků, pro které byl připraven nadmíru bohatý program. Počasí přes malé nedělní přeháňky přálo, z programu bylo co vybírat, občerstvení zajištěno, co víc si přát... Těžko říci, jaký bod programu měl největší úspěch. U dětí to jistě byly pohádky, které sledovaly se zatajeným dechem, u mladší a střední generace YO YO band a u těch starších legenda dechovky Zorka Kohoutová či koncerty v kostele sv. Vavřince. 

Páteční odpoledne bylo věnováno dětem - hry a soutěže byly připraveny pro malé i větší včetně sladkých odměn. Večer patřil libereckým skupinám -Těla a Lessyho woheň.
Sobota byla naplněna programem, ze kterého si jistě vybral každý. Kulturní i sportovní akce probíhaly nejen na náměstí, ale i v tělocvičně TJ Spartak, na fotbalovém hřišti, kině, u domu hasičů, u Hasičského muzea a za budovou Městského muzea. Na náměstí a v přilehlé Turpišově ulici byl jako vždy jarmark, kde si návštěvníci mohli dát také něco dobrého k jídlu a pití. Sobotní večer zakončil opět půlnoční ohňostroj.
Na nedělní dopoledne Orientační klub tradičně připravil příjemnou procházku "pěšky i na kole" a program pokračoval až do pozdních odpoledních hodin. Tak například starší generace (ale nejen ona) měla možnost si zazpívat společně se Zorkou Kohoutovou. Závěr slavností patřil koncertu v kostele sv. Vavřince.
V letošním roce oslavuje Sbor dobrovolných hasičů Chrastava 135 let od svého založení a Sbor hasičů ve Vítkově 125 let. Chrastavští hasiči připravili ukázky ze své náročné práce, tak jak se dělala v minulosti a jak dnes. Na své si přišli i milovníci historických aut, návštěvníci si mohli prohlédnout na několik desítek těchto vozidel. Otevřena byla samozřejmě i obě muzea a Führichův dům.

Budeme rádi, napíšete-li nám své dojmy z Chrastavských slavností, uvítáme vaše připomínky i návrhy k programu a průběhu slavností.

Sponzoři CHS 2003Naše poděkování patří Městu Chrastava a všem sponzorům, kteří přispěli jak finančně, tak i věcnými dary. Bez nich by byl 16. až 18. květen 2003 zase jen obyčejným víkendem.

Organizační tým Chrastavských slavností 2003