Mistrovství AVZO TS ČR

Mistrovství AVZO TS ČRMistrovství AVZO TS ČR

Dne 22. července 2006 se v Chrastavě pořádalo již podruhé Mistrovství ASOCIACE ZÁKLADNÍCH ORGANIZACÍ TECHNICKÝCH SPORTŮ A ČINNOSTÍ ČESKÉ REPUBLIKY v libovolné a sportovní malorážce poloha leže 60 ran, 20 ran stoje a v kleče. Oproti loňskému roku, kdy se soutěže účastnili pouze střelci jen ze Severočeského kraje, letos přijeli střelci z jižních Čech i Moravy. Tradičně se naší soutěže účastní i zasloužilý mistr střelby Libor Kůrka, dlouholetý reprezentant. Na výsledcích našich střelců se podepsala nervozita z přípravy této soutěže a účast našich nováčků. Ale i tak v Chrastavě zůstala dvě třetí místa.
Muži :
LM 60 LM 3x20
Rajnoha Josef 574 b. 3. místo 527 b. 3. místo
Dorost:
SM 60
Hoffmann Jakub 551 b. 6. místo
Čech Jiří 496 b. 8. místo
Halama Vojtěch 495 b. 9. místo
Šimonka Vojtěch 370 b. 10. místo
Halama Vítek 358 b. 11. místo
Ženy:
SM 60
Trpišovská Markéta 499 b. 5. místo
Svobodová Dimitrina 428 b. 6. místo
Poděkování patří starostovi města Chrastavy p. Canovovi za zahájení mistrovství. Svou účastí ukázal, jak si vedení města váží sportovní činnosti v našem městě a dodal soutěži určitou důstojnost. Děkuji všem střelcům i jejich rodiným příslušníkům za důkladnou přípravu a zajištění průběhu závodu.
Že chrastavská střelnice se vrací do podvědomí střelecké veřejnosti ale i občanů města, dokazuje velká účast veřejnosti při konání Chrastavských slavností, letos už potřetí. Po dlouhé době se loni uspořádala jedna soutěž (mistrovství AVZO TS ČR). V letošním roce se už uskutečnily dvě soutěže, a to cena Chrastavy v historických zbraních a mistrovství AVZO TS ČR. Příští rok se už počítá s uspořádáním čtyř soutěží na Chrastavské střelnici.
Zveme příznivce sportovní střelby a legální držitele zbraní, aby si přišli vyzkoušet své střelecké umění. Na střelnici se smí střílet jak dlouhými tak i krátkými zbraněmi. Pravidelný trénink se koná každé úterý a čtvrtek od 16 hodin nebo po dohodě se správcem střelnice kdykoliv.
Josef Rajnoha - vedoucí SSK