Chrastavští jezdci ovládli Bohdalovice

Roman Michalík je mistr Evropy
Fotogalerie

    O  víkendu se jel poslední, čtvrtý podnik MČR enduro. Jezdci Motoklubu Chrastava byli opět vidět a doufáme, že se již dostali do podvědomí dalších velkých českých týmů. Konečně se trochu prolomila nadvláda tří českých klubových týmů a do celkového pořadí promluvil i ,,trpaslík" českého endura. Po třech letech činnosti jsme zásadně promluvili do celkového pořadí MČR.

    Ve třídě E1 zajel Robo Kapajčík na vypůjčené motorce  (jeho motorka je v Itálii připravena na cestu na Nový Zéland) velmi dobře a v celkovém pořadí mu patřilo třetí místo. Ve třídě E2 opět kraloval Roman Michalík. I když mu ,,šlapal" na záda Jan Zaremba, Roman si vítězství nenechal vzít. Ve třídě E 3 pak svedl velký boj Ivan Jakeš s Michalem Rudolfem a Víťou Kuklíkem. Nakonec byl Ivan třetí, přičemž na druhé místo mu scházely jen necelé 4 vteřiny.

   Absolutní pořadí patřilo chrastavákům.  Nejlepším juniorem byl R.Kapajčík a nejrychlejším jezdcem podniku byl opět Roman Michalík. Jen škoda, že Roman nedokončil druhý podnik ve Mšeně (nepříjemný pád první den) a tyto body mu nakonec chyběly v konečném hodnocení na celkové vítězství.

      V konečném pořadí celého seriálu MČR pak ve třídě E 1 Libor Buchar udržel velmi dobré páté místo a Jan Chábera poskočil do první desítky. Libor Buchar pak v absolutním hodnocení juniorů obsadil výborné 4.místo. Ve třídě E2 patřilo R.Michalíkovi 3.místo (již zmíněná ztráta bodů ve Mšeně). Radku  Pabiškovi pak ve třídě E 3 patřilo také velmi dobré 5.místo. V absolutním pořadí pak R.Michalík poskočil na druhé místo za V. Kuklíka.

  Zabodovali i jezdci v PČR.  Nejstarší jezdec celého startovního pole, Josef Pabiška se probojoval ve třídě do 85ccm mezi nejlepší a patří mu v absolutním pořadí 3.místo.  Libor Probošt pak ve třídě E3 neudržel průběžný bronzový stupínek, ale i tak je 4.místo v silné konkurenci velmi dobrý výsledek. Martin Kracík (E1) a P.Majtner (třída veterán)se nedostali do první desitky.

    V soutěži družstev se počítá ztráta jezdců na nejlepšího jezdce ve třídě a součty rozdílů pak vytvoří celkové pořadí týmů. Zde asi rozhodla naše sobotní ztráta (na KTM 25 vteřin a na KBS 16 vteřin). Ale i tak třetí místo je pro Motoklub velký úspěch. Vždyť za námi skončily týmy jako Jiřetín, Betong a Adventura team. Trojice Roman Michalík, Ivan Jakeš a Robo Kapajčík, tak pro Chrastavu získali titul druhý vicemistr ČR.  Druhé družstvo tvořené trojicí Libor Buchar, Jan Chábera a Radek Pabiška pak podle neoficiálních výsledků obsadili 7.místo.  Všem jezdcům patří velký dík, vždyť letos bylo nahlášeno téměř dvacet družstev. O pohár AČR pak naše družstvo do celkového pořadí nezasáhlo a stříbrnou pozici neobhájilo. Petru Majtnerovi nevydržela motorka a druhý den již nemohl do bojů v Bohdalovicích zasáhnout. Nově byla vyhlášena soutěž i družstev do 85 ccm. Zde máme jen jednoho jezdce, J.Pabišku. Ten vytvořil družstvo ještě ze dvěma jezdci z jiných týmů a nakonec si tato trojice odvezla výborné stříbrné medaile.

    Celkové hodnocení sezóny proběhne v Chrastavě až v měsíci prosinci, ale i tak mohu říci, že sezóna byla co do výsledků velmi úspěšná. Těší nás i zájem slovenských reprezentantů Ivana Jakeše i Roba Kapajčíka o možnou reprezentaci Chrastavy i příští rok.

výsledky Bohdalovice:

E1 1.místo Čadek
     2.místo Bučenec
     3.místo Kapajčík
     8.místo Buchar
     13.místo Chábera

E2 1.místo Michalík
     2.místo Zaremba
     3.místo Toman

E3  1.místo V.Kuklík
      2.místo Rudolf
      3.místo Jakeš
      6.místo R.Pabiška
abs.junior
      1.místo Kapajčík
      2.místo M.Kuklík
      3.místo Horák
absol.pořadí
      1.místo Michalík
      2.místo Zaremba
      3.místo V.Kuklík

konečné pořadí MČR
abs.pořadí
      1.místo V.Kuklík
      2.místo R.Michalík
      3.místo R.Toman
abs.junior
      1.místo M.Kuklík
      2.místo Dokoupil
      3.místo Horák
      4.místo Buchar

E1  1.místo M.Kuklík
      2.místo Melichar
      3.místo M.Gottvald
      5.místo Buchar

E2  1.místo Toman
      2.místo Z.Gottvald
      3.místo Michalík
 
E3  1.místo V.Kuklík
      2.místo Rudolf
      3.místo Klimeš
      5.místo R.Pabiška

družstva
      1.místo KTM Vlašim
      2.místo KBS Unhošť
      3.místo Motoklub Chrastava

Michal Košina- manažer