Fotbalisté reprezentovali Chrastavu v Itálii

Fotbalisté reprezentovali Chrastavu v ItáliiFotbalisté reprezentovali Chrastavu v ItáliiFotbalisté reprezentovali Chrastavu v Itálii
Fotogalerie...

Dne 19. července 2007 vyrazila Chrastavská výprava mladých fotbalistů, jejich trenérů, překladatelek (paní Rozmajzlové a Krchovové) a doprovodu zástupce města Chrastavy (starosty Michaela Canova) do Italského městečka Bolca na mezinárodní turnaj v kopané. A proč zrovna do Bolcy, protože Bolca je partnerským městem našeho partnerského města Eichstätt, které začalo s mezinárodními turnaji. Kontakt s Italskou stranou se vytvořil před dvěma lety na turnaji v Eichstättu.

Nicméně vraťme se k letošní akci. Cesta do Itálie byla dlouhá necelých 900 km, proto bylo nutno vyjet z Chrastavy kolem šesté hodiny večerní, abychom už ráno byli připraveni v Itálii na prohlídku historických částí města Verona, kde se odehrával děj Shakespearova dramatu Romeo a Julie. Po náročné prohlídce města a historických památek následovalo osvěžení v podobě návštěvy koupaliště. Po příjezdu do Bolcy a následném ubytování, jsme byli ohromeni péčí, kterou nás Italská strana zahrnula. Do hodiny dorazili i zástupci německého fotbalu a mohla začít slavnostní večeře (nemohly chybět těstoviny). Následného zahájení a zábavy v podobě diskotéky se zúčastnili všichni účastníci. Někteří kvůli navázání nových přátelských vztahů a jiní si chtěli jen tak odpočinout od všedního shonu.

Sobotním ránem začal turnaj mladších žáků (U11 - do jedenácti let), který naše mužstvo vyhrálo s velkým přehledem. Oproti tomu odpolední turnaj dorostenců (U17 – do sedmnácti let) byl více vypjatý, plný nervózních situací a zvratů. Během odpoledního klání padly celkem jen tři góly ve třech zápasech, což posunulo naše chlapce na první místo. Obě naše mužstva dokázala zvítězit v těžké konkurenci cizích mužstev na mezinárodním turnaji.

Vyhlášení a předání pohárů bylo už klidnější a neslo se v přátelské atmosféře večera, který byl zakončen velkým loučením našich fotbalistů na místním pódiu. Dnes už se všichni těší na příští turnaj, který se bude konat v roce 2008 v Eichstättu a v roce 2009 se vrátí do naší rodné Chrastavy. Závěrem bychom chtěli poděkovat městu Chrastava, jelikož hradilo veškeré výlohy na dopravu.

-rozmix-


Související články:

:: Fotogalerie
:: 2006 - fotbalisté z Eichstättu poprvé v Chrastavě...
:: 2004 - fotbalový turnaj  v partnerském městě Eichstätt