Medailový úspěch

Michala Horáčka

Michal Horáček - orientační běh

2. srpna 2001 se běžela na mistrovství světa v orientačním běhu ve finském Tampere štafeta mužů. Ta obsadila v konkurenci 27 štafet z celého světa vynikající 3. místo a získala tak pro Českou republiku medaili, kterou naposledy vybojovala naše štafeta (tehdy pochopitelně jako československá) před 18 roky.

Nás v Chrastavě samozřejmě těší, že se na úspěchu podílel i náš Michal Horáček, který běžel na prvním úseku (zde článek v idnes a zde podrobné informace o celém mistrovství). Stojí zato připomenout, že se nejednalo o první Michalovu medaili na mezinárodním poli. Před několika lety uspěl ve štafetách na světovém juniorském a akademickém poli a pro tyto své úspěchy se dokonce dostal i do chrastavského muzea (tedy ne on osobně, ale informace o něm). Nicméně tentokrát se jednalo o mužskou kategorii a tudíž o úspěch v Michalově kariéře jednoznačně nejcenější.

Představitelé Města pro Michala připravili bezprostředně po návratu i slavnostní uvítaní, které se za početné účasti chrastavských občanů v čele se členy Orientačního klubu (kde Michal vyrostl a kde se dnes věnuje svým potencionálním nástupcům) uskutečnilo 6. srpna na chrastavském náměstí.

Finsko - Tampere - vyhlášení výsledků (Michal je na stupních vítězů zcela vpravo)

Zde si můžete najít některé odkazy s Michalem na internetu (pro lepší orientaci doporučuji v úpravách zadat vyhledávací slovo Horáček): 1996, 1998, 1999, 2000(květen), 2000(srpen-říjen), 2000(říjen), 2001(březen), 2001(duben), 2001(květen), 2001(červenec) a 2001(srpen)

- mc -