Roman Michalík je mistr Evropy

Roman Michalík je mistr Evropy
Fotogalerie

O víkendu 16.-17.10.2006 se konal poslední podnik mistrovství Evropy v enduru. Finále mistrovství Evropy se jelo ve Francii v okolí malého městečka Noiretable. Městečko se nachází v blízkosti Lyonu a pro jezdce zde byla připravena opravdu náročná trať. Počasí jim bohužel také moc nepřálo. Noční vydatné deště dokázali připravit jezdcům doslova peklo. Na jezdce byly připraveny každý den tři okruhy se dvěma cross-testy a jedním extrém-testem (1 kolo 2h 45min.).

Libor Buchar zajel ve své třídě E 1- senior po oba dny obtížný závod na hranici svých možností s cílem získat další důležité body do celkového pořadí. V sobotu to bylo 17.místo a v neděli 14.místo. Celkově to Liborovi vyneslo v evropském seriálu 18.místo. Ještě jednou můžeme litovat jeho zařazení v prvním podniku mezi juniory a tím nižší součet bodů jen za tři podniky.
Ve třídě E3 nás reprezentoval opět Radek Pabiška. I tentokrát zajel své maximum. V sobotu mu patřilo 15.místo, v neděli pak výborné 13.místo. V celkovém pořadí Radek obsadil 14.místo.

Poslední reprezentant motoklubu ve Francii byl náš nejlepší jezdec současnosti, Roman Michalík. V sobotu opět dokázal, kdo je pánem evropského endura. Roman zvítězil jak ve třídě E 2, tak i v absolutním pořadí. Tento výsledek mu již v sobotu zaručil titul mistra Evropy ve třídě E2. V absolutním pořadí se po malém výpadku Rakušana Mullera přiblížil i titulu absolutního mistra. V sobotu večer tak mohla proběhnout malá oslava ale i nutná příprava na nedělní závod. Zde fungoval velmi dobře realizační tým a Roman dostával nutné informace o časech svých nejvážnějších soupeřů. Bylo vidět zkušenost Romana, když jel spíše na jistotu. I tak zajel ve své třídě druhý nejlepší čas a absolutně čas třetí. Co to znamenalo? Poslední podnik v Noiretable Roman Michalík zvítězil jak ve třídě E 2, tak i v absolutním pořadí. A mohla vypuknout nekonečná radost. Roman Michalík přidal k titulu mistr Evropy ve třídě E2 i titul ,,absolutní mistr Evropy''.

Nyní jezdce motoklubu čeká ve dnech 7.-8.10. poslední podnik MČR v Cross Country v Chříči u Plzně. Poslední podnik MČR Enduro se bude konat 14.-15.10. v Bohdalovicích u Jablonce nad Nisou. Zde se pojede i mistrovství ČR a přebor ČR v družstvech. Motoklub Chrastava zde budou reprezentovat tři týmy. Libor Probošt, Petr Majtner a Martin Kracík nás budou reprezentovat a zároveň obhajovat stříbrné pozice z roku 2005 v přeboru družstev ČR. V mistrovství ČR pak budeme mít dvě družstva. Libor Buchar, Radek Pabiška společně s Janem Cháberou budou tvořit jedno družstvo, druhé družstvo bude k Romanovi Michalíkovi doplněno slovenskými reprezentanty. Ivan Jakeš a Jaroslav Katrňák (účastník podniku Paříž-Dakar)se pokusí pomoci motoklubu získat co nejlepší umístění v prestižním závodě. Všichni zájemci o rychlá kola jste do Bohdalovic srdečně zváni. Po oba dny začínají závody na bohdalovickém fotbalovém stadionu v 9 hodin ráno. Roman Michalík nás pak v listopadu bude reprezentovat na mezinárodní šestidenní soutěži, ISDE na Novém Zélandě. A tím bude pro Motoklub Chrastava sezóna 2006 ukončena.

Michal Košina - manažer